GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα για τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ προτείνει ο Ν. Κάμερον...

Υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Βρ...

Υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον…
«Κατά τη γνώμη μου οι δύο έννοιες 'Ευρώπη' και 'δημοψήφισμα' μπορούν να συμβαδίζουν», αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Telegraph.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρινίζει ότι δεν τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το αν η Βρετανία θα πρέπει να ανήκει στην ΕΕ. «Το να εγκαταλείψουμε (την ΕΕ) δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας», σημειώνει και προσθέτει: «Όμως γεγονός είναι ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχουν και ούτε κι εγώ».
Όπως εξηγεί, προτείνει «μια διαφορετική στάση, πιο ελαστική που να βαρύνει λιγότερο τη Βρετανία στο πλαίσιο της ΕΕ». «Αυτό που επιθυμώ, και που πιστεύω ότι επιθυμεί και η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών, είναι τροποποιήσεις στη σχέση μας» με την ΕΕ, αναφέρει.
Ο Κάμερον, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι το Λονδίνο δεν θα συμμετάσχει στα μέτρα που έχουν στόχο την ενίσχυση της ολοκλήρωσης της ΕΕ ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, εκτιμά ότι η Βρετανία βαρύνεται από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.
«Δεν υπάρχει πολύ λίγη Ευρώπη, αντιθέτως, υπάρχει πάρα πολύ...Πολλές δαπάνες, πολλή γραφειοκρατία, μεγάλη ανάμιξη σε θέματα που αφορούν τα κράτη, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες».
Μέχρι στιγμής ο Κάμερον έχει αντισταθεί στην πίεση μέσα από το κόμμα του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τις σχέσεις Βρετανίας-Ευρώπης.
Εξάλλου σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου από την εφημερίδα Times, το 81% των Βρετανών πιστεύει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα σχετικό δημοψήφισμα, ενώ οι μισοί επιθυμούν οι διαβουλεύσεις να ξεκινήσουν από τώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση