GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοβαρά επεισόδια σε καταυλισμό σύρων προσφύγων

Τέσσερις σύροι πρόσφυγες και τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ξέσπασαν ταραχές σε καταυλισ...

Τέσσερις σύροι πρόσφυγες και τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ξέσπασαν ταραχές σε καταυλισμό προσφύγων στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
   Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα περίπου 1.500 τουρκμένων προσφύγων από τη Συρία έφθασαν στον καταυλισμό, κοντά στην πόλη Ισλαχίγε.
   Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να εισέρχονται στον καταυλισμό και την αστυνομία να πυροβολεί στον αέρα για να διαλύσει ομάδες ανδρών που μάλωναν μεταξύ τους με γροθιές και γκλομπ.
   Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε πως τούρκοι αστυνομικοί συνελήφθησαν για λίγο ως όμηροι.
   Η ένταση είναι μεγάλη στους καταυλισμούς των προσφύγων από τη συριακή σύρραξη καθώς οι θερμοκρασίες στη νοτιοανατολική Τουρκία φθάνουν και ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
   Περισσότεροι από 43.000 σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στη γειτονική Τουρκία. Μερικοί πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς, περιλαμβανομένης και της έλλειψης τροφίμων.
   Σε έναν καταυλισμό με κοντέινερ νοτιότερα, στο Κιλίς, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια ομάδα προσφύγων που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό και οι οποίοι πετούσαν πέτρες στην αστυνομία, δήλωσε ένας τούρκος αξιωματούχος. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στον καταυλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση