GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτοι στο "σφυρί" ΟΣΕ και Αγροτική Τράπεζα...

Με τον ΟΣΕ και την Αγροτική Τράπεζα θα ανοίξει ο χορός των αποκρατικοποιήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μπουν ιδιώτες σε όλες τις ΔΕ...

Με τον ΟΣΕ και την Αγροτική Τράπεζα θα ανοίξει ο χορός των αποκρατικοποιήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μπουν ιδιώτες σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες και πλήρη προκειμένου να αποχωρήσει το Δημόσιο από την επιχειρηματική δράση.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία. Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος θυγατρικών εταιρειών της.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι με αυτές τις δύο δραστικές και ξαφνικές κινήσεις η κυβέρνηση θα δώσει καθαρό και σαφές δείγμα γραφής προς τις αγορές σχετικά με την πρόθεσή της να επιταχύνει και να εμβαθύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αποκρατικοποιήσεις ως ένα εργαλείο ανάπτυξης, όπου τα έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση της κάθε επιχείρησης θα φέρουν τριπλάσια κονδύλια στην Οικονομία. Σε σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ έχει υπολογιστεί ότι κάθε ένα ευρώ που προέρχεται από αποκρατικοποίηση έχει απόδοση 3 ευρώ.

πληροφορίες: Έθνος της Κυριακής

4 σχόλια

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ.ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξεπουλημα περιουσιας,χωρις κανενα νοημα..
    πουληθηκε και η ολυμπιακη,και παλι το κρατος πληρωνει..

    το κρατος που δεν εχει δικη του περιουσια σε τετοιους τομεις,ειναι εκβιασιμο απο τον καθε αλητη και δεν εχει διαπραγματευτικη δυναμη..

    αυτα ψηφισε το 49% των σοβαρων και λογικων ανθρωπων..
    αυριο θα γκρινιαζει γιατι το κρατος τον αφησε χωρις συγκοινωνιες,και θα ειναι μεταναστης στον τοπο του..
    σοφος και αδουλωτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούφφφφφ, σωθήκαμε σου λέεωωωω...

    Για άλλη μια χρονιά η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει τη διεθνή συνάντηση κινημάτων "Resistance Festival" στο Γεωπονικό Παν/μιο. Φέτος θα δώσει το παρών και ένας super star: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας!
    Εκτός όμως από τον Αλέξη θα συμμετέχουν και οι
    Salem Ben Yahia - Κ.Κ. Εργατών Τυνησίας
    Mohamed El Boukili - Δημοκρατικός Δρόμος, Μαρόκο
    Mohamed Medhat El Zahed - Λαϊκή Σοσιαλιστική Συμμαχία, Αίγυπτος.

    Φαντάζομαι ότι οι προτάσεις τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα είναι ...πολύτιμες
    χιχιχιχιχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση