GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τ. Ερντογάν: Θα απαντάμε σε κάθε παραβίαση στα σύνορα με Συρία

Αλλάζουν οι κανόνες με τη συνοριακή χώρα μετά το επεισόδιο με το Phantom   Μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενώ ήταν σε ε...

Αλλάζουν οι κανόνες με τη συνοριακή χώρα μετά το επεισόδιο με το Phantom
 
Μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το θέμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η Αγκυρα αποφάσισε την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής με τη Συρία, ως απάντηση στην κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F4 Phantom.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας θα απαντούν σε οποιαδήποτε «παραβίαση» από την πλευρά των συριακών συνόρων.
Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος ΑΚ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα δεν επιθυμεί να υποκινήσει πόλεμο, ωστόσο τόνισε ότι η επίθεση στο τζετ αναγνώρισης, η οποία σημειώθηκε εσκεμμένα, δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Πρόσθεσε ότι η συγκρατημένη αντίδραση της Τουρκίας στο περιστατικό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία. Η οργή της χώρας είναι τόσο δυνατή, όσο η φιλία της είναι πολύτιμη, είπε.
Αναφερόμενος στην κατάρριψη του τουρκικού F4, ο Ερντογάν κατήγγειλε την «εχθρική» -όπως τη χαρακτήρισε- πράξη εκ μέρους της Συρίας και δήλωσε ότι πρόκειται για μια «δειλή επίθεση του καθεστώτος αλ-Ασαντ».
«Δεν υπήρξε η παραμικρή προειδοποίηση από τη Συρία. Και μετά λένε αναίσχυντα ότι είναι φίλοι μας. Πρόκειται για μια εχθρική πράξη» δήλωσε ο Ερντογάν.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση