GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίεργες(;) προτιμήσεις,,,

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΣΤΗΝ Κατοχή υπέφεραν οι πόλεις. Με τον εμφύλιο υπέφεραν στην ύπαιθρο. Κι όταν η μπόρα κόπασε με τους ηττημένους...


Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΣΤΗΝ Κατοχή υπέφεραν οι πόλεις. Με τον εμφύλιο υπέφεραν στην ύπαιθρο. Κι όταν η μπόρα κόπασε με τους ηττημένους στην πολιτική προσφυγιά, το μάτι του αγρότη έπεσε στα λιγοστά χωράφια της καθημαγμένης γης και πήρε το δρόμο για την εσωτερική προσφυγιά. Κι έγιναν…αθηναίοι σε πόστο θυρωρού άνθρωποι της επαρχίας κι «ανάθεμά σε ξενιτιά με τα φαρμάκια πο’ χεις» που έλεγε και ο Κρυστάλλης, εννοώντας την ξενιτιά της…Αθήνας.
ΓΙΑΤΙ τα λέμε αυτά; Γιατί έγινε η μισή Ελλάδα Αθήνα, περίχωρα και Αττική, με τους «βόρειους» ξεχασμένους και, εν πολλοίς, αδικημένους. Κι αν δεις άγαλμα, ανδριάντα είτε προτομή του Μεγ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα…τηλεφώνησέ μου.
ΕΚΕΙ, λοιπόν, στην Αθήνα του Νότου η εξουσία, εκεί τα μείζονα προβλήματα, αλλά και η μείζων έγνοια για την επίλυσή τους. Τι άλλο; Η μέριμνα για «τακτοποίηση» των μεταναστών, εκεί δέρνουν (εγκληματικά) μεσοδρομίς και λαθρομετανάστες. Δεν «πάσχουν» από νόμιμους ελληνοποιημένους Ρωσοπόντιους ή…Ρωσορώσους της Γεωργίας και της Ουκρανίας, με την ψευδεπίγραφη αναγνώρισή τους ως ελληνοποντίων. Εκεί εμπνεύστηκαν τις ελληνοποιήσεις για λόγους ψηφοθηρικούς (και άλλους βαθύτερους και ανομολόγητους) ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, αλλά δεν συναντάς στα νοσοκομεία προϊστάμενες με βαριά προφορά. Ούτε δανειολήπτες ατόκων δανείων, ούτε και αλλοδαπούς συνταξιούχους (απ’ το ελληνικό δημόσιο) να παίζουν χαρτάκι τεμπέλικα στα πάρκα και με τη μπυρίτσα στο παγκάκι.
ΤΑ παραπάνω τα συναντάς στη Β. Ελλάδα, γενικά, και τρίβεις τα μάτια σου. Για την…προτίμηση των ξένων (ελληνοποιημένων) έναντι των ελλήνων και για το ανοσιούργημα των κ.κ. Καραμανλή και Σημίτη που τηρούν σιγήν  ιχθύος.
ΚΑΙ πάμε στην τελική εικόνα, στον επίλογο και το επιμύθιο. Μια ομάδα καθαριστριών (σε σχολεία) υπό απόλυση. Περιέγραφαν την κατάσταση στο «γυαλί» και ήταν τραγικό. Μένουν χωρίς δουλειά, με κάποια ένσημα και κάποια ηλικία. Στη θέση τους προσλαμβάνονται άλλες και δεν έχει γιατί. Είναι νεώτερες και συμφέρει στον εργοδότη, αλλά σημασία έχει μια «λεπτομέρεια». Την είπε στο τέλος η επικεφαλής και μας γεμίζει πίκρα και απογοήτευση. Όχι για λόγους ρατσιστικούς, αλλά για λόγους δικαιοσύνης. Τι είπε; Πως οι «καινούριες» είναι όλες ξένες! Αλλοδαπές!!
ΥΣΤΕΡΑ, πήραμε τη ματιά απ’ τις απολυόμενες και την τραγωδία τους και τη ρίξαμε στις στρατιές των ανέργων ΜΑΣ. Και την αηδία μας σε ποιους τη…χαρίσαμε; Στους παραπάνω «ελληνοποιητές» πρωθυπουργούς, που δεν βγάζουν άχνα για το ανοσιούργημα. Και, βέβαια, δεν μπορούμε να εγκύψουμε στα σχετικά μακρινά και απρόσιτα σχέδια των εταίρων μας. Ούτε στα μυστικά των υπερπόντιων εμπνευστών της παγκοσμιοποίησης, που μας (υπερ)φόρτωσαν, σκόπιμα, νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες..

6 σχόλια

  1. Ο ναζί ΦούχτεΡ κατέλαβε την Κρήτη...
    ο Νότης αντιστάθηκε αλλά τελικά υπέκυψε +

    Αντιδράσεις κουμμονιστοψεκασμένων με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χ. Γ. Φούχτελ ή Φούχτερ όπως τον λέει ο Πάνος.
    - Μεγάλο το ενδιαφέρον για παροχή στήριξης από σοβαρούς φορείς.

    Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Πολίτες κατά του χρέους» και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο.
    Στη συνέχεια, διαμαρτυρόμενοι, μετέβησαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, και με πανό και συνθήματα εκδήλωσαν την αντίθεσή τους για την παρουσία του Γερμανού Αξιωματούχου στην Κρήτη και ακολούθως αποχώρησαν.

    - Στο μεταξύ, στην κλειστή υπηρεσιακή συνάντηση με τον κ. Φούχτελ, η οποία σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης εξελίσσεται σε θετικό κλίμα, συμμετέχουν εκπρόσωποι ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιμελητηρίων, Οργανισμών Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και συζητούνται θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.

    Σε επόμενο στάδιο στόχος είναι μετά και την συγκεκριμενοποίηση των πεδίων συνεργασίας στους ανωτέρω τομείς, να ακολουθήσουν άμεσες συνεργασίες μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων της Κρήτης με αντίστοιχες της Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ τους Βούλγαρους αστυνομικούς θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης!

    Κι όμως ισχύει...

    Ζητάει να γίνουν μικτά κλιμάκια ελέγχων με Έλληνες και Βούλγαρους αστυνομικούς που θα αστυνομεύουν τους κάδους ανακύκλωσης, γιατί όπως υποστηρίζει, σπείρες Βουλγάρων κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα πωλούν για σκραπ.

    Μάλιστα, όλο αυτό το ευφάνταστο σενάριο έχει γίνει δίχως να περιέλθει τίποτα επισήμως σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ...

    Πάντως, πέρα από το πρόβλημα των κλοπών σε ανακυκλώσιμα υλικά, έχουν λυθεί άλλα ζητήματα στην Θεσσαλονίκη όπως η εγκληματικότητα και δεν το γνωρίζαμε;

    Και πως θα χρησιμοποιηθούν Βούλγαροι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη και με ποιον τρόπο και με ποια λογική;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ

    Στην Μηλιωνη ειχαμε εκπληξεις...

    Ξαφνικα περασε ταχυτατα ο Γιωργος Παπανδρεου

    και τον χαιρετησε ο Δρ Κουτσουκος
    ο ηγετης των εντιμων πρασινοφουρων...

    Ο Γιωργος Παπανδρεου φαινοταν ευδιαθετος μετα την παρουσια του δρ Κουτσουκου

    που ειναι σταθερη εγγυηση για το μελλον...

    Ο Γιωργος πρεπει να διωξει ολους τους παλιους του κολητους απο κοντα του και να στραφει στον λαο...

    Το Πασοκ ειναι εδω....

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Στην Μηλιωνη ειχαμε εκπληξεις...

    Ξαφνικα περασε ταχυτατα ο Γιωργος Παπανδρεου

    και τον χαιρετησε ο Δρ Κουτσουκος
    ο ηγετης των εντιμων πρασινοφουρων...

    Ο Γιωργος Παπανδρεου φαινοταν ευδιαθετος μετα την παρουσια του δρ Κουτσουκου

    που ειναι σταθερη εγγυηση για το μελλον...

    Ο Γιωργος πρεπει να διωξει ολους τους παλιους του κολητους απο κοντα του και να στραφει στον λαο...

    Το Πασοκ ειναι εδω....

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικα η συλληψη και αμεση εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ ειναι επιτακτικη αναγκη.

    Imperative.

    Και κατι παρασανταλα τυπου "κ.νικολαιδης" ειναι για το καιαδα φιλοι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000-19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2000 ΕΩΣ 6000 ΕΥΡΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση