GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός πρέσας οι σκαφάτοι, αλληθωρίζοντες πολιτικοί...

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΑΓΩΝΙΟΥΝ, γιατί βάλθηκαν να μας σώσουν. Με την ψήφο μας, με τη βούλησή τους, και το Κράτος της εγκατάλειψης με ΟΛΟ...

Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΑΓΩΝΙΟΥΝ, γιατί βάλθηκαν να μας σώσουν. Με την ψήφο μας, με τη βούλησή τους, και το Κράτος της εγκατάλειψης με ΟΛΟΥΣ τριγύρω να το αρμέγουν πάει να βρει «συνήγορο». Καλή η προσπάθεια των κυβερνώντων σε (αναγκαστικά) ήπιο κλίμα, αλλά με δύο «ταχύτητες». Εκείνη των γρήγορων αποφάσεων κι εκείνη της πλαδαρότητας περί το θέμα, με τα μεγάλα λόγια, προγράμματα και στοχεύσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν και δεν θέλουν γιατί δεν μπορούν. Με το θεριό απέναντι να τους δείχνει τα δόντια και να τους μπήγει τα νύχια προκαταβολικά και εκφοβιστικά.
ΝΑ γίνουμε σαφείς, αρχίζοντας απ’ τα (πολύ) «ψιλά». Θα βάλουν(;) λουκέτο στο γυμναστήριο της Βουλής και μας έπρηξαν στα λόγια. Το σχεδιάζουν(!), το μελετούν, μας το…υπόσχονται λες και μας κάνουν δώρο και το βλέπουμε ανοικτό. Για «νου υγιή εν σώματι υγιή» των εθνοπατέρων, μοχθούντων και αγωνιώντων για ‘μας τους…τυχερούς και για την μακρομάσταρη γελάδα. Και, βέβαια, θα το κλείσουν, για να το ξανανοίξουν στη ζούλα, όταν «θα το’ χουμε ξεχάσει».
ΝΑ πάμε στα «μείζονα», που τα αντιμετωπίζουν ως ταχυδακτυλουργοί. Πέφτουν με τα μούτρα πάνω στις συντάξεις (και τα εφάπαξ) και σχεδιάζουν. Είναι το θέμα τους, μόνιμο και «προσοδοφόρο», μοναδική πηγή εσόδων, επωδός και λύση(;) εύκολη και…ανώδυνη. Τις ρετουσάρουν περικόπτοντας (τι άλλο;) και βγαίνουν στο γυαλί. Αρχίζει το ψηστήρι, ακολουθούν δηλώσεις, με το πρόσωπο των κυβερνώντων μόνιμα στραμμένο προς την πλευρά των πολλών, αδύνατων και μη εχόντων. Και δεν μιλούν για τη λίστα φοροφυγάδων, δεν δημεύουν περιουσίες κλεφτών.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ εμείς και η λογική. Και, βέβαια, να συνεισφέρει έκαστος και να μη φοροκλέβει, αλλά θυμίζουμε στους λάβρους των περικοπών πως υπάρχου σκαφάτοι «ελλιμενισμένοι» προκλητικά ανάμεσα σε προλετάριους. Δες, λοιπόν, τους υπουργούς και υφυπουργούς και το θεματολόγιό τους, δες τους πόσο μονόπλευρα ασχολούνται με τους «κοντινούς». Δεν είδαμε κανέναν τους να αγωνιά, να αναζητά λύση και να παίρνει μέτρα «εδώ και τώρα» για τους φοροκλέφτες-ελβετοκαταθέτες. Να μας μπολιάσει με την αγωνία του για φοροείσπραξη από έχοντες και φοροκλέπτοντες.
ΒΓΑΖΟΥΝ «λαβράκια» στο γυαλί οι δημοσιογράφοι, οργίζεται ο τηλεθεατής με το όργιο κλεψιάς, αηδιάζει με τους…πατριώτες που βγάζουν τα λεφτά τους έξω κι εδώ δηλώνουν πενταροδεκάρες. Το κοινοβούλιό μας δεν συνεδριάζει εκτάκτως για το όργιο, οι κυβερνώντες δεν άγχονται.
ΘΕΛΕΙΣ κι άλλο παράδειγμα αμεριμνησίας και…λησμονιάς; Μίλησε κανένας τους για μείωση (είτε κατάργηση) της σύνταξης πολιτικών που υπηρέτησαν «ευδοκίμως» και συνταξιοδοτήθηκαν ισοβίως; Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση