GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές στη φορολογία και τα εργασιακά φέρνει ο Νιέτο...

Προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και εργασιακού τομέα, καθώς και στον τομέα της ενέργειας δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο νεοεκλε...

Προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού και εργασιακού τομέα, καθώς και στον τομέα της ενέργειας δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Ο Πένια Νιέτο εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξει σε συμφωνία με τους πολιτικούς αντιπάλους του ώστε να προωθηθούν στο Κογκρέσο ορισμένες από τις αλλαγές αυτές, ακόμη και πριν αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής που τον φέρουν ως το νικητή με ποσοστό περίπου 38%.
Το κόμμα του, το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), επιστρέφει στην εξουσία μετά από 12 χρόνια στην αντιπολίτευση αλλά θα έχει απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που βασίζονται στα πρώτα, μερικά αποτελέσματα.
Το ΡRI και οι εταίροι το, το κόμμα των Πρασίνων, θα καταλάβουν 232 από τις 500 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ ενώ σύμφωνα με την Κρόνικα, τα δύο κόμματα θα έχουν μόνο 227 βουλευτές. Στη Γερουσία το PRI θα έχει 57-59 έδρες σε σύνολο 128.
Σύμφωνα πάντα με τις δύο εφημερίδες, το Προοδευτικό Κίνημα, ο συνασπισμός της αριστεράς -ο υποψήφιος του οποίου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ήρθε δεύτερος στις προεδρικές εκλογές- θα είναι δεύτερο σε δύναμη στη Βουλή, με 140 έδρες, έναντι 120 εδρών του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) του προέδρου Φελίπε Καλδερόν.
Αντίθετα, στη Γερουσία το PAN καταλαμβάνει περίπου 40 έδρες, έναντι 29 του Προοδευτικού Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση