GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον "αέρα" η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου...

Μετανιωμένος για την ανάληψη του συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αλλά και βέβαιος ότι θα το τηρήσει όσο καλύτερα μπορεί εμφ...

Μετανιωμένος για την ανάληψη του συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αλλά και βέβαιος ότι θα το τηρήσει όσο καλύτερα μπορεί εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας G4S, Νικ Μπακλς, μιλώντας την Τρίτη στους Βρετανούς βουλευτές. Παραδέχτηκε δε ότι η κατάσταση είναι αξιοθρήνητη και ζήτησε συγγνώμη από το σώμα.
Λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, η αδυναμία της εταιρείας να παράσχει τον προβλεπόμενο αριθμό φρουρών ανάγκασε την κυβέρνηση να διαθέσει ακόμα περισσότερους στρατιώτες και αστυνομικούς.
Η G4S θα διαθέσει μόνο 7.000 από τους 10.000 ειδικούς φρουρούς που προέβλεπε η συμφωνία. Τα κενά θα καλυφτούν από την αστυνομία και το στρατό με ανάλογη αύξηση στο κόστος.
Πάντως η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι η ασφάλεια των Αγώνων δεν θα επηρεαστεί.
«Η κατάσταση είναι αξιοθρήνητη» είπε στον Μπακλς βουλευτής των Εργατικών με τον επικεφαλής της G4S να απαντά ότι «δεν θα διαφωνήσω μαζί σας».
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραιτείται, απάντησε ότι πρέπει να τηρηθεί το συμβόλαιο, «είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να διασφαλίσω ότι αυτό θα γίνει».
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ήταν από καιρό ενήμερη –αναφορές μιλάνε για προειδοποιήσεις εδώ και 18 μήνες– για την αδυναμία της εταιρείας αλλά το ζήτημα έμεινε στο παρασκήνιο.
Πάντως ο ίδιος ο Μπακλς δήλωσε ότι γνωρίζει για τα προβλήματα μόλις από τις 3 Ιουλίου. Η ανακάλυψη τον σόκαρε, συνέχισε, και τον ανάγκασε να επιστρέψει εσπευσμένα από τις διακοπές του στις ΗΠΑ. Στις 11 Ιουλίου ενημερώθηκε και η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι.
Από την μη εκπλήρωση του συμβολαίου η εταιρεία μπορεί να χάσει 50 από τα 284 εκατομμύρια λίρες (361 εκατ.ευρώ), γράφει το BBC
Παραταύτα, θα κρατήσει την αμοιβή των 57 εκατομμυρίων (management fee) γιατί, κατά τον Μπακλς, η εταιρεία θα καταφέρει να διαθέσει μεγάλο μέρος του απαιτούμενου προσωπικού. Προσφέρθηκε παράλληλα να καλύψει και μέρος του επιπλέον κόστους που προκαλεί η μη εκπλήρωση του συμβολαίου από μέρους του.
Ωστόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ερευνήσει το πώς διαχειρίστηκε το συμβόλαιο η G4S. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Μπακλς η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την πληρωμή προς την εταιρεία, όμως σημείωσε ότι «δεν θα αρχίσουμε τις αλληλοκατηγορίες 10 ημέρες πριν τους Αγώνες»

3 σχόλια

  1. ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!
    Προς τους Εθνοπατέρες; μας…..
    Κυρίες και Κύριοι έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι την στιγμή που οι μισοί και πάνω Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις κύριες και επικουρικές, φάρμακα, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υποχρεώσεις προς ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, η συμπαθής τάξη των Φαρμακοποιών κερδίζει για τις πωλήσεις φαρμάκων προς ασφαλισμένους με κέρδος πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ 30/100 ; Κατά δήλωση του πρώην Υπουργού Υγείας Λοβέρδου μέσα στην Βουλή των Ελλήνων 36/100, κατά δήλωση του προέδρου των φαρμακοποιών 26/100, και έτσι πήρα ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ!
    Είσαστε στα καλά σας; Από πού και ως που και με ποια λογική πρέπει να έχουν αυτό το κέρδος; Είσαστε μήπως αιχμάλωτοι των φαρμακοποιών; Μήπως τίποτα υψηλά ιστάμενοι αιματορουφήχτρες προστατευόμενοι σας πρέπει κατ’ αυτούς, αλλά και κατά εσάς που τους το επιτρέπετε ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που είμαστε να τρώνε με σαράντα μασέλες;
    Αλλά όπως και να έχει το πράγμα η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Γι’ αυτό ντροπή και ξανά ντροπή σας εσείς στραγγαλίζετε με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας τους Έλληνες, γιατί αν εσείς ήσασταν εντάξει στα καθήκοντα σας δεν θα υπήρχε αυτή η ασυδοσία…
    ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΠΕΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΩΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ!!!!

    ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μια Ελλάδα οργάνωσε άψογους Ολυμπιακούς αγώνες με ασφάλεια και δεν μπορεί η Αγγλία????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ΜΗ ΚΟΙΤΑΣ 4:34:00 μ.μ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ C4I

    ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΕ, ΕΔΩΣΕ ΜΙΖΕΣ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ ΤΣΑΚΑΛΙΑ

    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ, ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ...

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση