GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση-βόμβα του Ρουμελιώτη: "Το ΔΝΤ ήξερε ότι το πρόγραμμα θα αποτύγχανε"

Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε στους Νew York Times ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝ...

Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε στους Νew York Times ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
"Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή, ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα – κανένα – παράδειγμα επιτυχίας" σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.
Όπως ανέφερε στους NYT, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, όπως κάνουν σχεδόν πάντα οι χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα του ΔΝΤ.
Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι η τρόικα υποτίμησε τις παρενέργειες που θα είχε στην ελληνική οικονομία, το φάρμακο που της χορήγησε.
"Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και να αγνοήσει τα λάθη της – είναι ότι η βαθιά ύφεση οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόστηκαν οι δομικές μεταρρυθμίσεις" υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης.
Αν και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είχε αποτύχει σε αυτό το μέτωπο, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επίπτωση που είχαν οι οριζόντιες περικοπές στη ζήτηση.

7 σχόλια

  1. "Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή, ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα – κανένα – παράδειγμα επιτυχίας"
    ΤΟ ΔΝΤ ,ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΜΗ ΒΟΙΩΣΙΜΑ !!!
    ΑΡΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μετά από ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπο με σοβαρές κατηγορίες: Ο υπουργός Wolfgang Schäuble χρησιμοποιεί προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα που έχουν αντιγραφεί κατευθεία από ένα έγγραφο της Deutsche Bank".
    http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schaeubles-Haus-wehrt-sich-article3603331.html

    Η DEUTSCHE BANK , ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD , ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"
    www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000281545.PDF
    ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο βόμβες καλά πάμε
    για κανένα μπάμ άκουσες τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γιατί δεν το έλεγες νωρίτερα ρε σκουπίδι?
    όσο πληρωνόσουν από το ΔΝΤ, για λογαριασμό της πατρίδας σου, ήταν καλά?
    το ξέρεις ότι θέλεις κρέμασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ; ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ Τ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ "ΟΙΚΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι οι ελίτ κάθε χώρας ιδιαίτερα της νοτίου Ευρώπης είναι βαρέως αμερικανόφιλες και μορφωμένες κάτω απο την αμερικάνική νεοκλασσική κουλτούρα των οικονομικών οπού ο καθένας είναι για την πάρτυ του και άσε τους άλλους να ψοφίσουν. Ο κκ. Ρουμελιώτης είναι ακριβώς το ίδιο. Γιατί δεν έκανε τίποτα τότε για να αντιστρέψει την απόφαση του ΔΝΤ να εφαρμόσει το πρόγραμμα? Εάν θέλετε την Ελλάδα να σταθή στα πόδια της πρώτα βγήτε απο το ευρώ (μέσ' την νύχτα πρωτού διώξουν όλοι τα πάντα έξω, αν και ήδη τα έχουν διώξει όλα), μετά δημεύστε τον πλούτο αυτών που κατακλέψαν την χώρα, κλείστε φυλακή τους καναλάρχες (καθότι και τα media ελέγχονται πλήρως απο φιλοαμερικάνικα πιόνια - θα πρέπει να είναι πολύ βλάκας κάποιος να πιστεύει οτι όλα internet, mails, tv, radio, newspapers, magazines δεν ελέγχονται), δημεύστε περιουσίες δημοσίων λειτουργών που κλέψαν το κράτος νόμιμα ή παράνομα, καταργήστε την βουλευτική ασυλία και τον νόμο παραγραφής αδικημάτων, υποτιμήστε την δραχμή 70%-80%, αυξήστε τα επιτόκια των καταθέσεων και κάντε στροφή ή προς την Κίνα ή προς την Ρωσία. Η ελληνική ελίτ είναι απο τις χειρότερες του πλανήτη. Η Γερμανική ελίτ αγαπάει την χώρα της. Αντιθέτως η ελληνική δεν δίνει δεκάρα. Μόνο την τσέπη τους σκέφτονται και μην περιμένετε να επενδύσουν τάλιρο στην χώρα! Άν δεν πάρετε βούρδουλα μην περιμένετε να δείτε προκοπή απο αυτά τα παράσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘ' ΟΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΓΑΖΙ
    ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΘ' ΟΤΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
    ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΔΕΚΟ ΚΑΘ' ΟΤΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ
    ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΓΡΕΚΙΣΤΑΝ
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ, Η ΓΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΚΟΜΑ
    ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση