GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ Γκίνες με την… «όπισθεν»

Η οδήγηση με την «όπισθεν» είναι το αδύναμο σημείο αρκετών οδηγών. Αυτό φυσικά ισχύει για τους κοινούς θνητούς και όχι για τους επαγγελ...

Η οδήγηση με την «όπισθεν» είναι το αδύναμο σημείο αρκετών οδηγών. Αυτό φυσικά ισχύει για τους κοινούς θνητούς και όχι για τους επαγγελματίες οδηγούς. Ακόμη και μεταξύ των τελευταίων όμως, το όνομα του Terry Grant ξεχωρίζει. Και αυτό γιατί, κατάφερε να σπάσει ρεκόρ Γκίνες οδηγώντας… ανάποδα!
Ο Terry Grant κατάφερε να διανύσει με την «όπισθεν» απόσταση 1 μιλίου, δηλαδή 1,6 χιλιομέτρων, σε 1 λεπτό και 37 δευτ. Το απίστευτο ρεκόρ έγινε στην αγγλική «Goodwood» στο πλαίσιο του «Festival of Speed», το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Ειδική μνεία γίνεται και για το όχημα που οδήγησε. Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF το οποίο επίσης κέρδισε ρεκόρ Γκίνες. «Είχα ένα εξαιρετικό όχημα στη διάθεσή μου – με απευθείας μετάδοση από το ηλεκτρικό μοτέρ στους τροχούς, το Nissan LEAF μπορεί, θεωρητικά, να κινηθεί εξίσου γρήγορα μπρος ή πίσω», δήλωσε ο Grant.
«Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν σίγουρος αν προχωρούσα ή κινούμουν προς τα πίσω. Ωστόσο, λόγω του χαμηλού κέντρου – καθώς οι μπαταρίες είναι τμήμα του πατώματος του οχήματος- είναι εξαιρετικά σταθερό, ανεξαρτήτου κατεύθυνσης», συμπλήρωσε.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε την Παρασκευή οπότε και τέθηκε ο χρόνος προς «σπάσιμο». Ήταν 2 λεπτά και 7 δευτ. Το Σάββατο έπεσε κάτω από τα 2 λεπτά. Στην τελική προσπάθεια που σημειώθηκε το ρεκόρ του 1 λεπτού και 37 δευτ., η μέση ταχύτητα ήταν 88χλμ/ώρα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»
 Ρεκόρ Γκίνες με την... «όπισθεν»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση