GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρήνες της Αλ Κάιντα εξαρθρώθηκαν στην Υεμένη...

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης συνέλαβαν 14 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, περιλαμβανομένων εννέα ξένων, που κατηγορούντα...

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης συνέλαβαν 14 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, περιλαμβανομένων εννέα ξένων, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν μια σειρά επιθέσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας που δόθηκε στην δημοσιότητα , στο πλαίσιο των προσπαθειών -με την υποστήριξη των ΗΠΑ- για την πάταξη των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην πιο φτωχή χώρα της αραβικής χερσονήσου.
Οι εξτρεμιστές αυτοί σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αξιωματικών του στρατού, πολιτικών, ηγετών των ακτιβιστών και ξένων συμφερόντων, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Δρούσαν σε τρεις πυρήνες, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων συμμετείχε στις εχθροπραξίες με το στρατό στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ως πρόσφατα οι ισλαμιστές έλεγχαν μεγάλες εκτάσεις.
Το υπουργείο δεν έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πότε ή το πού έγιναν οι συλλήψεις, πάντως ανέφερε ότι στους εξτρεμιστές συμπεριλαμβάνονται τέσσερις Αιγύπτιοι, δύο Ιορδανοί, ένας Σομαλός, ένας Τυνήσιος και ένας άνδρας από το Νταγκεστάν, στο ρωσικό Βόρειο Καύκασο.
Είναι αρκετά σπάνιο ξένοι μαχητές να πέφτουν στα χέρια των αρχών ζωντανοί, αν και συχνά άψυχες σοροί ισλαμιστών ανακαλύπτονται έπειτα από μάχες με κυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη.
Τον περασμένο μήνα τα κυβερνητικά στρατεύματα εξεδίωξαν ισλαμιστές μαχητές από αρκετές πόλεις που έλεγχαν στο νότιο τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με αμερικανική υποστήριξη που η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι θα εξουδετερώσει την Άνσαρ αλ Σαρία, την επίμονη παράταξη που θεωρείται απότοκη της αλ Κάιντα. Η οργάνωση, το όνομα της οποίας σημαίνει Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου, εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια στην Αραβική Χερσόνησο για να αποκτήσει βάσεις στη χώρα η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, την μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα στον κόσμο, θορυβώντας τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Δύο από τους συλληφθέντες συμμετείχαν στη στρατολόγηση νεοσύλλεκτων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Εξάλλου ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας είπε ότι ένας μαχητής που συνδέεται με την αλ Κάιντα υπέκυψε σε τραύματα που είχε υποστεί κατά τη σύλληψή του το Σάββατο, όταν είχαν επίσης συλληφθεί άλλοι επτά μαχητές στην επαρχία Αμπιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση