GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Πρώην βουλευτές, από τα έδρανα της Βουλής, στον πραγματικό κόσμο!

Μετά τις τελευταίες «δίδυμες» εκλογές, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη έμειναν εκτός Βουλής, με εξαίρεση φυσικά τον πρόεδρο...

Μετά τις τελευταίες «δίδυμες» εκλογές, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη έμειναν εκτός Βουλής, με εξαίρεση φυσικά τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Αλλοι δεν εκλέχτηκαν κι άλλοι συνειδητά επέλεξαν να μην μπουν στα ψηφοδέλτια. Ολοι όμως προσπαθούν πλέον να προσαρμόσουν τη ζωή τους στα νέα δεδομένα...
Χρύσα Αράπογλου
Η Χρύσα Αράπογλου, αυτήν την περίοδο, γράφει, αλλά δεν αποκαλύπτει το θέμα. Η παρουσία της στη Βουλή δεν πρόλαβε να συμπληρώσει δεκαετία. Για την ακρίβεια ήταν βουλευτής επί 7,5 χρόνια. Η πρώτη φορά που εκλέχτηκε το 2000, οπότε άσκησε καθήκοντα μόνο για έξι μήνες, επειδή προηγουμένως είχε χάσει την έδρα στο Εκλογοδικείο. Εστω και έτσι πάντως λέει ότι νιώθει γεμάτη από εμπειρίες. Δημοσιογράφος για αρκετά χρόνια πριν μπει στη Βουλή και μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ 3 για ορισμένα από αυτά, με εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έχει κάνει αίτηση για επιστροφή της στη δημόσια εταιρία. Προς το παρόν αναμένει απάντηση. Παρ' όλα αυτά έχει και κάποιες άλλες επαγγελματικές ιδέες, τις οποίες επίσης αποφεύγει ν' αποκαλύψει. Ασχολείται, πάντως, ερασιτεχνικά, με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στο κτήμα της στο Αδάμ. Πρόσφατα ο Ε. Βενιζέλος την επέλεξε για την Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνει την προετοιμασία του κόμματος στην πορεία προς το συνέδριο του Νοεμβρίου.
Γιάννης Μαγκριώτης
Ο Γιάννης Μαγκριώτης πέρασε σχεδόν το ήμισυ της ενήλικης ζωής του στα βουλευτικά έδρανα. Είχε την πρώτη επαφή με τη Βουλή στις 9 Απριλίου του 1995, όταν μετά το θάνατο του αείμνηστου Γ. Αλευρά, κατέλαβε ως πρώτος αναπληρωματικός τη θέση. Συνέχισε ν' ασκεί τα βουλευτικά καθήκοντά του και για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις έως τις 6 Μαΐου, παρόλο που κινδύνευσε στην πορεία να χάσει την έδρα από τον Γ. Παπανδρέου. Επειτα από 17 χρόνια όμως, είναι πλέον εκτός Κοινοβουλίου. Η ειρωνεία είναι ότι μετά τις τελευταίες εκλογές, η πρώην πλέον σύζυγός του Φ. Αραμπατζή πέρασε την πόρτα της Βουλής, εκπροσωπώντας τη ΝΔ στις Σέρρες. Ο κ. Μαγκριώτης, αυτήν τη στιγμή, είναι κατ' ουσίαν άνεργος, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου που κατείχε επί δέκα χρόνια σε ανώνυμη εξαγωγική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονικη και προσανατολισμό στις αγορές των Βαλκανίων, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της βουλευτικής έδρας. Αυτήν την περίοδο αναζητά εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όπως λέει δίνει κι ένα χρονικό περιθώριο στον εαυτό του για να ξεκουραστεί. Αλλωστε πρόσφατα ορίστηκε μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και εκτός του ότι θα συνεχίσει να ασχολείται έστω κι από άλλο πόστο με την πολιτική, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξει.
Εύα Καϊλή
Είναι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη που τρεις φορές έχασε την έδρα της. Την πρώτη «τραυματική» εμπειρία είχε το 2004, οπότε είχε κάνει και την πρώτη απόπειρα για να μπει στη Βουλή. Εκλέχτηκε, αλλά την έδρα πήρε ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Οι δύο επόμενες φορές ήταν στις τελευταίες «δίδυμες» εκλογές, που την έδρα κράτησε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος. Για την κ. Καϊλή ακούγεται ότι «έχει κλείσει» με αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό και ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή της στο γυαλί. Η ίδια λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστό επιχειρηματία που διατηρεί και τηλεοπτικό σταθμό, αλλά η στόχευσή της είναι να αναλάβει ρόλο σε κάποια από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που διαθέτει. Εχει τελειώσει το μεταπτυχιακό της στις Διεθνείς Σχέσεις, συνεχίζει το διδακτορικό της στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και θέλει ν' ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον σε αυτούς τους τομείς, παρόλο που έχει πτυχίο Αρχιτεκτονικής και εργάστηκε ως παρουσιάστρια τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων. Το γραφείο πάντως που είχε ως βουλευτής το κρατά ανοιχτό, για να διατηρεί την επαφή της με τους πολίτες.
Σπύρος Βούγιας
Η διαδρομή μετά τη Βουλή για τον Σπύρο Βούγια ήταν πιο εύκολη, απ' ό,τι για τους προηγούμενους πρώην συναδέλφους του, αφού επέστρεψε στα καθήκοντα του καθηγητή Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Ο κ. Βούγιας πρέπει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχασε στις εκλογές. Ηταν προσωπική του επιλογή να μην είναι υποψήφιος στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες. Διετέλεσε στα έδρανα του Κοινοβουλίου από το 2000 έως το 2004 ως βουλευτής Επικρατείας και από το 2009 εκλεγμένος με σταυρό. Πριν από τις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Τι κάνει τώρα; «Κάναμε τις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, βαθμολόγησα τα γραπτά των φοιτητών μου και τώρα ξεκουράζομαι με μικρές αποδράσεις στη Χαλκιδική, μέχρι να ξανανοίξει το Πανεπιστήμιο. Στο μεταξύ προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω τη σχέση μου με τον εαυτό μου και την κοινωνία», σημειώνει. Ο κ. Βούγιας κρατάει ανοιχτό προς το παρόν το πρώην βουλευτικό του γραφείο, αν και πριν από μερικούς μήνες είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης. «Εφόσον δεν είναι υποψήφιος ο Γ. Μπουτάρης», επισημαίνει σήμερα.
Γιώργος Αρβανιτίδης
Ο πρώην δήμαρχος Σίνδου και στη συνέχεια δήμαρχος Εχεδώρου για έντεκα ολόκληρα χρόνια, Γιώργος Αρβανιτίδης, που εκλέχτηκε στη Βουλή μόλις το 2009, δεν είχε καμιά αμφιβολία για την επαγγελματική του πορεία. Γύρισε στην ανώνυμη εταιρία παραγωγής χρωμάτων και οικοδομικών υλικών που διατηρεί. Απασχολεί 25 υπαλλήλους, κινείται εμπορικά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και δίνει μάχη, όπως όλοι άλλωστε οι επιχειρηματίες αυτήν την εποχή, για να κρατήσει όρθια την επιχείρησή του. Αυτή απορροφά αυτό το διάστημα όλη του την ενεργητικότητα και ο ίδιος καμαρώνει να λέει ότι δεν έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του. Ο κ. Αρβανιτίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί το Μάιο και τότε πήρε την απόφαση να μην κυνηγήσει την επανεκλογή του. Τον Ιούνιο προτίμησε να είναι ο τελευταίος και χωρίς καμιά ελπίδα εκλογής υποψήφιος στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τη Β' Θεσσαλονίκης.
Χάρης Τσιόκας
Η παρουσία του Χάρη Τσιόκα στη Βουλή είχε πολλές διακυμάνσεις. Εκπροσώπησε τους ανθρώπους της υπαίθρου στο νομό Θεσσαλονίκης στο Κοινοβούλιο από το 1996 έως το 2009, οπότε δεν κατάφερε να εκλεγεί. Τότε επέστρεψε στη μέση εκπαίδευση, καθώς είναι καθηγητής Θεολογίας, αλλά για μικρό διάστημα. Ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταφορών στην τότε κυβέρνηση Παπανδρέου. Στις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος βουλευτής και ο μόνος που εκλέχτηκε από το κόμμα του στη Β' Θεσσαλονίκης. Ορκίστηκε κανονικά και μπήκε αμέσως στη μάχη για την αναμέτρηση του Ιουνίου. Οπου έχασε την έδρα! Και τώρα, όπως σημειώνει, «ξαναγυρνάω στη δουλειά μου». Από το Σεπτέμβριο δηλαδή, οπότε ανοίγουν τα σχολεία, αφού η οργανική του θέση είναι στο λύκειο Μετεώρων.
Βασίλης Γερανίδης
Αντιθέτως, μια από τις πιο ομαλές διαδρομές στην κοινοβουλευτική πραγματικότητα έχει να επιδείξει ο Βασίλης Γερανίδης. Πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής το 1989 και έζησε για 23 χρόνια όλα τα σκαμπανεβάσματα της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και όλους τους αρχηγούς του από τον ιδρυτή Α. Παπανδρέου έως το σημερινό Ε. Βενιζέλο στις αίθουσες και τους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Από τα τέλη του 2011 έλεγε ότι σκεφτόταν να αποχωρήσει από τη Βουλή, ωστόσο πολλοί δεν τον πίστευαν έως ότου παραμονές των εκλογών του Μαΐου το ανακοίνωσε ότι δεν ήθελε να ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πήρε και σύνταξη από την πολιτική. Ως διευθυντής πλέον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να τη «διακονεί» απλώς από άλλο πόστο.

Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση