GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας...

Ανοιχτό άφησε, για ακόμα μία φορά, το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλ...

Ανοιχτό άφησε, για ακόμα μία φορά, το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Όπως είπε : «Μόλις ανέλαβα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρήκα πάνω στο γραφείο μου την ομόφωνη εισήγηση όλων των επιτελείων, με την οποία προτείνουν να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία από τους 9 στους 12 μήνες. Δεν θα σας πω τώρα αν αντιμετωπίζω αυτό το ενδεχόμενο θετικά ή αρνητικά.
Το θέμα είναι μεγάλο, έχει σοβαρές κοινωνικές παρενέργειες και πρέπει να μελετηθεί πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές, με δεδομένο ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει καταφέρει βαρύτατο πλήγμα και στη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας μας».
Τα επιτελεία των τριών σωμάτων έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό την αύξηση θητείας, κι αυτό που απομένει είναι η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

11 σχόλια

  1. An apoly8oyn ta koproskyla ta epopia, an meiw8oyn oi mis8oi kai oi polloi endiamesoi axrhstoi pseytoba8moi (ba8moys mono sto sxolieio pairnoyme) twn gyftokarabanadwn, an o stratos ginei stratos kai oxi dhmosio’y’pallhliki gia xiliades agrammatoys monimoys kai xalaroys… karabanades, an kleisoyn axrhsta stratopeda gia na mh boleyoytai… karabanades, an kopei… h synta3h apo ta 45-50 stoys gyftoys toy stratoy, an kopoyn… oi adikaiologhtes paroxes kia ta tzampe… stoys gyftomonimoys emmis8oys anepaggeltoys kai an oi oikogeneies twn stratiwtwn papsoyn na plhrwnoyn ta spasemna… gia mia 8hteia xwris nohma, tote as ay3h8ei h 8hteia gia na paroyn kai ena kalo rabasaki… oi kwlotoyrkoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 21 μήνες θητεία , σκληρή εκπαίδευση , σιδηρά πειθαρχεία , αλλά και ανθρωπιά. Το φαγητό ήταν καλούτσικο (καλύτερο και από αυτό που σερβίρουν μερικά μαγαζιά) και αν δεν ήταν καλό και δεν το έτρωγαν οι φαντάροι , έτρωγαν φυλακή οι μάγειρες . Κρέατα του 40 δεν συνάντησα . Ο μισθός για τον απλό φαντάρο ήταν 480 δραχμές και για το λοχία 520 δρχ. Αν είχες τα προσόντα και ήθελες να πας για δόκιμος ειχε 6 μήνες επί πλέον θητεία . Μη πανικοβάλεσθε και εμείς άνθρωποι είμαστε και δεν πάθαμε τίποτα . Χάσαμε 2 από τα καλύτερα μας χρόνια . Ο στρατός είναι αναγκαίο κακό λέγαμε τότε . Δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια να πληρώνουμε επαγγελματίες οπλίτες . Απλώς επειδή πλέον οι γυναίκες , έχουν καταλάβει πολλές θέσεις σαν μόνιμο (αξιωματικοί και υπαξιωματικοί) προσωπικό στο στρατό και στα ένστολα σώματα , θα πρέπει να καθιερωθεί υποχρεωτική θητεία και για αυτές , όπως στο Ισραήλ , εκτός από ορισμένες περιπτώσεις π.χ όταν είναι μητέρες ή σε ενδιαφέρουσα κ.λ.π
    Eίναι τυχαίο άραγε , τώρα που γέμισε ο τόπος εθνοσωτήρες , κανένας δεν περιελάμβανε στο πρόγραμμά του , την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών ; Ισότητα δεν θέλουν (που πολλές την έχουν μπερδέψει με την εξομείωση) . Στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας , έβλεπα στη τηλεόραση , ότι μερικά από τα πληρώματα των αρμάτων των ξένων στρατών , ήταν γυναίκες (ίσως έμισθες).
    Ας ξεκινήσει σαν ιδέα , να πάει το θέμα στη βουλή και ίσως γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια !!!
    Αλλωστε αν απαλλάσονται από τη στρατιωτική θητεία , οι μητέρες και οι εγκυμονούσες , θα έχουμε και επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.
    Και οι άνδρες , δεν πάνε να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από ευχαρίστηση , αλλά επειδή είναι υποχρεωτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2012 κ ακομα η ελλαδα ζει στο μεσαιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.10 Ψηφιζεις????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υπηρετησουν οσοι πολιτικοι,καλιτεχνες,λεφταδες ,
    ομοφυλοφιλοι(που θελουν και δικαιωματα) δεν υπηρετησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοι Φιλοι βλεπω οτι το Θεμα της αύξησης της στρατιωτικής θητειας ακόμη παιζει στις ειδήσεις του μπλογκ σας και δεν βλέπω τον λόγο όταν στις δύσκολές συνθήκες που ζουμε ο στρατός μας κοστίζει πανάκριβα και δεν προσφέρει τιποτα οπως έχει αναφερθεί και σε σχολια προηγουμένων αναγνωστων του μπλογκ σας η υπαρξη του ΣΤΡΑΤΟΥ σήμερα σε ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ειναι μόνο για να αγοράζειοπλα απο τους ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ και να δουλεύουν τα εργοστασια τους και να κερδίζουν οι πολεμικές τους Βιομηχανίες σιγά μην με τα οπλα αυτά μπορουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα εχθρο χωρίς την εγκριση των δυνάμεων που μας πουλουν τα όπλα αυτά.

    Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ και ακόμη και στη ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και Θαυμάζει την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΔΡΑΗΛ θέλω να τον πληροφορήσω ότι το ΙΣΔΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ και τα συστήματα πλοήγησης των οπλων του ειναι δικές του πατέντες, οσον αφορά τις γυναικές μέσα στα τανκς των Σέρβων είδαμε πραγματικά τις μεγάλες δυνατότητες που είχε ο Σερβικός Στρατος μόνο εναντίον των κατσαπλιάδων Αλβανων και μόλις τους εριξαν οι Νατοικές δυνάμεις απο το μέσο της Αδριατικής έγιναν λαμπόγιαλο.
    Φιλε ο στρατός κάθε χώρας σε επιπεδο γύφτων ειναι μονο για να τρωνε μίζες παρελάσεις, χουντες, λουφα καποιων που το παιζουν αξιωματικοι, τρομοκρατια των αόπλων πολιτων και για κάποιους που η εγκεφαλική ουσία τους ειναι ισα ισα να κουνουν τα χέρια και τα πόδια τους και να σηκωνετε το οργανό τους και να νομίζουν οτι έγιναν ανδρες.

    Κατι ακόμη που ξέχασα και ο παραπάνω φίλος που πηγε μονο 21 μηνες στρατο, γιατί εγώ πηγα 28, παραδέχεται ότι ήταν χαμένος χρόνος.

    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ή τον ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ και θα βγαινει αιωνίως ΒΟΛΕΥΤΗΣ ή να αφήσει τις σκέψεις για αυξησει γιατι θα φάει μαυρο η ΝΔ στις επόμενες εκλογες που ουτε με +100 εδρες δεν θα ξαναβγει ΒΟΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 Ιουλ 2012 1:50:00 π.μ.
    Δεν ξέρω αν υπηρέτησες στο στρατό ξηράς , το ναυτικό ή την αεροπορία , διότι στην αεροπορία και το ναυτικό η θητεία ήταν μεγαλύτερη και τα πράγματα ευκολότερα. Δεν νομίζω να υπηρέτησες σε αυτούς που φορούσαν μπερέ ή υπηρέτησες σε βοηθητικές μονάδες του στρατού ή ήσουν γιωτάς , για να λες ότι ο στρατός είναι άχρηστος , μόνο για παρελάσεις και για μίζες . Τον Μάρτιο του 1987 ήμουν στον Εβρο και περιμέναμε μόνο την διαταγή ,να εμπλακούμε με τους Τούρκους . Τι θα τους λέγαμε ???? Παρακαλώ μην εισβάλετε ή παρακαλώ περάστε έξω από την χώρα μας !!!!!!!!!!!!! Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι κινηματογραφικές ταινίες. Για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι , οι πρόγονοί μας έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη.
    Όπως θα πρέπει να γνωρίζει καθένας , ο στρατός , οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι έσχατο μέσο επίλυσης των διαφορών μεταξύ των κρατών και προάσπισης των συμφερόντων. Μετά την μεταπολίτευση μπορείς να μας αναφέρεις , πότε ο στρατός κατατρομοκράτησε τον κόσμο . Και με τα επεισόδια του Πολυτεχνείου που μπήκαν λοκατζήδες για να δοθεί τέλος στην υπόθεση , αν υπήρχε έστω και ένας νεκρός και να αναφέρεις το όνομά του ????
    Στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας αναφέρω ότι υπήρχαν στα πληρώματα των ξένων αρμάτων (και όχι των Σέρβων) γυναίκες , προφανώς έμμισθες .
    Το Ισραήλ έχει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών , λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού . Και εδώ η όποια πολεμική βιομηχανία υπήρχε και φτιάχτηκε μετά την μεταπολίτευση , απαξιώθηκε από τους πολιτικούς μας και τώρα θέλουν να την ξεπουλήσουν . Μας απαγόρευσε κανένας να δημιουργήσουμε δική μας πολεμική βιομηχανία??? Η ΠΥΡΚΑΛ του Μποδοσάκη έκανε και εξαγωγές σε δυτικές χώρες.
    Αναφέρω ότι χάσαμε 2 από τα καλύτερα μας χρόνια γιατί στο διάστημα αυτό θα μπορούσαμε να είχαμε αποκατασταθεί επαγγελματικά , αφού είχαμε τελειώσει τις σπουδές μας , πράγμα που δεν συμβαίνει με τις γυναίκες , αφού δεν πάνε να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία. Αλωστε αναφέρω ότι ο στρατός είναι αναγκαίο κακό.
    Κάποτε με ένα αξιωματικό ,πήρα κατάθεση από ένα Γιαχωβά , που είπε ότι δεν θέλει να πιάσει όπλο για λόγους αντίρησης συνείδησης . Με την άδεια του αξιωματικού του είπα , ότι και εμείς δεν πάμε στο στρατό και ούτε τραβάμε τις ταλαιπωρίες του από ευχαρίστηση . Τι θα γίνει αν υπάρξει μια επίθεση κυρίως από την Τουρκία . Μου απάντησε ότι ο θεός δεν θα αφήσει να συμβεί αυτό . Του ανέφερα την Κύπρο και τον ρώτησα τι θα έκανε αν έβλεπε τους Τούρκους να βιαζουν την μάνα του και την αδελφή του και να σκοτώνουν δικούς του ανθρώπους . Δεν απάντησε , κοκίνισε και ο αξιωματικός είπε πάμε , τελειώσαμε.

    Aς προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Αν γωρίζεις πές μας και μας μια χώρα στο κόσμο που να μην έχει στρατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θητεία εξυπηρετεί τους μόνιμους και όχι την πατρίδα. Δωρεάν εργατικά χέρια για βρωμοδουλειές, για να φαίνονται όμορφα στα μάτια του κάθε "Κάκκαλου", που επισκέπτεται μια μονάδα.
    Μη μου πείτε πως με τις 10 σφαίρες που ρίξατε με G3 μάθατε το όπλο. Μη μου πείτε πως υπηρετήσατε Ε.Δ., γιατί ξέρουμε πως στα 35 σας, παντρεμένοι με 2 παιδιά οι περισσότεροι θα είστε κοιλαράδες που δεν μπορούν ούτε 10 μέτρα να τρέξουν. Ή ακόμα και σε καλύτερη φόρμα, σίγουρα είστε ακατάλληλοι για στρατιωτική επιχείρηση. Άρα, τζάμπα η εκπαίδευση.
    Τι χρειάζεται να ξέρει ένας ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ για κατάσταση ανάγκης: Επιβίωση στη φύση γι αυτόν και για πιθανούς αμάχους που είναι μαζί του, ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, βασικά στοιχεία αυτοάμυνας (πιστέψτε με και 50 χρονών να γίνει κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει) και άψογο χειρισμό ενός απλού όπλου. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε σε επαγγελματίες, αφού συνεχώς εξελίσσονται.
    Έτσι θα γίνει χρήσιμη η θητεία, όχι μόνο για καιρό πολέμου, αλλά για οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση. Με εντατική εξάμηνη εκπαίδευση (γιατί όχι και ένα τρίμηνο για τις γυναίκες, σίγουρα είναι τιμητικό γι αυτές) και όχι με ατελείωτες θητείες γεμάτες αγγαρεία και σκοπιές με μόνο λόγο ύπαρξης... το να είναι σκοπιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟ ΕΒΡΟ ΤΟ 74 στην 20η τεθωρακισμενη Μεραρχία στην 25 ΕΜΑ μαυροσκούφης οδηγος τανκς και οχι ΓΙΩΤΑΣ στις 20 Ιουλιου το πρωι ξεκινησαμε απο το στρατόπεδο Καρατάσου στην Θεσσαλονίκη και μετά απο 3 μέρες φτάσαμε στον ΕΒΡΟ ήταν η χειρότερες μέρες της ζωής μου ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ που μας μαζευψε και μας εβγαλε ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ στο τέλος για να μας ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ μας είπε θα ΓΑΜΗ..ΜΕ και τις ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ και τότε έγινε το ΣΩΣΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΘΑ ΓΑ....ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ, βλέπεις φίλε όλοι οι στρατοι του κόσμου διέπονται απο ευγενικά αισθήματα μοιράζουν ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΓΛΥΚΑ ΠΙΤΕΣ στους ητημένους αυτο έκαναν ακόμη και οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΜΙΚΡΑΣΙΑ και στην ΑΛΒΑΝΙΑ έδιναν Μπακλαβάδες, τουρτες στις ΤΟΥΡΚΙΣΕ΅Σ και στις ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ το ίδιο έκαναν και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στις ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΕΣ...

    Θα μου πεις εσύ οταν πηγες στο ΣΤΡΑΤΟ το 87 ειχες εκπολιτισθεί είχες διαβάσει πολλά ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙΣ και ΗΘΙΚΗΣ και δεν είσουνα ΛΟΥΦΑΤΖΗΣ αφου σε πήρε ο Αξιωματικός μαζί του στην ανάκριση...

    ΞΥΠΝΑ ΦΙΛΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ και ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση