GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λονδίνο: «Οικογενειακή υπόθεση» οι έξι συλλήψεις υπόπτων τρομοκρατίας...

Τρία αδέλφια μέσα στους συλληφθέντες Βρετανοί αστυνομικοί περιπολούν το σπίτι στο Στράτφορντ, όπου συνελήφθησαν οι τρεις από τους έξι υπόπτο...

Τρία αδέλφια μέσα στους συλληφθέντες
Βρετανοί αστυνομικοί περιπολούν το σπίτι στο Στράτφορντ, όπου συνελήφθησαν οι τρεις από τους έξι υπόπτους για τρομοκρατία. 
Τρία αδέλφια από το Στράτφορντ, μια μικρή πόλη στα δυτικά του Λονδίνου, είναι ανάμεσα στους έξι υπόπτους που συνελήφθησαν  από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας με την κατηγορία της συμμετοχής σε οργάνωση, η οποία φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον βρετανικών στόχων.
Οι τρεις αδελφοί -18,14 κι 26 ετών- καθώς και μια 30χρονη γυναίκα, ένας 29χρονος άντρας κι ένας ακόμη 21χρονος Βρετανός συνελήφθησαν μετά από εφόδους πρακτόρων της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας ΜΙ5 σε κατοικίες και σε μια επιχείρηση στο δυτικό, ανατολικό και βόρειο Λονδίνο.
Ο Μουσουλμάνος ακτιβιστής Μιζανούρ Ραχμάν υποστηρίζει ότι οι ύποπτοι είναι όλοι τους Βρετανοί Μουσουλμάνοι και ο ένας εξ’ αυτών ένας πρώην αστυνομικός, κάτι που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει ακόμη διαψεύσει, αλλά ούτε κι επιβεβαιώσει.
Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είναι αναμεμειγμένοι σε σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις ισλαμιστών κατά βρετανικών στόχων, αν και οι αστυνομικές Αρχές έσπευσαν να δηλώσουν πως οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν στην Βρετανική πρωτεύουσα σε 20 ημέρες.
«Οι έρευνες που διεξάγουμε δεν έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε λίγο καιρό στο Λονδίνο», τόνισε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, προσθέτοντας πως «το μόνο μας μέλημα είναι η δημόσια ασφάλεια». Ωστόσο, τα Βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και πως οι Αρχές προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να αποφύγουν κάθε άσχημο παρατράγουδο τρομοκρατικής φύσεως που θα χαλούσε την Ολυμπιακή φιέστα.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή και στη διάρκεια των Αγώνων η βρετανική πρωτεύουσα θα μεταβληθεί σε απόρθητο φρούριο με 9.500 αστυνομικούς, 13.200 ειδικούς φρουρούς, 13.500 στρατιώτες και 2.100 έφεδρους να αναλαμβάνουν την τήρηση της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση