GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο κοντά στο λουκέτο η «Εικόνα & Ηχος»...

Διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα επισφραγίσουν και τυπικά το «λουκέτο» μένει να διευθετηθούν, πλέον, στην περίπτωση της εισηγμένης «Εικ...

Διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα επισφραγίσουν και τυπικά το «λουκέτο» μένει να διευθετηθούν, πλέον, στην περίπτωση της εισηγμένης «Εικόνα & Ήχος ΑΕΕ», αφού ούτε και η α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας κατόρθωσε να ορίσει νέα διοίκηση, ελλείψει παντελούς ενδιαφέροντος από τους μετόχους της.
Ο τραγικός επίλογος για την άλλοτε κραταιά -για τα δεδομένα της Βορείου Ελλάδος- αλυσίδα οικιακών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, υπό κανονικές συνθήκες θα είχε ήδη γραφτεί από προχθές, αν η συνέλευση δεν αποφάσιζε να συγκαλέσει νέα β' επαναληπτική συνέλευση, στις 8 Αυγούστου, ώστε οι μέτοχοι, αν δεν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, να επικυρώσουν την ύστατη επιλογή της λύσης και εκκαθάρισής της ή της δήλωσης παύσης πληρωμών.
Αν τα δεδομένα δεν μεταβληθούν, το επικρατέστερο σενάριο, όπως πληροφορείται η «Η», είναι να δρομολογηθεί η κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο της αίτησης παύσης πληρωμών και οριστικής πτώχευσης της αλυσίδας. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε εκποίηση των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει, προκειμένου να ικανοποιηθούν πιστωτές, με την προτεραιότητα να δίδεται στην εξόφληση οφειλών προς το ΙΚΑ και προς το προσωπικό. Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας από την 1η Δεκεμβρίου του 2011 κι έκτοτε τα πέντε καταστήματα της αλυσίδας δεν είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία, καθιστά περίπλοκη υπόθεση τον προσδιορισμό του ποσού που τους οφείλεται.
Εκποίηση
Το μη αναστρέψιμο της κατάστασης στην «Εικόνα & Ήχος», εξάλλου, προοιωνίζεται και η απόφαση της προχθεσινής συνέλευσης να προχωρήσει σε εκποίηση εμπορευμάτων από τα καταστήματα Ρετζικίου, Λάρισας και Μάκρης, μαζί με τον πάγιο εξοπλισμό τους, όπως αυτά ευρίσκονται εντός των καταστημάτων, με ελεύθερο τίμημα και βάσει έγγραφες προσφορές που θα συγκεντρωθούν ανά κατάστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει συνολικό ενδιαφέρον και για τα τρία καταστήματα, όπως αποφασίσθηκε, θα προτιμηθεί ο συγκεκριμένος προσφέρων.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε απολύτως επείγουσα,καθώς, ήδη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο Ρετζίκι έχει στα χέρια του τη δικαστική απόφαση για την έξωση του μισθωτή (σ.σ. «Εικόνα & Ήχος») και απλώς κάνει υπομονή πριν από την εκτελέσει, ενώ και στην περίπτωση του καταστήματος της Λάρισας εστάλη η καταγγελία και αναμένεται από μέρα σε μέρα η απόφαση του δικαστηρίου. Για το δε κατάστημα της Νέας Μάκρης, για πολύ καιρό δεν το έχει επισκεφθεί κανείς και ως εκ τούτου δεν υπάρχει εικόνα για το τι συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση