GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι πάνε γενικοί γραμματείς στα υπουργεία...

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις τάξεις της κυβέρνησης προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ονόματα όλων όσων θα στελεχώσουν την κρατικ...

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στις τάξεις της κυβέρνησης προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ονόματα όλων όσων θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή στις θέσεις των γενικών γραμματέων. Η διαδικασία αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, ωστόσο η στελέχωση καθυστέρησε λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε στο δεξί του μάτι, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Όλες τις διαβουλεύσεις αλλά και την προετοιμασία για την οριστικοποίηση των ονομάτων στις θέσεις-κλειδιά ανέλαβε μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Σταμάτης αφού έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, έχει καταρτίσει την λίστα με τους γενικούς γραμματείς σε ποσοστό 99%. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο στην επιλογή την έχει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας.
Όσον αφορά την ποσόστωση σε επίπεδο γραμματέων, οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, θα εκπροσωπηθούν περίπου κατά 30%, ενώ σε επίπεδο απόλυτων αριθμών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. αναμένεται να εξασφαλίσουν έως και 20 δικά τους πρόσωπα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας «φαβορί» παρουσιάζεται ο καθηγητής Θανάσης Κυριαζίδης.
Για το υπουργείο Υγείας οι πρώην βουλευτές, Θανάσης Γιαννόπουλος και Θανάσης Πλεύρης.
Για το υπουργείο Πολιτισμού φημολογείται έντονα το όνομα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Θεόδωρου Δραβίλλα.
Γενικός Γραμματέας στο Δημοσίας Τάξης πιθανότατα θα είναι ο Πάτροκλος Γεωργιάδης.
«Φαβορί» για την θέση στην Γραμματεία Ενέργειας είναι ο Ηλίας Κονοφάγος, ενώ στην θέση του συμβούλου στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα υγείας πιθανολογείται να είναι ο πρώην υφυπουργός, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Στην θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού πιθανολογείται πως θα καταλάβει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης.
Στο υπουργείο Εσωτερικών «παίζουν» τα εξής ονόματα: Παντελής Σκλίας, Κώστας Ναούμης, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Πιθανοί να αξιοποιηθούν είναι και οι Δημήτρης Τσάμης, Πάνος Λειβαδάς, Παναγιώτης Καρβελάς, ο οποίος φημολογείται πως θα λάβει την γ.γ. του Εσωτερικών, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος ίσως αναλάβει την γ.γ. Εμπορίου, Αντώνης Αντωνάκος, Δημήτρης Πανοζάχος, Μανώλης Αγγελάκας, Δημήτρης Κούκης, Αντώνης Οικονόμου, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο οποίος πιθανόν να αναλάβει την γ.γ. Περιβάλλοντος.
Νευραλγική θέση στο υπουργείο απασχόλησης θα αναλάβει ο Γιώργος Βερναδάκης, επίσης αξιοποιήσιμοι είναι οι, Διονύσης Χιόνης, Στέφανος Γκίκας, Μπάμπης Κόκκινος, Κώστας Ζωντανός, Σπύρος Σπυρίδων, Δημήτρης Κοντός, Κώστας Πάσχος, Παναγιώτης Ευσταθίου, Γιάννης Ρετζεπέρης, Πόπη Καλαϊτζή, Σπύρος Μάμαλης, Γρηγόρης Αποστολάκος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος ίσως αναλάβει την γ.γ. Νέας Γενιάς, η Δέσποινα Μπακάλη, κ.α.

5 σχόλια

  1. MHN KANETE ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιοι και να πανε μια απο τα ιδια θα εινα... γνωστοι περιφερομενοι...και θα τους πληρωνουμε και απο πανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν αποφασισετε να φτιαξετε ενα εξιοκρατικο δημοσιο τομεα με μονιμους υπαλληλους, διευθυντες και παραδιευθυντες και οχι να τους αλλαζετε οποτε αλλαζει οχι μονο κυβερνηση αλλα κι Υπουργος, τοτε οχι δυα αλλα 102 μνημονια θα μας καστετε στην πλατη. Να παραδειγματιστειτε απο τα αλλα ευρωπαϊκα κρατη που η δοιηκηση παραμενει η ιδια και ζυνεχιζει το εργο της με οποιαδηποτε κυβερνηση και οσες νεκλογες και αν γινονται ενδιαμεσα. Πηγε κατι να γινει επι Παπανδρεου εστω και με δικολιες και λαθη,εστω, αλλα αντι να βελτιωθει και να διορθωθουν τα λαθη και να προχωρησουν τι κανουν?? ξηλωνουν ολους οσους προσεληυτθησαν και βαζουν του κομματικου σωληνα και φτου και απο την αρχη. Δεν υπαρχει σωτηρια οπότε βαρεστε κανονι να παμε δραχμη και στο 1950 να τελειωνουμε σας βαρεθηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κι αν η 78χρονη κ.Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από την ενεργό Πολιτική; Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής διατηρεί ακόμα το... δικό της γραφείο και μάλιστα προσλαμβάνει και υπαλλήλους. Νόμιμο. Ηθικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν μπουν πρόσωπα που είναι έξω στην μάχη και μιλάνε με τον πολίτη και ζητούν την ψήφο του τότε δυστυχώς θα έχουμε μια από τα ίδια. Είναι αδιανόητο να τοποθετούνται Καθηγητές Πανεπιστημίων οι οποίοι και παχυλούς μισθούς έχουν αλλά και τους ίδιους θα πάρουν. Πως λοιπόν θα αφουγκραστούν την κοινωνία όταν ποτέ μα ποτέ δεν βγήκαν να αναζητήσουν την ψήφο μας; Προτείνω ότι αν μεπι σε θέση νευραλγική ή ακόμη και οπουδήποτε στον κρατικό μηχανισμό τέτοιο πρόσωπο τότε όλοι οι νέοι υποψήφιοι που λούστηκαν τα μέτρα από το Πασοκ ιδιαίτερα και φυσικά απο ΝΔ τώρα να παραιτηθούν από τα κόματά τους. Και εσείς κ. Βενιζέλο προτείνοντας τους Καθηγηταράδες αυτούς που δεν ξέρουν τι θα πει πόνος και ψήφος για το κόμα σας νομίζετε ότι θα κερδίσετε τίποτε; Οχι βέβαια. μόνο χασούρα θα έχετε. Προτείνετε λοιπόν από όλη την Ελλάδα τους για πρώτη φορά νέους υποψηφίους σας για να τους κρατήσετε και να τους δώσετε πολιτική υπόσταση και οντότητα στις περιοχές τους. Αλλιώς θα μείνετε με τους καθηγητές να προτείνουν προγράμματα προγραμματα και να κερδίζουν στην πλάτη όλων μας. Τέλος πια άλλη ανοχή δεν έχει!!!!Φτάνει πια αυτό το παραμύθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση