GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το ευρώ δεν κινδυνεύει»

Ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει παρά τις άσχημες προβλέψεις κάποιων αναλυτών, που διαβλέπουν τη διάλυση της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της...

Ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει παρά τις άσχημες προβλέψεις κάποιων αναλυτών, που διαβλέπουν τη διάλυση της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ πρόσθεσε ότι μια μεγαλύτερη οικονομική, δημοσιονομική και πολιτική ένωση μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη.
Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde αν το ευρώ κινδυνεύει, ο Ντράγκι απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Βλέπουμε αναλυτές να φαντάζονται το σενάριο μιας διάλυσης της ευρωζώνης».
«Δεν αναγνωρίζουν το πολιτικό κεφάλαιο που έχουν επενδύσει οι ηγέτες μας σε αυτή την ένωση και την υποστήριξη των Ευρωπαίων. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
«Η διατήρηση του ευρώ είναι μέρος της εντολής μας» και για να επιτευχθεί αυτό «είμαστε πολύ ανοικτοί και δεν έχουμε ταμπού», υπογράμμισε ο Ντράγκι.
Ο ίδιος υπενθύμισε εξάλλου ότι η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο κάτω από το 1%, με τον πληθωρισμό να είναι κοντά στο 2%, στόχος που έχει τεθεί από την ΕΚΤ.
Όμως ο πρόεδρος της Τράπεζας έκρινε ότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, καθώς θεωρεί «πιθανό (ο πληθωρισμός) να υποχωρήσει ήδη από το τέλος του 2012». «Αν παρατηρήσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού, θα δράσουμε», διαβεβαίωσε.
Παράλληλα, ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη ένωση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία νέων υπερεθνικών θεσμών.

5 σχόλια

  1. Η DEUTSCHE BANK ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ "ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000281545.PDF
    ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ !!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ !!!!
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΦΩΤΗΣ ΦΥΝΤΙΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ KTIMATOLOGGIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση