GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για σκάνδαλο υποκλοπών κάνει λόγο η αλβανική αντιπολίτευση

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για υποκλοπές σε βάρος της αντιπολίτευσης και για παράν...

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για υποκλοπές σε βάρος της αντιπολίτευσης και για παράνομη χρησιμοποίηση για το σκοπό αυτό της μυστικής υπηρεσίας του στρατού (SHIU).
«Προσωπικά ο υπουργός Άμυνας διέταξε τον Φεβρουάριο του 2011 την αγορά συσκευής αξίας 1.586.000 ευρώ για την παρακολούθηση των αντιπάλων της κυβέρνησης» είπε ο κ. Ράμα.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «η συσκευή αυτή στην πραγματικότητα κοστίζει μόνο 400.000 ευρώ, και η αγορά και η χρήση της από την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας της Αλβανίας σχετικά με τις παρακολουθήσεις».
Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τελευταία την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας ότι δεν επιτρέπει κοινοβουλευτικό έλεγχο στο υπουργείο για το θέμα των υποκλοπών και του λαθρεμπορίου όπλων.
Ο υπουργός Άμυνας, Aρμπέν Iμάμι αρνήθηκε χθες να εμφανιστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι είχε ένα βαρύ πρόγραμμα.
Νωρίτερα ο κ. Ιμάμι είχε απορρίψει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το θέμα τον υποκλοπών, δηλώνοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών μιας χώρας- μέλους του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση