GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάρη σε Αμερικανό κρατούμενο στην Ταϊλάνδη...

Χάρη έδωσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης σε έναν Αμερικανό πολίτη που είχε καταδικαστεί το Δεκέμβριο σε φυλάκιση δυόμισι ετών επειδή προσέβα...

Χάρη έδωσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης σε έναν Αμερικανό πολίτη που είχε καταδικαστεί το Δεκέμβριο σε φυλάκιση δυόμισι ετών επειδή προσέβαλε τη μοναρχία, υπόθεση που είχε προκαλέσει επικρίσεις στις ΗΠΑ εναντίον της Ταϊλάνδης, χώρας – συμμάχου στη Νοτιοανατολική Ασία, και εκκλήσεις για να γίνει σεβαστή η ελευθερία της έκφρασης.
Ο γεννημένος στην Ταϊλάνδη Λερπόνγκ Βιτσαϊχαμάτ, 55 ετών, γνωστός και ως Τζο Γκόρντον, είχε δηλώσει ένοχος ότι χρησιμοποίησε το Ιντερνέτ για να διαδώσει πληροφορίες προσβλητικές για τη μοναρχία. Οι κατηγορίες βασίζονταν σε υλικό που είχε δημοσιοποιήσει στο μπλογκ του στις ΗΠΑ.
«Ο Τζο Γκόρντον πήρε βασιλική χάρη και αποφυλακίσθηκε το βράδυ της Τρίτης», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Μπανγκόγκ.
Η υπόθεση είχε υπογραμμίσει την εκτεταμένη χρήση στην Ταϊλάνδη των πιο αυστηρών στον κόσμο νόμων περί «εγκλημάτων καθοσιώσεως» για να εξαλειφθεί ακόμη και η παραμικρότερη κριτική σε βάρος του 84χρονου βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση