GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των 3 κομμάτων για τις προγραμμτατικές...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με αντικείμενο την οριστικοποίηση των ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνώσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στη συνάντηση των Χρ.Λαζαρίδη (ΝΔ), Κ.Σκανδαλίδη (ΠαΣοΚ) και Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜ.ΑΡ) συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και η εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.Oι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη.
Μεταξύ των τριών υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών.
Επίσης υπάρχει ομοθυμία να μην γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αποφασίστηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος δεν θα τεθούν άμεσα και παραπέμπονται να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013.
Ως άμεση όμως δέσμευση της κυβέρνησης αναλαμβάνεται η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, με βασικό κριτήριο στο κάθε νέο τμήμα να εκλέγονται το πολύ έξι βουλευτές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με την γέννηση τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος.
Σχετικά με τη επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, θα διατυπωθεί, μεταξύ άλλων, το αίτημα να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις, καθώς τα ποσά είναι μεγάλα και δύσκολά μπορούν να αποπληρωθούν άμεσα.
Όσον αφορά στη δέσμευση να απολυθούν 15.000 από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα δεν το αποδέχονται γιατί δεν θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και, όπως λέγεται, στέλνει λάθος μήνυμα αυξάνοντας την ανεργία. Αντιπροτείνεται η κατάργηση φορέων και υπηρεσιών και για τους υπαλλήλους ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας και μετατάξεις έπειτα από αξιολόγηση.

20 σχόλια

  1. Αν η απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος απολύστε 150.000!! κάποιο όφελος θα έχει...
    Ποιος σας είπε ηλίθιοι ότι ακόμα και η απόλυση 1000 κηφήνων δεν έχει δημοσιονομικό όφελος? Νομίζετε ότι είναι μόνο τα τζάμπα λεφτά που παίρνει ο κάθε μόνιμα διορισμένος κηφήνας που βλάπτουν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες? Τη γραφειοκρατία που δημιουργεί η άχρηστη θέση του δεν την υπολογίζετε? Το αιρ κοντίσιον που καίει, τον χώρο που καταλαμβάνει και τον πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, το ρείυμα που καίει, το κομπιούτερ που χρειάζεται, το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί... όλα αυτά έχετε συνυπολογίσει τι δημοσιονομικό κόστος έχουνν?
    Οι Έλληνες ξύπνησαν. Τέρμα το Δημόσιο εκτός από μερικές κατήγορίες που ούτως ή άλλως πληρώνονται ελάχιστα (ένστολοι, δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές) Όλοι οι άλλοι απόλυση! Και όσοι μείνουν όχι μονιμότητα και 400 ευρώ το μήνα! Να πάνε στον ιδιωτικό τομέα να δούνε πώς βγαίνει το ψωμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ..ΦΟΡΟΥΣ
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ
    ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΟΜΑ.

    Π.Χ.ενα μονο περιστατικό ΛΑΜΟΓΙΟΥ

    -----------------------------
    Η κυρία “36 επιτροπές” και το “κλάμα” στο υπ.Υγείας!
    Ποιοι θησαύριζαν επί χρόνια από
    τις πληρωμένες επιτροπές...

    Η έμπνευση του Αντώνη Σαμαρά να κόψει όλες τις πληρωμένες επιτροπές στα υπουργεία δεν ήταν τυχαία.
    Τα τελευταία χρόνια δεκάδες στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και της ιδιωτικής αγοράς, θησαύριζαν εισπράττοντας χρήματα από μισθωμένες επιτροπές που σχηματίζονταν εν μία νυκτί.
    Ποιοι έβγαλαν χρήματα στηριζόμενοι στις πελατειακές σχέσεις στα υπουργεία και σε βάρος των κρατικών ταμείων;
    Αλλά και ποια ήταν η κορυφαία σκανδαλώδης περίπτωση;

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που και στο υπουργείο Υγείας έβγαζαν τουλάχιστον έναν μισθό παραπάνω συμμετέχοντας σε επιτροπές δήθεν σχεδιασμού και αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων της δημόσιας υγείας.

    Η πιο τραβηγμένη περίπτωση αφορούσε διευθύντρια - μόνιμη υπάλληλο του υπουργείου Υγείας- για την οποία αποκαλύφθηκε ότι συμμετείχε κοντά σε... 36 επιτροπές, παίρνοντας βέβαια και τα αντίστοιχα χρήματα!

    Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε διερευνηθεί διεξοδικά, τελικά έμεινε στα ...χαρτιά με τη συγκεκριμένη κυρία να εργάζεται ακόμη στο Υπουργείο και να περνά ανενόχλητη στους διαδρόμους.
    Άλλωστε παρότι οι τελευταίοι υπουργοί Υγείας είχαν ενημερωθεί σχετικά, κανείς δεν προέβη στην απομάκρυνσή της με το επιχείρημα ότι κανένα δικαστήριο δεν είχε αποφανθεί σχετικά.
    Ερωτηθείσα η ίδια, όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, ισχυρίστηκε πως απλώς ήταν ...ικανή και την επέλεγαν να συνδράμει με τις γνώσεις της!!!

    Βέβαια δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Δεκάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων είχαν ενταχθεί κατά καιρούς σε επιτροπές εισπράττοντας ακόμη και 250 έως και 500 ευρώ για κάθε συνεδρίαση της επιτροπής!
    Αποτέλεσμα είναι να έχουν “γεννηθεί” από το πουθενά, αμέτρητες επιτροπές για πάσα νόσο και ...αδικία.

    Έστω κι αν οι επιτροπές ψαλιδίστηκαν και θα εξοικονομηθούν πολύτιμα κονδύλια, αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα σκανδαλώδη μοιράσματα του δημοσίου χρήματος που κάποιοι επί σειρά ετών έσπευδαν να αξιοποιήσουν...
    ----------------------------------
    ΑΠΟ...iatropedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τις επιδοτησεις ελ.επαγγελματιων,ενοικιαζομενων,ξενοδοχων,βιοτεχνων,αγροτων,την κλοπη ΦΠΑ
    απο επιχ.ολων των κλαδων,την μη καταβολη ασφαλιστικων εισφορων,τη μαυρη εργασια μεταναστων,τα εσοδα απο φορολογια επιχειρησεων ανυπαρκτα,τα κουφαρια των επιδοτουμενων επενδυσεων και οχι τωρα
    αλλα σε εποχες που ηταν παχιες οι
    αγελαδες και τα μπουζουκτσιδικα
    γεμιζαν απο ελ. επαγγελματιες και
    τις μερσεντες οδηγουσαν νοικοκυραιοι που δηλωναν ετησιο
    εισοδημα απο μηδεν μεχρι το αφορολογητο οριο οι ιδιοι που
    τα εδιναν κατω απο το τραπεζι στους
    εφοριακους,στις πολεοδομιες,
    σκουζουν και θελουν να πληρωνουν
    αυτοι που δεν μπορουσαν να ξεφυγουν
    και να κρυψουν εισοδηματα και να
    σωσουν την Ελλαδα οι εργαζομενοι!
    Ειναι ολοι αυτοι που απο το 1980
    μεχρι το 2000 σκοτωναν τον εργαζομενο με τις δεσμιδες των
    χρηματων απο επιδοτησεις μαιμου και
    αφορολογητο μαυρο χρημα.

    Ειναι ψεματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα το πάνε μαλακά... Θα μιλάνε στην αρχή μόνο για μετατάξεις, μετά θα ξεφουρνίσουν τις απολύσεις, που θα τις ονομάσουν... εφεδρεία! ΄Ετσι ετοιμάζονται να οδηγήσουν στην πείνα κόσμο και κόσμο...
    Οπότε στις εκλογές που μάλλον σύντομα θα ξαναγίνουν, μη ξαφνιαστούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 73%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαλλον εχεις δικιο 10.49..
    καποιοι απο τους νουδουπασοκους συμβουλους ειναι ιδεολογικοι ταλιμπαν με μυαλο κοτας και εγωισμο παγωνιου,και οι υπολοιποι ειναι γλιτσεροι λαδιαρηδες που θα κονομησουν το 10% της μιζας πουλωντας το κρατος και καταστρεφοντας εκατονταδες χιλιαδες ζωες..

    αλλα μην τα περιμενουμε ολα απο τους τσιπραιους..
    χωρις συνεχεις λαικες κινητοποιησεις,απεργιες,σαμποταζ,καταληψεις,γιουχα και κραξιματα,
    το καθεστως εχει τροπους να τους εκβιαζει..
    εμεις πρεπει να παρουμε τα οπλα,
    μεταφορικα και ισως και κυριολεκτικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ορθοπεδικοί του Ηρακλείου που έγραφαν αναρρωτικές σε αλλοδαπούς προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής και πλούτιζαν, επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Και εμείς ξεπατωνόμαστε στους φόρους. Σε κανένα δελτίο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε και σε κανέναν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ζητήθηκε ο λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνο με τον κύριο Αδωνι, Σπυρίδων, Μπουμπουκο, Γεωργιάδη, Μανωλιδη... Κάνει δηλώσεις ευθαρσώς στο έχτρα 3 ότι οι Φουχτερ ο Ραιχεμπαχ είναι ΙΔΙΚΟΊ και οι συμβουλές τους τον έχουν βοηθήσει να φταίξει το κράτος....

    ΑΡΑ δεν γιατί ρε παιδιά να υπάρχεται εσείς στην ΒΟΥΛΗ; γιατί να μην μας βάλουμε τους ξένους ;

    κάτω οι Ελληνες πολιτικοί ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΛΕΙΣΤΈ ΤΗΝ ΠΑΘΑΝΕΜΑ ΣΑΣ..

    ΣΗΤΩ Ο ΡΑΙΧΜΠΑΧ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΧΤΕΡ ..ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΟΥΝΕ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ..ΕΥΓΕ ΑΝΔΩΝΙ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΗ ΚΕΡΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύμφωνο με τον κύριο Αδωνι, Σπυρίδων, Μπουμπουκο, Γεωργιάδη, Μανωλιδη... Κάνει δηλώσεις ευθαρσώς στο έχτρα 3 ότι οι Φουχτερ ο Ραιχεμπαχ είναι ΙΔΙΚΟΊ και οι συμβουλές τους τον έχουν βοηθήσει να φτιάξει το κράτος....

    ΑΡΑ δεν γιατί ρε παιδιά να υπάρχεται εσείς στην ΒΟΥΛΗ; γ
    ιατί να μην μας βάλουμε τους ξένους ;

    κάτω οι Ελληνες πολιτικοί ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟ ΒΟΥΛΗ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΩΛΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ..

    ΖΗΤΩ Ο ΡΑΙΧΜΠΑΧ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΧΤΕΡ ..ΕΞΩ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ....ΝΑ ΜΟΥΝΕ ΟΙ ΣΩΣΤΟΊ ΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ..ΕΥΓΕ ΑΔΩΝΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΏ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΕΡΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΣ ΤΗΝ ΚΕΦΆΛΑ ΣΟΥ..ΑΝ ΦΎΓΟΥΝ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΣΆ ΘΑ ΓΛΙΤΏΣΟΥΜΕ ;;


    ΜΠΡΆΒΟ ΑΔΩΝΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΙΝΆ ΛΟΓΊΑ .... ΈΞΩ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Η Τζούλια έκανε μήνυση στον Παπαδημούλη"
    ____________________________
    Άρση της βουλευτικής ασυλίας Παπαδημούλη εδώ και τώρα!

    Να δικαστεί για την προσβολή της Τζούλιας!

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τη μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Η μήνυση κατατέθηκε μετά τις αναφορές του βουλευτή στη Βουλή (στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου) για «κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής» με αφορμή ένα DVD.

    Με την διάλυση της βουλής (δύο φορές) σταματούσε η ασυλία του Παπαδημούλη.
    Συνεπώς έπρεπε να κληθεί να δώσει εξηγήσεις κατά Νόμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δικαιούσαι να κάνεις ό,τι θέλεις;
    Όχι βέβαια!!!!

    Και δεν αναφέρομαι στο να σκοτώσεις ή να στο να βλάψεις με οποιονδήποτε τρόπο τον διπλανό σου.

    Ζεις μέσα σε μια κοινωνία που έχει χτιστεί πάνω σε νόμους και θεσμούς.

    Που λειτουργεί με μηχανισμούς που πρέπει να αποδεχτείς.

    Μέσα στο πλαίσιό της οφείλεις να προσαρμοστείς.

    Τι θα πεις δεν μπορείς;
    Να μπορέσεις.

    Τι θα πει δεν σ’ αρέσει; Να σ’ αρέσει!

    Ας τρέξεις και σε συσσίτια αν δεν έχεις να φας.

    Ας πουλήσεις το κορμί σου,το μουνί σου .τον νεφρό σου, την καρδιά σου την συνείδησή σου αν δεν μπορείς να ζήσεις.

    Κι αν δεν σ’ αρέσει αυτή στην Ελλάδα, πάρε ένα,αεροπλάνο και πήγαινε μετανάστης υπάρχουν και αλλού χρυσά αυγά το Θα συνηθίσεις, δεν είναι τίποτα.


    Δεν έχεις να πληρώσεις για τους δεκάδες φόρους που σου έρχονται με μπιλιετάκι;

    Ας δώσεις το σπίτι σου, ας μπεις φυλακή.

    Σαν πολύ καλομαθημένος δεν είσαι; Θα χαλάσει όλη η κοινωνία για σένα;


    Χρωστάς στην τράπεζα; Τι ήθελες και δανείστηκες; Πάρε τώρα ένα χαρτόκουτο και μείνε στον δρόμο.

    Πως τόσοι άνθρωποι πως μπορούν ΡΕ;

    Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε όσο μπορούμε την “ολοκληρωτική καταστροφή” μένοντας στο ίδιο μονοπάτι ακόμη κι αν αυτό οδηγεί στον γκρεμό.

    Εμείς ελπίζουμε ότι πέφτοντας θα μας πάρει στην αγκαλιά του ο Superman.

    Σου λένε ότι δεν πρέπει να ανατραπεί η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων γιατί θα οδηγηθούμε στο χάος....

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΣ ΜΠΑΜΠΆ; Μην ενδιαφέρεται αν ο γείτονας απολύθηκε, αν ο παραδίπλα χάνει τα εργασιακά του δικαιώματα, αν οι άλλοι ζουν ή απλά επιβιώνουν.

    Ποτέ να κάτσει να ακούσει για κάτι που δεν προσφέρει στην βολή σου.

    Θα πρέπει να στέκεται στο τι πολίτευμα υπαρχή ας μετατραπεί η Ελλάδα σε προτεκτοράτο.

    Θα σε ενδιαφερθεί μόνο αν η τσέπη σου δέχεται επίθεση.

    ΑΛΛΙΟΣ ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΐΔΙ ΜΟΥ.. Άντε τώρα πηγεναι να κανείς φωνάζεις ΕΛΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΖΉΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και αν βρει και κανένα του ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΣ ΔΥΜ.ΑΡ μην μαλώσεις είναι φίλοι μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dromo... ta extra... koproskyla apo to Dhmosio. Kai se opoion alhtara mple... ' prasino... den toy aresei... to dhmosio, na... kai o idiwtikos tomeas. Kai kati allo re... karagkiozhdes ths sygkybernhshs: Ta 8eokleista... epaggelmata pote 8a ta anoi3ete... gamw tis manes sas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dromo... ta extra... koproskyla apo to Dhmosio. Kai se opoion alhtara mple... ' prasino... den toy aresei... to dhmosio, na... kai o idiwtikos tomeas. Kai kati allo re... karagkiozhdes ths sygkybernhshs: Ta 8eokleista... epaggelmata pote 8a ta anoi3ete... gamw tis manes sas?

    5 Ιουλ 2012 1:13:00 π.μ.

    --------------------------------

    Σε βρήκα και ξέρω ποιος είσαι, θέλεις φαρμακείο έτσι δεν είναι
    φίλε; ,,, Άκου αν ανοίξουν το ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ φαρμακιών θα έλθουν τα ΚΑΡΤΕΛ .... Θα σου πω μια καλύτερη λύση όσοι συνταξιοδοτούνται μαζί θα καταργητε και η άδεια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΔΙΚΑΊΩΜΆ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΉΘΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΉ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΏΣΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΊΑ....ΚΑΙ ΓΡΆΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΚΆΡΦΩΜΑ ΓΡΙΚΛΙΣ .. ΞΈΡΟΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακούστε ηλίθιοι Ελληνες αυτή την Ιστορία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

    Ίσως να μπορούσε να γραφτεί καλύτερα ή να γινόταν καλύτερα αντιληπτή στον προφορικό λόγο. Ίσως.

    Πιστεύω, όμως, ότι αξίζει να διαβαστεί. Και ακόμη περισσότερο. Να τη διηγηθείτε και σε κάποιον άλλο.

    Η κρίση των γαϊδάρων...


    Το έκαναν και το κάνουν αρκετοί οικονομολόγοι με τους τραπεζίτες, σε έναν κόσμο τον οποίο, από όπου και να τον πιάσεις, είναι «λερωμένος» με την οικονομία.

    Λοιπόν, μία μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα.

    Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν έναντι 100 ευρώ, και μάλιστα μετρητά.

    Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

    Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

    Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα, με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

    Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε έπειτα από μία εβδομάδα για να αγοράσει οποιονδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ! Και αποχώρησε.

    Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνένοχο του- συνέταιρό του με το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει από το χωριό τους, τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα...

    Οι κάτοικοι βλέποντας τη δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ό,τι τα είχαν πουλήσει τα δικά τους, για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

    Όπως φαντάζεστε, μετά τη συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε ένα φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

    Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια.

    Η αξία τους είχε πέσει δραματικά. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.


    Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει, θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

    Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιοι ήταν, τελικά, οι γάιδαροι;

    Η ιστορία συνεχίζεται ως εξής:

    Δυστυχώς, όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πτώχευση.

    Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους.

    Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν, είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!

    Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή-οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου:

    λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για τη δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών, διακοπή του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»,

    κλείσιμο του πολιτιστικού κέντρου που περιλάμβανε δημοτικό κινηματογράφο, δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό ωδείο, θεατρικό εργαστήρι. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

    Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του Δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

    Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δύο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους.

    Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

    Η ιστορία είχε και ένα ακόμη μικρό κομμάτι που χάθηκε στην πορεία της μέσα από το Διαδίκτυο και αναφερόταν στην αντίδραση των κατοίκων.

    Ετσι, δεν θα μάθουμε ποτέ πώς αντέδρασαν. Εμείς, όμως, αν ήμασταν στη θέση τους, πώς θα αντιδρούσαμε;

    Γελοίοι και λίγοι

    Η τελευταία ιλαροτραγωδία που παρακολουθήσαμε με την αναζήτηση ενός πρωθυπουργού «κοινής αποδοχής» αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του παρόντος πολιτικού συστήματος.

    Μία πελατειακή δημοκρατία η οποία υποθηκεύθηκε σε τραπεζίτες και το ντόπιο αλλά φοβικό κεφάλαιο έφθασε στο τέλος της, πληρώνοντας πρώτη την παγκόσμια συστημική κρίση.

    Αυτή την πελατειακή δημοκρατία που υπηρέτησαν και ενίσχυσαν κάποιοι πονηροί τυχοδιώκτες, μερικοί αμοραλιστές τεχνοκράτες, αρκετοί ανόητοι κομπλεξικοί με πάθος για εξουσία και πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για το προσωπικό τους όφελος, την πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά.

    Και την πληρώνουμε επειδή, στην ουσία, πρώτοι αδιαφορήσαμε εμείς για τον τόπο που ζούμε, για τον διπλανό μας, για το αύριο των παιδιών μας.

    Πιστέψαμε ότι ο περίγυρος της μικροευζωίας μας ήταν εγγυημένος, στραφήκαμε στην ιδιώτευση και αδιαφορήσαμε για τον δημόσιο και τη συμμετοχή στα κοινά.

    Η μόνη λύση για να αποφύγουμε την καταστροφή είναι η βούληση να ξαναρχίσουμε. Την έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η επιτυχία των ξεφτιλισμενων αχρηστων και απατεωνων πολιτικών που κυβερνησαν την Ελλαδα τα τελευταία 30 χρονια την χωρα είναι όλα τα ανωτερω σχόλια που δειχνουν οτι βρισκομαστε σε απόλυτο χαος στρεφόμενοι ο ενας εναντιον του αλλου και χαρακτηρίζοντας το δημοσιο συλληβδην ως αντρο τεμπεληδων ανικανων και αχρηστων λειτουργων.

    όλοι εσείς που εισε φειδωλοί στα σχολια για τα περι δημοσίου έχετε αναρωτηθεί ποτε ποιος εφερε σε αυτη την κατασταση το δημόσιο; ποιος διοριζε ψηφοφορους και στρατούς αφισσοκολλητων απο τα παραθυρα τους φεγγιτες και τους αεραγωγούς; ποιος δημιουργούσε οργανισμούς και ινστιτουτα για να φωλιάσουν κομματικά κοπρόσκυλα; ποιος φόρτωνε όλο αυτο το κόστος στις πλάτες όλων των φορολογουμενων δανειζομενος δις αλλα εξυπηρετωντας πλήρως τα κομματικά οφέλη που τους επετρεπαν να κλεβουν να εξαπατουν να πλουτίζουν με την συνεχή παραμονή τους στην εξουσία; Ποιος είναι εκείνος που δημιουργησε ενα αρτηριοσκληρωτικό κρατος προωθωντας την αρχή της αναξιοκρατίας και της αρχης τπυ κομματικού κοπρόσκυλου; Ποιος είναι εκείνος που νομοθετουσε τα περιφημα επιδοματα για να μην αυξάνει τους μισθούς αλλα να δημιουργεί ενα παχυλό εισοδημα για ολα εκείνα τα παρασιτα που αλωνιζαν και ξεζουμιζαν το δημόσιο χωρις να προσφέρουν τίποτε;
    Εχουμε στραφεί με οργή και μισος εναντιον ολων μη διαχωριζοντας το χλωρό από το ξερό προσφερωντας στα ξεπουλημενα πολιτικα σκατα αυτό που επιθυμούν, να ξεπουλήσουν χωρις κανενα δισταγμό περιουσία που ανηκει στον λαό και εχει κοινωφελή χαρακτήρα.
    Πίσω από το ξεπουλημα παραμονεύει το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η παραχωρηση εθνικης κυριαρχίας και φυσικού πλούτου. Αναφερομαι φυσικά στην ενεργεια το νερό τις επικοινωνιες την δημοσια υγεία την παιδεία και την ασφαλεια της χωρας τον στρατο.
    Ας μου απαντησει καποιος λοιπόν είναι τόσο δυσκολο να διαχειριστουμε τις φυσικές μονοπωλιακες πηγες πλούτου προς οφελος του λαού; και αυτό δεν μπορουμε να το κανουμε και μπορεί να το κανει καποιος "ιδιώτης" επενδυτής; αν ναι τότε ποιος φταίει αυτος που διοικεί ή αυτός που εκτελεί; απαντηστε μονοι σας στο ερώτημα και μετα καντε τα σχολια σας για τα περι δημοσίου.
    Να ξεκαθαρισω δεν ειμαι δημοσιος ύπάλληλος αλλα εμπορος επι 30 χρονια. Ειμαι υπερ και του αμεσου κλεισιματος καθε καρκινωματος που δημιουργησαν οι πολιτικοί στο δημόσιο και εφοσον εχουν και καποια περιουσιακη αξία να πουληθουν μπας και παρουμε πισω τιποτε απο ολα οσα εχουν επενδυθεί σε αυτους τομείς και απεφεραν ασφαλώς και κερδη για τους πολιτικούς αλήτες που τα διαχειριστηκαν.
    Εκεί όμως που θα πρεπει όλοι μας να ειμαστε προσεκτικοί είναι αυτό που προσπαθουν να πλασαρουν για να υλοποιησουν τις προδοτικές υπογραφες τους οτι το δημοσιο είναι στο συνολο του σαπιο και πρεπει να πουληθεί. Αν αυτό συμβεί τότε εμείς θα ειμαστε για κομη μια φορα οι εγκληματίες της χωρας αυτης και οι συνεπειες θα ειναι μη αναστρεψιμες.
    Τελος την βρωμια και την σαπιλα και την καταληστευση στο δημοσιο την δημιουργησαν και εκαναν πράξη τα πουσταρια οι πολιτικοι μεσω της κομματικοποίησης και της αρπαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο ενα λαό που πάσχει απο ανίατη ψυχοπαθητική παρανοια με βλαμμενο dna δεν μπορεί να περιμενει κανείς κατι καλύτερο.

    Οταν το 42% ψηφίζει αυτούς που τον κατεστρεψαν τι περιμενεις από αυτούς;

    Οταν αυτός ο λαός στο συνολο του είναι παρτακιας και το μονο που ξερει να κανει ειναι να κλαψουριζει σαν παρθενα που την ξεκολιαζουν και μετα το ποναω να φωναζει μαρεσει τι μπορεί να περιμένεις;

    Εκείνο που του αξίζει ειναι αυτο που περναει και για οποιοδηποτε παραπονο του να παει να γαμηθεί να ψοφήσει και να σκασει.

    Ενας ολοκληρος λαός λουγκρας πισωγλεντηδων και αχρηστων κοπρόσκυλων που εμαθαν να ζουνε αεριτζιδικα και ψηφισαν τους εκφραστες τους.

    Πριν λιγο καιρό ολοι μας ειχαμε και καποια ευαισθησια απεναντι σε καποιους αναξιοπαθουντες μετα τις εκλογες και αυτο που βγηκε σαν αποτελεσμα ενα μονο ισχύει να πανε να γαμηθουνε ολοι και αν δεις και καποιο που υποφερει δωστου και μια κλωτσια να παει στο διαολο.

    Οσο για αυτούς που εχουν κοψει εισητηριο για τον ταφο και ψηφισαν τους εγκληματίες πηρανε μαζι τους και τα παιδια και τα εγγονια τους. Ναι ρε καριολες δεν υπαρχουν φαρμακα να ψοφησετε μια ωρα αρχιτερα. Να σας κοψουν την συνταξη το ρευμα το οξυγόνο και οτι σας κραταει στην ζωή αχρηστα υποκειμενα.
    Αυτο επιλεξατε αυτο σας αξίζει.
    Τα 35 χρονια των συνταξιμων τα κλείσατε κατω από την εξουσία των σημερινων λαμογιών και ασγαλώς ενα μεγαλο μερος σας εισασταν από αυτους που κανατε πως δουλευατε και οι αλλοι σας πληρωναν.
    ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απάντηση για τον 5 Ιουλίου 8:00. Φϊλε μου θα είχες δίκιο αν δεν επρόκειτο για την Ελλάδα αλλά για οποιαδήποτε άλλη χώρα και οποιονδήποτε άλλον λαό. Όμως με τους ΈΛληνες έχει προχωρήσει τόσο το κακό, ώστε η λύση που προτείνεις είναι απλά χάσιμο χρόνου. Όλο το Δημόσιο πρέπει να καταργηθεί παρόλο που πράγματι θα καούν και κάποια χλωρά μεζί με τα ξερά. Ας τα πάρουν όλα οι ξένοι. Καλύτερα θα μας διοικήσουν. Τι να το κάνω να έχω ελληνικό ΟΤΕ και να πληρώνω 270 ευρώ (τόσα πλήρωνα) ενώ μόλις πουλήθηκε ο ΟΤΕ και ήρθαν οι άλλες εταιρίες πληρώνω 110 ευρώ! Την δική σου καλή διάθεση και τον πατριωτισμό τον εκμεταλλεύονται τα κομματόσκυλα και κάθονται στο σβέρκο μας. Όχι και πάλι όχι. Σκέψου το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
    ΟΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΠΡΟΙ.
    ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΣΕ ΣΚΑΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΪΑ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΣΕΠ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΡΕΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΕΙΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ετσι ονειρευτηκαν την διακυβερνηση της Χωρας οι Λιντζερηδες, η Τονια η Ευα η Βασω με επικεφαλης τον ΒΒ. Καλα μκρασια αν για καθε αποφαση πρεπει να εχουμε την ομοφωνια απο τρεις (3) Τροϊκες, μια η κανονικη, η αλλη των αρχηγων και η τελευταια αυτη των αντιπροσωπων. Φεξε μου και γλυστρισα. Καλα μεχρι τον Οκτωβρη τους βλεπω και μετα εκλογες και ειμαι και πολυ αισιοδοξος με τον στοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχουν διπλοθεσίτες στην ΕΛΛΑΔΑ;

    ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΆ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΧΟΝΤΡΆ; ... ΑΠΑΤΉΣΤΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΆΔΕΣ ?????? ΓΙΑΤΙ ΕΓΏ ΞΈΡΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑ -ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΉ-ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΊΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΈΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ...


    ΑΝΆΘΕΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ...ΣΤΟ ΡΑΙΧΕΜΠΑΧ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΌ!!!!ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ..ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση