GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νορβηγία: Ολοκληρώνεται η δίκη του Μπρέιβικ

Η ετυμηγορία αναμένεται ανάμεσα στις 20 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου Ο Μπρέιβικ στο δικαστήριο -φωτ.αρχείου [REUTERS/SCANPIX/H...

Η ετυμηγορία αναμένεται ανάμεσα στις 20 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου
Ο Μπρέιβικ στο δικαστήριο -φωτ.αρχείου [REUTERS/SCANPIX/Heiko Junge/Pool]
 
Ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ με την τελική αγόρευση της υπεράσπισης που θα ζητήσει την απαλλαγή του, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο 77 ανθρώπων στο Όσλο τον περασμένο Ιούλιο, ή να αποφανθεί το δικαστήριο ότι είναι ποινικά υπεύθυνος των πράξεών του.

Ο Γκέιρ Λίπεσταντ άρχισε την τελική αγόρευσή του, που αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες, λίγο μετά τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα 250 του δικαστηρίου του Όσλο.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, μια από τους συνηγόρους του Μπράιβικ, η Βίμπεκε Χέιν Μπέρα δήλωσε σχετικά με το αίτημα απαλλαγής του πως «ο Μπρέιβικ γνωρίζει ότι δεν είναι παρά ένα δικονομικό τέχνασμα».

Μη τρέφοντας καμιά ψευδαίσθηση για την πιθανότητα αποδοχής από το δικαστήριο του αιτήματος αυτού, ο Λίπεσταντ θα επικεντρώσει την αγόρευσή του για να αποδείξει ότι ο πελάτης του έχει «σώας τας φρένας» και μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος των πράξεών του.

Η ετυμηγορία αναμένεται ανάμεσα στις 20 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση