GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία...

Μεγάλη συγκέντρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την φονική έκρηξ...

Μεγάλη συγκέντρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
Στη συγκέντρωση μίλησαν συγγενείς των θυμάτων και οι νομικοί Δήμητρα Λεοντίου και ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης. Η Μαρία Ιωαννίδου, σύζυγος του Διοικητή του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη, που σκοτώθηκε κατά τη φονική έκρηξη εν ώρα καθήκοντος, απευθυνόμενη στους συγκεντρωθέντες είπε ότι η παρουσία τους είναι «αυτή που της δίνει δύναμη να μπορεί να αντεπεξέλθει την τραγωδία που έχει συμβεί στην οικογένειά της».
Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Χριστόφια, τον οποίο κάλεσαν να παραιτηθεί, καθώς και κατά των τέως υπουργών Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και Άμυνας Κώστα Παπακώστα.
«Ενας χρόνος μετά και ακόμη κανείς δεν πλήρωσε, μας κυβερνούν ανεύθυνοι», έγραφε ένα από τα πανό.
Στην περίφραξη του προεδρικού είχε αναρτηθεί άλλο μεγάλο πανό με επικριτικά σχόλια κατά του προέδρου Χριστόφια, του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Κάρογιαν και των δύο τέως υπουργών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. Άλλο πανό έγραφε «δικαίωση και όχι ανοχή, ξυπνάτε».
Κατά διαστήματα στην εκδήλωση ακούονταν ηχητικά αποσπάσματα της παρουσίασης του πορίσματος του νομικού Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Χριστόφια και έκανε έρευνα για την τραγωδία στο Μαρί.
Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Λάγιου.
Της συγκέντρωσης στο προεδρικό προηγήθηκε πορεία πολιτών από την Πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας, ενώ στο χώρο έξω από το προεδρικό κατέληξε και η πορεία των 300 χλμ στην μνήμη των θυμάτων, την οποία είχε ξεκινήσει την Κυριακή από την Λευκωσία ομάδα εθελοντών.
Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί έγινε απόψε και στη Λεμεσό στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση