GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και μετά το ξεπούλημα τι;;;

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη ρευστότητας και όχι η έλλειψη πλούτου. Η κυβέρνηση μας λέει ότι προκειμένου να βρούμε χρήμα...


Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη ρευστότητας και όχι η έλλειψη πλούτου. Η κυβέρνηση μας λέει ότι προκειμένου να βρούμε χρήματα θα πρέπει να πουλήσουμε τον πλούτο μας. Ωραία λοιπόν, θα τα ξεπουλήσουμε όλα πολύ κάτω της πραγματικής αξίας τους μέσα σ’ αυτή την κακή συγκυρία. Όλες τις νευραλγικές κρατικές επιχειρήσεις, όλες τις βασικές υποδομές (σιδηρόδρομο, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, παραλίες, ακίνητα φιλέτα κ.λ.π.). Θα πάρουμε λοιπόν κάποια χρήματα για να καλύψουμε ένα διάστημα μισθούς, συντάξεις και διάφορα προνόμια κρατικοδίαιτων παρασίτων.
Και λοιπόν; Μετά τι; Τι θα κάνουμε μετά όταν θα τα έχουμε φάει και αυτά; Θα σταματήσει μήπως η ύφεση; Θα μειωθεί το χρέος; Θα γίνει το κράτος πλούσιο, όταν θα έχει χάσει τον πλούτο του; Θα φάμε με χρυσά κουτάλια; Τι θα γίνει μετά; Γιατί δεν μας απαντά η κυβέρνηση τι θα…. κάνουμε μετά, όταν θα τα έχουμε ξεπουλήσει όλα;
Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το ελληνικό κράτος να χάσει τον πλούτο του. Θα είναι καταστροφή. Η πορεία προς τη δραχμή όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά φοβούμαστε πως τώρα είναι πιο έντονη από ποτέ. Αν λοιπόν, γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα χωρίς υποδομές και κρατικό πλούτο τότε ούτε αυτή η εξέλιξη θα μπορέσει να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Απεναντίας, τότε θα είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το κομματικό κράτος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Μπαίνει συνεχώς μέσα και δανείζεται. Όμως αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει στο να χάσουμε την κυριότητα της δημόσιας περιουσίας. Εκείνο που πρέπει στην καλύτερη περίπτωση να γίνει είναι ορισμένου (έστω μεγάλου) χρόνου συμβάσεις χρήσης κάποιων δημοσίων πραγμάτων με τη συμφωνία ότι μετά την πάροδο του ορισμένου χρόνου θα αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο, τόσο το δημόσιο περιουσιακό στοιχείο που έχει εκμισθωθεί, όσο και ολόκληρη η επιχείρηση που θα έχει στηθεί από τον επενδυτή. Εννοείται ότι σε περίπτωση πολέμου, η διοίκηση όλων αυτών περιέρχεται αυτόματα στο ελληνικό κράτος.
Στη χειρότερη περίπτωση και ως λύση ανάγκης, είναι προτιμότερο να μειώσεις τις δημόσιες δαπάνες κάνοντας προσωρινά απολύσεις αλλά κρατώντας όμως την περιουσία, η οποία θα οδηγήσει μελλοντικά σε νέες προσλήψεις, παρά να χάσεις μόνιμα και περιουσία και θέσεις εργασίας για λίγα μετρητά.
Πέτρος Χασάπης

2 σχόλια

  1. Η μάσα δεν έχει ιδεολογία: Η ΔΑΚΕ αντιγράφει τον Φωτόπουλο

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ..
    Υπήρξε προεκλογική δέσμευση ότι η στρατηγική και οι τακτικές εξόδου από το Μνημόνιο θα γίνουν σε διαβούλευση με τους επιγόνους του Μανώλη;
    Υπήρξε προεκλογική δέσμευση ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο;
    Είπε κανείς ότι η επαναδιαπραγμάτευση αποσύρθηκε;
    Πόσα χρόνια θα συζητάμε για την λογική των αποκρατικοποιήσεων και αν αυτές χρειάζονται;

    Για πόσο καιρό ακόμη κάποιοι θα αυτοεξαιρούνται από τις μεταρρυθμίσεις ;
    Οι άνθρωποι της εργασίας έχουν σαφή εικόνα για τα πολλά δεινά της ελληνικής οικονομίας και των ελλειμματικών ΔΕΚΟ.
    Η έξοδος από το Μνημόνιο απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και δουλειά, όχι ψευτοτσαμπουκάδες και άρνηση της πραγματικότητας.
    Οι εργατοπατέρες θα έπρεπε να φροντίζουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όχι των πολλές φορές προκλητικών προνομίων τους.

    Η στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ απέναντι σε μια τριμερή Κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής, γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά.
    Η στάση τους σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης οδήγησε –καθόλου τυχαία- στον μαρασμό του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς οι αρχηγοί του φρόντιζαν –προσωπικά πάντα- να βρίσκονται στον αφρό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλείνει η Χαλυβουργία.
    Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργία, καθώς η διοίκηση εντός της εβδομάδας καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.

    Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

    - Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
    - Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

    Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
    Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

    - Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΜΕ
    και τα πουτανο-πουστράκια του Σύριζα
    ( τους χειρότερους ανθέλληνες)
    στην παγκόσμια ιστορία.

    Ο σκοπός τους πέτυχε.

    Τώρα κάντε π@@τανάκια τα παιδιά σας να ζήσουν στον όμορφο κόσμο του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση