GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάκληση δύο παγωτών Κρι- Κρι από τον ΕΦΕΤ...

Δύο παγωτά της Κρι - Κρι με την εμπορική ονομασία "TOP EXOTIC", με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, χαρακτηρίστηκαν από το αρμόδιο ...

Δύο παγωτά της Κρι - Κρι με την εμπορική ονομασία "TOP EXOTIC", με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, χαρακτηρίστηκαν από το αρμόδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους ως "μη κανονικό - μη ασφαλές". Κι αυτό διότι ενώ οι ενδείξεις συσκευασίας του δηλώνουν την παρουσία των χρωστικών Ε102 και Ε110, δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση "Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών".
Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» προέβη σε δειγματοληψία παγωτού με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, συσκευασίας 80ml και διαπίστωσε ότι η επισήμανσή του ήταν ελλιπής αναφορικά με τις χρωστικές Ε102 και Ε110 που περιείχε.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση