GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσεις στις ΕΔ.Αρχίζουν και αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς στη κυβέρνηση.Ποιοι θέλουν σφαγή

Η “λαιμητόμος” των κρίσεων στις ΕΔ, μπαίνει σε λειτουργία και αναμένεται να προκαλέσει φουρτούνες. Φυσιολογικά η τρικομματική κυβέρνησ...

Η “λαιμητόμος” των κρίσεων στις ΕΔ, μπαίνει σε λειτουργία και αναμένεται να προκαλέσει φουρτούνες. Φυσιολογικά η τρικομματική κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει τις πιο “ήσυχες” κρίσεις των τελευταίων ετών. Η “αντιπολιτευτική κληρονομιά” της ΝΔ ,όμως έχει δημιουργήσει “συνθήκες πόλωσης” που μπορεί να προκαλέσουν τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση…
Όταν ο Πάνος Μπεγλίτης άλλαζε μέσα σε μια μέρα όλους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, η ΝΔ είχε πρωτοστατήσει στις έντονες αντιδράσεις. Οι απόστρατοι που στελέχωναν τότε τον τομέα Άμυνας του κόμματος είχαν “σπρώξει” τη ΝΔ στην έκφραση θέσεων που προέβλεπαν “την διόρθωση των λαθών του ΠΑΣΟΚ”. Ένας απ΄ αυτούς ήταν και ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας,που ως αξιωματικός έχαιρε εκτίμησης από τους συναδέλφους του,ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
Με την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ , οι απόστρατοι θυμήθηκαν τις αντιπολιτευτικές κορώνες και η φημολογία για “λεπίδι” στους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων δεν άργησε να φουντώσει. Χρειάστηκε η αυστηρή προειδοποίηση Σαμαρά για να σταματήσουν αυτού του είδους οι κινήσεις και οι πληροφορίες καθώς το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τη κυβέρνηση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι οι κρίσεις Αρχηγών Επιτελείων ,οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο στις θέσεις τους.
Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς,όταν είχε επισκεφθεί προεκλογικά το ΥΕΘΑ διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγών που το μόνο που θα “πρόσφεραν” θα ήταν προβλήματα και γκρίνια για “κομματικές αλλαγές”.
Συνεπώς οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ,ΓΕΝ και ΓΕΑ παραμένουν στις θέσεις τους.
Κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε “υποσχεθεί” η ΝΔ. Αυτή η στροφή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε κύκλους αποστράτων,ορισμένοι από τους οποίους ετοιμάζονταν και για επαναφορά στο στράτευμα. Και υπάρχει ο κίνδυνος και η ανησυχία ότι για να αμβλυνθούν αυτές οι αντιδράσεις, ενδέχεται να υπάρξει “σφαγή” στις κρίσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.
Για παράδειγμα ακούγεται ότι έχει “στοχοποιηθεί” άνευ προφανούς λόγου ο αντιναύαρχος Μαζαράκης, εξαιρετικός αξιωματικός και αποδεκτός από το σύνολο των στελεχών του ΠΝ.
Καμπανάκι από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δείχνει να ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα. Ο Ε.Βενιζέλος αν και ήταν ΥΕΘΑ για αρκετό καιρό δεν ανέπτυξε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με αξιωματικούς και για τους δύο στενούς συνεργάτες του δεν έχει κάτι να ζητήσει πια. Ο ένας είναι “πτέραρχος” και ο άλλος μετατέθηκε σε θέση του εξωτερικού ,μόλις ο Ε.Βενιζέλος αποχώρησε από το ΥΕΘΑ.Παρόλα αυτά δεν μπορεί να επιτρέψει στη ΝΔ να κάνει κρίσεις μόνη της. Και γι΄ αυτό κάποιοι χαρακτήρισαν “ύποπτη” την επιμονή του ΥΕΘΑ να στείλει σε συνέδριο του ΝΑΤΟ τον ΥΦΕΘΑ Δημήτρη Ελευσινιώτη, τέτοιες ημέρες που το “μαγειρίο” των κρίσεων βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Ο κ.Ελευσινιώτης είναι γνωστό ότι είχε προταθεί για τη θέση του ΥΦΕΘΑ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Το τρίτο κόμμα της κυβέρνησης όμως η ΔΗΜΑΡ, παρακολουθεί στενά το ζήτημα των κρίσεων στις ΕΔ και έχει ήδη χτυπήσει προειδοποιητικό “καμπανάκι” στον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος Πάρις Μουτσινάς,μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και απευθυνόμενος προς τον ΥΕΘΑ είπε:
<<Επιπλέον, ήθελα να κάνω μια αναφορά, η οποία έχει σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ακούσαμε με προσοχή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και θα συμφωνήσουμε ότι ο ευαίσθητος χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι ο χώρος που μας ενώνει στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας, κύριε Υπουργέ και δεν πρέπει επουδενί να εμπλακεί σε πολιτικές ή άλλου τύπου αντιπαραθέσεις και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις επικείμενες κρίσεις των στρατιωτικών της ηγεσίας του Σώματος>>!
Η αναφορά δεν έγινε τυχαία ,λένε. Και κρίθηκε σκόπιμο να ειπωθεί ότι ειπώθηκε ,γιατί υπάρχουν πληροφορίες για προσπάθεια δημιουργίας “φιλικών” προς τη ΝΔ συμβουλίων κρίσεων αξιωματικών.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση