GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία με τέσσερις δύτες στην Κάτω Ιταλία. Ο ένας ελληνικής καταγωγής...

Τέσσερις Iταλοί δύτες, ο ένας ελληνικής καταγωγής, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά ...

Τέσσερις Iταλοί δύτες, ο ένας ελληνικής καταγωγής, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά της πόλης Σορρέντο της Κάτω Ιταλίας.
Πρόκειται για τους Αντρέα Πετρόνι και Ρίτσο Ντάγκλας (βρετανικής καταγωγής), 41 ετών, για την 36χρονη Σούζι Καβατσίνι και για τον Παναγιώτη Τέλιο, 23 ετών, ελληνικής καταγωγής.
Ο Παναγιώτης Τέλιος είχε γεννηθεί στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αλλά ζούσε στην ιταλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αιτία της τραγωδίας φέρεται να είναι είτε μια ξαφνική κατάρρευση των τοιχωμάτων είτε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα λάσπης που ανακινήθηκε κατά το πέρασμα των τεσσάρων δυτών από στενό σημείο του Σπήλαιου του Αίματος, όπως ονομάζεται, κάτι που τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους.
Το συγκεκριμένο σπήλαιο θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα της νοτίου Ευρώπης και οφείλει την ονομασία του στο έντονο ερυθρό χρώμα που παρουσιάζουν τα βράχια, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι «τα περάσματά του είναι και πολύ στενά και επικίνδυνα».
Άλλοι τέσσερις δύτες, μέλη της ίδιας ομάδας, κατέφεραν να επιστρέψουν στην επιφάνεια της θάλασσας και να σωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση