GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η περιτομή για θρησκευτικούς λόγους...

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρ...

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο.
Δικαστήριο της Κολονίας αποφάσισε ότι το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή.
«Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
Στην ίδια απόφαση προστίθεται ότι τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δε θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ».
Ύστερα από αυτήν την απόφαση αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου πολλές χιλιάδες νεαρά αγόρια, μουσουλμάνοι και εβραίοι, υποβάλλονται σε περιτομή κάθε χρόνο έπειτα από αίτημα των γονιών τους.
Παράλληλα, η απόφαση «είναι εξαιρετικά σημαντική για τους γιατρούς διότι έχουν για πρώτη φορά μια νομική βάση στην οποία μπορούν να στηριχθούν», επισημαίνει ένας νομικός, ο Χολμ Πούτζκε στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.
Το δικαστήριο της Κολονίας ασχολήθηκε με την υπόθεση ενός γενικού γιατρού της Κολονίας, ο οποίος υπέβαλε σε περιτομή ένα αγόρι 4 ετών έπειτα από αίτημα των μουσουλμάνων γονέων του. Λίγες ώρες αργότερα το παιδί αναγκάστηκε να διακομιστεί στα επείγοντα εξαιτίας αιμορραγίας. Η εισαγγελία της Κολονίας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του γιατρού.
Ο γιατρός αυτός αθωώθηκε σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο επεσήμανε ότι την εποχή του γεγονότος ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να καθορίσει αν δρα παρανόμως. «Το λάθος (του γιατρού) ήταν αναπόφευκτο», καθώς μέχρι τότε υπήρχαν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις, αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Κολονίας.

4 σχόλια

  1. ΑΧ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ

    ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ.

    ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ(ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΡΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 8:15

    Ναι πες μας τώρα ότι λυπάσαι τους γερμαναράδες.
    Προπαντός προσέξτε μην τυχόν και τους δημιουργήσετε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το προβλημα εγκειται στο οτι τα παιδια των μουσουλμανων θα υποβαλλονται πλεον σε περιτομη κατω απο μη ιατρικα αποδεκτες συνθηκες απο μη γιατρους, με κινδυνο επιπλοκων. Τωρα θα μου πεις, σιγα μην κανουν περιτομες οι γιατροι στις μουσουλμανικες χωρες... Προφανως προκειται για κινηση εντυπωσιασμου-ισχυος των Γερμανων προς τους Τουρκους μεταναστες με ταυτοχρονη μειωση του κοστους απο τις περιτομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 Ιουλ 2012 11:06:00 π.μ.

    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση