GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρώπης»...

Η ΕΕ «έχει τη γνώση και τις ικανότητες να ξεπεράσει τις δυσκολίες» της σημερινής κρίσης χρέους, δήλωσε ο κρατικός σύμβουλος Ντάι Μπινγκούο, ...

Η ΕΕ «έχει τη γνώση και τις ικανότητες να ξεπεράσει τις δυσκολίες» της σημερινής κρίσης χρέους, δήλωσε ο κρατικός σύμβουλος Ντάι Μπινγκούο, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε ο ίδιος έπειτα από συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον κατά την οποία ενημερώθηκε για τα πιο πρόσφατα σχέδια των χωρών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Η Κίνα εκφράζει εκ νέου την υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στις προσπάθειες της Ευρώπης για την επίλυση της κρίσης χρέους και στην σταθερότητα της ευρωζώνης», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τη συνάντηση αυτή.
Σε σύντομες δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η Άστον εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Κίνα βλέπει στο αποτέλεσμα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και της 29ης Ιουνίου «μια απόδειξη της αποφασιστικότητας της Ευρώπης να επιλύσει τα θέματα που συνδέονται με το δημόσιο χρέος πολλών χωρών μελών» της ΕΕ.
Ο Ντάι διαβεβαίωσε την συνομιλήτριά του ότι «η Κίνα είναι ειλικρινής και αποφασισμένη όσον αφορά την υποστήριξή της προς τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος με το δημόσιο χρέος».
Την ίδια ώρα ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο δήλωνε σε σεμινάρια που είναι αφιερωμένα στην οικονομική κατάσταση της Κίνας ότι αυτό που επείγει περισσότερο για την κινεζική οικονομία είναι η σταθεροποίηση της ανάπτυξης, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως γνωρίζει σημαντική επιβράδυνση.
«Η σταθεροποίηση της ανάπτυξης δεν είναι μόνον ο στόχος που επείγει περισσότερο, είναι επίσης ένας δύσκολος και μακρόπνοος στόχος», σημείωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, διευκρινίζει η κινεζική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Μεταξύ των μέσων για την υποστήριξη της ανάπτυξης, ο Ουέν Τζιαμπάο ανέφερε την «τόνωση της κατανάλωσης», «τη διαφοροποίηση των εξαγωγών» και «το πιο σημαντικό, την υποστήριξη σε μια εύλογη ανάπτυξη των επενδύσεων».
Στη συνάντηση με τον Ντάι στο Πεκίνο, «μιλήσαμε για τις πολύ ισχυρές εμπορικές μας σχέσεις και αυτές των επενδύσεων και για τις προσδοκίες μας να τις δούμε να αναπτύσσονται», σημείωσε επίσης η Άστον από την κινεζική πρωτεύουσα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει πρόοδος σε αυτούς τους τομείς κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής Κίνας-ΕΕ αυτό το φθινόπωρο.
Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν επίσης για το θέμα της Συρίας. Ο Ντάι επέμεινε στην θέση της Κίνας, εκφράζοντας εκ νέου την αντίθεση του Πεκίνου σε οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας, για οποιονδήποτε λόγο.
Όσον αφορά το Ιράν, η Άστον εξήρε τις προσπάθειες της Κίνας στις συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι η ΕΕ συνεργάζεται με την Κίνα για να «διασφαλιστεί η ειρηνική φύση του πυρηνικού προγράμματος» της Τεχεράνης.
Το Πεκίνο αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Τεχεράνης και υπερασπίζεται το δικαίωμά του να αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο.
Ο Κινέζος αξιωματούχος ενημέρωσε τέλος την Άστον «για ιστορικές ενέργειες της Κίνας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τα οποία αποτελούν ένα από τα θέματα του στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Μιλήσαμε για τα ατομικά δικαιώματα, την προστασία των ευάλωτων ομάδων και τη σημασία του κράτους δικαίου», διευκρίνισε η Άστον.
Τέλος και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι η Κίνα και η ΕΕ έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και ότι οι διαφορές τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με εποικοδομητικό τρόπο.
Η Άστον θα συναντηθεί επίσης με τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο και τον υπουργό Άμυνας Λιανγκ Γκουανγκλί.

6 σχόλια

  1. Βασιλικός επίτροπος σε στρατοδικείο της χούντας ο νέος Γ. Γ Δημόσιας Τάξης...!!!

    Ως «το ξύπνημα του Εφιάλτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    Σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς καταγγέλλει πως «38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , τα φαντάσματα της δικτατορίας αναβιώνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο».

    «Η ελληνική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που τόσο πολύ νοιάζεται για τη σωτηρία αυτού του τόπου τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο. Ο κύριος αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς, σημειώνοντας:

    «Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, εφημερίδες της εποχής δημοσιεύουν την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου. Χαρακτηριστικά είπε:

    "Η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ' όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος".

    Ο κ. Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα υπουργεία δημιουργεί ερωτήματα. «Άραγε, δεν υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής;» διερωτάται.

    «Η κυβέρνηση μέρα τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, δίνει το στίγμα της λειτουργίας της, και στο όνομα της κρίσης ισοπεδώνει αγώνες και θυσίες. Αυτή η κυβέρνηση αναδεικνύει μνήμες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν φανταζόταν ο σύγχρονος Έλληνας. Απορίας άξιον είναι η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε τέτοιες πρακτικές που στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε αυτό το ερμαφρόδιτο σχήμα, απεμπολούν δημοκρατικές ευαισθησίες και πρωτάγματα» καταλήγει η δήλωση του κ. Τσουκαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητράκη Τσουκαλά είδες "το φως το αληθινό και ανένηψες".
    Για τον Ανδρεουλάκο έχεις δίκιο.
    Αλλά το γλύψιμο στον Τσίπρα δε σου πάει ρε παιδί μου γιατί, ενώ τώρα καταγγέλλεις το πρώην κόμμα σου το ΠΑΣΟΚ λέγοντας "Η ελληνική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ" , ξεχνάς τι έλεγες για το σημερινό αρχηγό σου τον Τσίπρα που δεν έκανε ούτε μια δήλωση θλίψης (έστω και υποκριτική) τότε που κάηκαν από τους κουκουλοφόρους οι συνάδελφοι της MARFIN και εσύ ήσουν συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ.
    Κρίμα μωρέ και ήθελες να κάνεις και βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και τη γυναίκα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα πεθαίνει και καλά κάνει
    γιατί ΑΥΤΗ η ”Ελλάδα” έκανε τον κύκλο της θα πεθαίνει κι αν δεν πέθανε ακόμα, καλύτερα να γίνει σύντομα,γιατί αυτή η ύβρις δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φώτης Φυντικίδης ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Φώτης Φυντικίδης ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Φώτης Φυντικίδης ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση