GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να γιατί "φωνάζει" η τρόικα - Γεμίσαμε γιατρούς και... τομογράφους

Μία στατιστική, η οποία έρχεται να… "δικαιώσει" τις απαιτήσεις των δανειστών μας για περικοπές σε φάρμακα και ιατρικές δαπάνες ...

Μία στατιστική, η οποία έρχεται να… "δικαιώσει" τις απαιτήσεις των δανειστών μας για περικοπές σε φάρμακα και ιατρικές δαπάνες βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι γιατροί στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι από αυτούς στη Γερμανία και τη Γαλλία ή την Αγγλία.
Συγκεκριμένα, σε κάθε 10.000 κατοίκους στην Ελλάδα αντιστοιχούν 62 γιατροί ενώ στη Γερμανία αντιστοιχούν 36 γιατροί και στην Αγγλία μόλις 27. Ανάλογη εικόνα… υπερπροσφοράς και στον ιατρικό εξοπλισμό:στην Ελλάδα αντιστοιχούν 21,8 μαγνητικοί τομογράφοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού όταν στην Αυστραλία η αναλογία δεν ξεπερνά το 5,9 Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ιατρικές εξετάσεις με 320,9 ανά εκατομμύριο κατοίκους όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 139,8 εξετάσεις. Στην Ελλάδα οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας φτάνουν το 40% και οι Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
Αντίθετα στη Γαλλία οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας δεν ξεπερνούν το 23% Στην Ελλάδα η φαρμακευτική δαπάνη το 2009 ξεπέρασε τα 5,6 δισ. ευρώ (2,4%), ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ δεν ξεπερνούσε κατά μέσο όρο το 1,5% του ΑΕΠ. Στόχος είναι για φέτος οι δαπάνες να μειωθούν στα 2,88 δισ. ευρώ Στην Ελλάδα τα γενόσημα ήταν εξίσου ακριβά με τα πρωτότυπα, γεγονός που αποτελούσε παγκόσμια πατέντα της χώρας μας. Θετικό μέτρο είναι η μείωση της τιμής των γενοσήμων στο 40%. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το ελληνικό σύστημα υγείας είναι δαπανηρό, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό, πολυδάπανο και ελλιπές.

11 σχόλια

  1. Δεν μπορώ να μην επισημάνω το πόσο εντυπωσιάζει η απουσία σχολίων σε αυτή την είδηση. Ούτε οι συνήθεις εξυπνάδες ούτε καν κάποια προοδευτική φωνή... Για πρώτη φορά ίσως οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών και η αριστερίστικη σκέψη μαζί με την υπερσυντηρητική έως φοβισμένη νοοτροπία που έχουν επικρατήσει, τα έχουν κυριολεκτικά χάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ !

    ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΧΩΣ ΥΓΕΙΑ!


    ΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερη στατιστικη. 1000 ευρω το μηνα πληρωνουν οι Ελληνες για εξετασεις κλπ.
    Δηλαδη: 1000·12·11000000=132δις!
    Αντα και πη&&&&&&τε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το στρεβλό με τα νοσοκομεία τους γιατρούς και υπαλληλικό προσωπικό ξεκίνησε με τον ανταγωνισμό ρουσφετολογίας των κομμάτων για ψηφοθηρικές εκταμιεύσεις γύρο από της ανάγκες νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης των πολιτών.

    Χωρίς να έχει λυθεί η μακροπρόθεσμη σχέση ιδιωτών γιατρών και αυτών του δημοσίου, άρχισαν να κτίζουν και να εξοπλίζουν αφήνοντας ελεύθερο το πεδιο της εκμετάλευσης τους από ιδιωτικά συμφέροντα επάνδρωσης τους.
    Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο το δημόσιο να κοστολογείτε για της εξετάσεις και οι ίδιοι ιδιώτες γιατροί να κάνουν παρακληνικές επεμβάσεις απομειζώντας και τα ασφαλιστικά ταμεία και τους πολίτες.

    Μα μήπως το ίδιο δεν έγινε και με τα σχολία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τετοια αναρτηση του κωλου ανωνυμη
    με τοσα ψεματα εκφραζει μονο το
    μπλοκ σας.

    1000 ευρω το μηνα απο την τσεπη του.

    Η μαλακια σας παει συνεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καντε και μια αναρτηση που στατιστικα
    θα δειχνει οτι σαν χωρα εχουμε τους
    περισσοτερους ρουφιανους,εκβιαστες,
    τοκογλυφους,αδελφες, δηθεν
    δημοσιογραφους,λαμογια επιχειρηματιες
    και δ.υπαλληλους,κλεφτες πολιτικους,
    αλλα και μια ιστορια σαν Εθνος
    μεχρι πολυ προσφατα τοσο ζηλευτη που
    ολοι οι αλλοι λαοι μαζι σε συγκριση
    ειναι απλως οδοντοκρεμες.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχουμε το μεγαλιτερο αριθμο γιατρων γιατι ο καθε πικραμενος γονιος ηθελε το παιδι του γιατρο, ανεξαρτητως αν το επιπεδο του ηταν καταλληλο για κατι τετοιο. Ετσι αφου δεν υπηρχε περιπτωση να πιασει τα μορια εισοδου στις ελληνικες ιατρικες, το εστελνε στη Ρουμανια, Βουλγαρια και δεν ξερω που αλλου και ερχονταν τελειωμενος γιατρος, ενω στην Ελλαδα ειχε απολυτηριο λυκειου 12, 13 αντε 14.Εδω φυσικα ουτε απ εξω απ την ιατρικη δεν θα περναγε !!! Αυτοι τωρα οι <> ο θεος να τους κανει γιατρους, αναγνωριζαν το πτυχιο τους μεσω ΔΙΚΑΤΣΑ.Ολοι θυμομαστε το τεραστιο σκανδαλο που ειχε ξεσπασει για τις μιζες σ αυτη τη διαδικασια.Κανενας δεν ασχοληθηκε σοβαρα με το θεμα και ετσι φτασαμε οι σωστοι γιατροι-επιστημονες να διαπρεπουν στο εξωτερικο και εδω να εχουμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ <> που δεν ξερουν τι τους γινεται.Για το θεο δεν βαζω ολους τους γιατρους σ ενα τσουβαλι.Αλλα οποιος πεσει σε τετοιο<> ξερει πολυ καλα τι εννοω. Και ετσι φτασαμε στο σημειο να εχουμε τους περισσοτερους-κατ΄αναλογια γιατρους- στην Ευρωπη.Και ετσι βουλιαζει το συστημα υγειας υπο το βαρος των λαμογιων σε ολο το δικτυο της υγειας.Ας μιλησει καποιος και να πει ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΡΑΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ,ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΛΥΚΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και δυστυχώς σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία οι γιατροί που κάνουν τις εφημερίες είναι της Ρουμανίας, Βουλγαρίας ή των Σκοπίων. Αλλοίμονο, αν πέσεις στα χέρια τους. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: να ρωτάτε και να μαθαίνετε ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ τελείωσε γιατρός ο θεραπευτής σας. Είναι στην κυριολεξία ερώτηση ζωής ή θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
    ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση