GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΑΣ ΛΟΥΛΑ...

ΕΝΑΣ   ΛΟΥΛΑ. Άναυδοι στην κυριολεξία παρακολουθούμε όλοι μας μια τεράστια σκηνή του παραλόγου να στήνεται μπροστά μας . Η προσπάθεια ότι η...


ΕΝΑΣ  ΛΟΥΛΑ.
Άναυδοι στην κυριολεξία παρακολουθούμε όλοι μας μια τεράστια σκηνή του παραλόγου να στήνεται μπροστά μας . Η προσπάθεια ότι η νέα κυβέρνηση  προετοιμάζεται πυρετωδώς να δώσει την μητέρα όλων των μαχών στην Ευρώπη και μας καλεί σε συστράτευση. Αλήθεια μας θεωρούν τόσο ηλίθιους , θεωρούν ότι απευθύνονται σε κάφρους,   δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μέθοδοι  που ακολουθούν με συνέπεια δεν πρόκειται να βγάλουν πουθενά. Μπορούν πραγματικά κάποιοι  από τους αρχιτέκτονες του σημερινού χάους  να οδηγήσουν την χώρα  σε υπήνεμο λιμάνι. Ασφαλώς όχι και το γνωρίζουν πολύ καλά , όμως επιμένουν και αυτό είναι το επικίνδυνο. Το προκλητικό είναι ότι επιμένουν  με πείσμα να μας  πείσουν επί πλέον ότι ενεργούν πατριωτικά και οπωσδήποτε  ανιδιοτελώς. Τα δυο κόμματα  ηθικοί και όχι μόνο αυτουργοί της Ελλάδας της  ξευτίλας , της Ελλάδας των  βίαια φτοχοποιημενων πολιτών, του κατεστραμμένου κοινωνικού ιστού, της Ελλάδας των λουκέτων και  των ατελείωτων ουρών για λίγα δωρεάν οπωροκηπευτικά, για τα φάρμακα , για το κοινωνικό επίδομα για την ρύθμιση της ΔΕΗ και της  εφορίας, της πληγωμένης Ελλάδας που ζαλισμένη από το κακό που την βρήκε προσπαθεί να καταλάβει  τι έφταιξε και έφτασε ως εδώ. Αυτά τα δυο κόμματα με την τσόντα των  πρώην μαχητικών αριστερών  της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να ψελλίσει εκδίδοντας βαρύγδουπες διακηρύξεις- πλαίσια,  ότι προετοιμάζεται για την μητέρα όλων των μαχών. Το ερώτημα αυθόρμητο , Καραγκιόζης η Χαντζιαβατης? Αλήθεια δεν έχουν δει ποτέ καραγκιόζη στην ζωή τους  άραγε,  κατά πως φαίνεται  από τις πράξεις τους  μόνο η θεια Λένα τους γαλούχησε. Εάν είχαν παρακολουθήσει  παραστάσεις του θα διαπίστωναν την διαχρονική αλήθεια , ποτέ ο Χαντζιαβατης  με την δουλική συμπεριφορά του απέναντι στην εξουσία του Πασά  δεν κατόρθωσε τίποτα . Αντίθετα ο Καραγκιόζης με την σπιρτάδα του ρωμιού και το θράσος του  πάντα επετύγχανε τον στόχο του γιαυτο και  ήταν ο διαχρονικός πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών και της καρδιάς του λαού. Διαβάζοντας με προσοχή το κείμενο  συμφωνίας των τριών κυβερνητικών συνεταίρων αντιλαμβάνεται  και ο πλέον καλόπιστος μια απροκάλυπτη δουλοπρέπεια , μια ξεδιάντροπη  δήλωση πίστης  στο μνημόνιο  και στους  πάτρωνες του που ειλικρινά εντυπωσιάζει. Ο σοφός λαός μας  αναφέρεται  στην καθημερινότητα του  συχνά  στην φυσιογνωμία και ποσό τις περισσότερες φορές  αυτή προσδιορίζει και τον χαρακτήρα του καθενός. Αλήθεια πρόσεξε κάνεις τα χαρακτηριστικά κάποιων νέων υπουργών ? Μπορεί να πει με βεβαιότητα κάποιος  ότι τα πρόσωπα τους δείχνουν καλούς ανθρώπους? Θα μου πει κάποιος ότι καμία φορά η εικόνα δεν αντιστοιχεί με την αλήθεια . Δεν θα δυσκολευτώ να συμφωνήσω όμως θα μου επιτρέψετε να φοβάμαι,  η πρώτη εντύπωση είναι ανθρώπων αδίστακτων  με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, εύχομαι να διαψευστώ.
Το πρόβλημα που αργά αλλά σταθερά αναδεικνύεται μέρα τη μέρα είναι η αίσθηση  των περισσότερων κατοίκων αυτής της χώρας  ότι το σύστημα  τους σπρώχνει  όλο και βιαιότερα προς τον τοίχο αναπόφευκτο  τέλος μιας διαδρομής αδιέξοδης . Μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται οι φωνές για αντίσταση. Προς το παρόν είναι χαμηλόφωνες και διάσπαρτες σε όλη την χώρα. Οργή λαού φωνή Θεού  όπως θα έλεγε και ο ποιητής.  Η προσδοκία διάχυτη σύγχρονη και κατανοητή, μας χρειάζεται ένας Έλληνας Λουλα , κάποιος όπως αυτός ο άσημος εργάτης της Βραζιλίας που οδήγησε μια χώρα βάναυσα ποδηγετημενης από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο στο σημερινό θαύμα να συγκαταλέγεται σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες  παγκοσμίως. Υπάρχει άραγε ένας Έλληνας Λουλα? Ναι υπάρχει  βρίσκεται ανάμεσα μας  είναι ένας από εμάς ,  ένας πατριώτης  με αγάπη για την πατρίδα του,  κοινή λογική, περίσσιο θράσος και πίστη ότι αυτή η πατρίδα δεν είναι του πεταμου  αλλά μια γωνιά της γης που φώτισε διαχρονικά την υφήλιο με τις πανανθρώπινες αξίες  τελείως διαφορετικές από  αυτές που βιώνουμε ως εφιάλτη σήμερα.
Μιας Ελλάδας  των πολύ λίγων και όχι των πολιτών της.
Μιας Ευρώπης  των τραπεζών και όχι των Λαών της.
Μιας υφηλίου  του Μαμωνά και όχι της Ειρήνης και της ευημερίας.
Θα εμφανιστεί σύντομα μέσα από το καμίνι των κοινωνικών αγώνων και να είστε βέβαιοι δεν θα προέρχεται ούτε από το καθηγητικό ιερατειο, ουτε από την πολιτική καθεστωτικια τάξη, ούτε  πολύ περισσότερο  από την οικονομική  ελίτ αυτού του τόπου. Θα είναι σίγουρα ένας από εμάς ένας απλός Έλληνας  με το γονίδιο της αυθεντικότητας  που μόνο ένας από εμάς  διαθέτει, ανόθευτα, πατριωτικά , φωτισμένα.  Που θα πάρει από το χέρι αυτόν τον ζαλισμένο και κατάκοπο  λαό στα όρια της παράκρουσης και της μαζικής αυτοκτονίας και θα τον οδηγήσει μαζί με την χώρα με μόνο όπλο την φιλοπατρία και την κοινή λογική σε ένα ελπιδοφόρο αύριο  για όλους μας.
Μπονος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση