GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μαύρες» προβλέψεις για το μέλλον του ευρώ...

Μόνον ένα ποσοστό 52% των Αυστριακών πιστεύει ότι μετά από δέκα χρόνια θα κάνει ακόμη τις συναλλαγές τους σε ευρώ και μάλιστα το 38% δηλώνει...

Μόνον ένα ποσοστό 52% των Αυστριακών πιστεύει ότι μετά από δέκα χρόνια θα κάνει ακόμη τις συναλλαγές τους σε ευρώ και μάλιστα το 38% δηλώνει σίγουρο πως δεν θα υπάρχει το κοινό νόμισμα, όπως διαπιστώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Σταντάρντ» και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα.
Μόλις πριν από έξι μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δύο στους τρεις Αυστριακούς, πίστευαν πως ακόμη και μετά από δέκα χρόνια το ευρώ θα υπάρχει ως μέσο πληρωμών.
Η νέα δημοσκόπηση -που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία υπερψηφίστηκαν από την αυστριακή Βουλή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο- διαπιστώνει, επιπλέον, την μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών ως προς το αν η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία λαμβάνει τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης: ένα ποσοστό 28% θεωρεί τα μέτρα ως «μάλλον λιγότερο σωστά» και ένα 44% «τελείως λανθασμένα».
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοσκόπησης -στην οποία ερευνήθηκαν και οι εκτιμήσεις των Αυστριακών ως προς τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ευρώ- πριν ένα εξάμηνο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούσαν ως δυνατό σημείο της ευρωζώνης το ότι μπορούσε να προσφέρει τη στήριξή της σε αδύναμες χώρες-μέλη, κάτι που έχει τώρα αντιστραφεί εξαιτίας και της συνεχιζόμενη συζήτησης κι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 78%, θεωρεί «μάλλον μειονέκτημα» τη διεθνή βοήθεια προς αδύναμες χώρες-μέλη.
Επιφυλάξεις εκφράζει η πλειονότητα των ερωτηθέντων, στο θέμα της σταθερότητας των τιμών -που συγκαταλέγεται στους κεντρικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- με το 56% να θεωρεί πως η σταθερότητα των τιμών δεν έχει καμία σχέση με το κοινό νόμισμα.

3 σχόλια

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ , DEFAULT ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ;
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιές προβλέψεις και ποιό μέλλον του ευρώ ρε μπαγλαμάδες;

    Ενώ πολλοί αυτοκτονούν διά βαρύτητος (με ή χωρίς σχοινί),
    άλλοι χρησιμοποιόντας πιστόλι ή διαφορα κυνηγητικά μέσα,
    η ευρώπη αυτοκτονεί με εναν αυτοσχέδιο μηχανισμό που τον
    αποκαλεί "ευρώ".

    Γιατί;
    Πολύ απλό!
    Κανείς δεν αγοράζει τίποτα πλέον απο την ευρώπη
    και η ευρώπη δεν πουλάει τίποτα πλέον εκτός ευρώπης.

    Ακόμη και οι "ολίγοι" (μη ευρωπαίοι) τουρίστες που μας επισκέπτονται
    έχουν ήδη βάλει στη βαλίτσα τους φιλμ, οδοντόπαστα, τσιγάρα, ποτά
    και ότι άλλο δικαιούνται πριν φύγουν απο τις χώρες τους.

    take your time and think about it !

    (δεν είμαι ουτε οικονομολόγος ούτε κουμμούνας αλλά ούτε και μαλάκας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΆΝΤΕ ΞΥΠΝΆΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΆΞΟΥΜΕ ΈΞΩ .. ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΜΕ ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΝΌΜΙΣΜΑ ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΊΧΑΜΕ ΚΆΝΕΙ ΚΆΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ; ΤΟΥΣ ΈΧΟΜΕ ΔΏΣΕΙ ΧΡΌΝΩ ΚΑΙ ΒΓΆΖΟΥΝ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΈΞΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΊΣΗ ΧΡΌΝΙΑ ...

    ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΈΛΕΤΕ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΤΎΧΗ ΜΑΣ; ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΈΔΩΣΑΝ ΧΡΌΝΩ ΝΑ ΤΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΟΛΑ ΈΞΩ,ΡΕ ΠΟΥΤΆΝΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 18 ΜΕΤΡΆ, ΡΕ ΚΟΥΝΕΛΆΚΙ ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΦΆΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΚΆΘΕΣΑΙ ΡΕ ΚΕΡΑΤΆ ΕΚΕΙ; ΓΙΑ ΑΛΩΘΕΊ; ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΉΣΟΥΜΕ ΠΡΏΤΟ ΠΡΏΤΟ , ΌΣΟ ΓΙΑ Γ.Π.Α ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΑΓΟΡΆΣΕΤΕ ΤΆΦΟ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΆΛΛΗ ΠΟΥΤΆΝΑ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΡΕ; ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση