GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε λόγοι για τους οποίους το γάλα δεν κάνει καλό...

Το γάλα το βάφτισαν κάποτε «τέλεια τροφή της φύσης». Αυτό λέει ο Mark Bittman στους New York Times, αλλά προσθέτει πέντε λόγους για τους ...

Το γάλα το βάφτισαν κάποτε «τέλεια τροφή της φύσης». Αυτό λέει ο Mark Bittman στους New York Times, αλλά προσθέτει πέντε λόγους για τους οποίους σήμερα το γάλα δεν κάνει καλό. Όπως αναφέρει το γάλα μπορεί να φτιάχνει δυνατά κόκαλα, να είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, και να βοηθά τα παιδιά να ψηλώσουν, όμως το γάλα είναι προβληματικό στην κατανάλωση του λόγω της λακτόζης, που δεν χωνεύεται από ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων. Έτσι, οι πέντε λόγοι για τους οποίους το γάλα δεν κάνει καλό είναι:
-Είναι πλούσιο σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Όπως γράφει η εφημερίδα μια μερίδα γάλα έχει τόσα κορεσμένα λιπαρά όσα μία μερίδα τηγανητές πατάτες.
-Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πιουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Μάλιστα το γάλα σόγιας δεν είναι λύση καθώς βοηθά να αναπτυχθούν τα βακτήρια στο στόμα.
-Το γάλα είναι συχνά γεμάτο από χημικές ουσίες. Η μαζική παραγωγή είναι γεμάτη με αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τις αγελάδες να βγάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όλα αυτά έχουν κατηγορηθεί για προβλήματα του δέρματος, ακμή, αλλεργίες, και πολλά άλλα.
-Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί. Ο δεύτερος πιο κοινός τύπος αλλεργίας στην Αμερική είναι αλλεργία στο γάλα. Επηρεάζει περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Δεν χρειάζεται γάλα για γερά κόκαλα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποδεικνύεται ότι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην αντοχή των οστών είναι η «δια βίου άσκηση και η βιταμίνη D, την οποία θα μπορούσατε να πάρετε από τον ήλιο».

Πληροφορίες: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση