GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύριο η πιο καυτή μέρα του καλοκαιριού...

Από αύριο το βράδυ, που αναμένεται να είναι και η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού με θερμοκρασίες ακόμη και 43°C, θα αρχίσει να υπ...

Από αύριο το βράδυ, που αναμένεται να είναι και η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού με θερμοκρασίες ακόμη και 43°C, θα αρχίσει να υποχωρεί το παρατεταμένο κύμα καύσωνα. Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 8-10 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Η παρατεταμένη ζέστη που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα σχετίζεται, όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» ειδικοί, με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Βορειοδυτική Ευρώπη και με την πρόσφατη κακοκαιρία σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εκδηλώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, οι θερμές αέριες μάζες που εισέβαλαν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επιφέροντας συνθήκες καύσωνα στη Νότια Ιταλία και την Ελλάδα οφείλονται σε μια ατμοσφαιρική διαταραχή που εμφανίζεται πάνω από τον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, δηλαδή τα Βρετανικά Νησιά.

Πληροφορίες: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση