GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρακτηρισμοί καταλληλότητας θα δίνονται και σε εφαρμογές...

Το πανευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «PEGI» (Pan-European Game Information) επεκτείνει πλέον τη λειτουργία του ...

Το πανευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «PEGI» (Pan-European Game Information) επεκτείνει πλέον τη λειτουργία του και στο χαρακτηρισμό εφαρμογών (apps), όπως ανακοίνωσε το ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου. Το «PEGI for Apps», όπως θα αποκαλείται, σχεδιάστηκε ώστε να δώσει ηλικιακούς χαρακτηρισμούς σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, από όπου μπορούν να «κατεβούν» και να χρησιμοποιηθούν, μικρές σε έκταση, εφαρμογές («software applications»), που δεν είναι μόνο παιχνίδια.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι εφαρμογές που θα κριθούν κατάλληλες για τη χρήση του συστήματος ηλικιακής διαβάθμισης, θα λάβουν ειδική άδεια χρήσης της σήμανσης PEGI (δηλαδή κάποιου από τα ειδικά εικονίδια για τις ηλικιακές κατηγορίες 3+, 7+, 12+, 16+ και 18+), παρόμοια με αυτήν που υπάρχει ήδη στα βιντεοπαιχνίδια. Η σήμανση αυτή θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν εάν μια εφαρμογή είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη ηλικία παιδιών ή όχι.
Επίσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των online εφαρμογών, το «PEGI» επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να διευρύνει το παραπάνω σύστημα ταξινόμησης των ηλικιών με περιγραφικούς δείκτες, που θα υποδεικνύουν τους επικίνδυνους παράγοντες στα online περιβάλλοντα, όπως αυτούς που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας.
Το «PEGI for Apps» θα χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών για να καθορίσουν την ηλικιακή κατηγορία, στην οποία ανήκει ένα παιχνίδι.
Οι εκδότες εφαρμογών θα μπορούν να καθορίσουν την ηλικιακή διαβάθμιση με βάση την ειδική διαδικασία «εξπρές», που χρησιμοποιείται ήδη για την ταξινόμηση παιχνιδιών στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για κινητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση