GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ»...

Ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ! Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ αναφέρομαι σε πολιτικούς.Θα ήταν άλλωστε πολύ αστείο κάτι τέτοιο τη στιγμή που έχουμε δείγμ...

Ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ! Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ αναφέρομαι σε πολιτικούς.Θα ήταν άλλωστε πολύ αστείο κάτι τέτοιο τη στιγμή που έχουμε δείγματα γραφής από όλους πλην των «νεοεισαχθέντων» στο Κοινοβούλιο.Μιλώντας για ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αναφέρομαι στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο προσωπικό του που αν δεν το είχαν αυτό το ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ θα θρηνούσαμε όχι μόνο περιουσίες συμπολιτών μας, αλλά και πάρα πολλές ζωές.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει ΟΧΙ τώρα, αλλά εδώ και χρόνια με το Πυροσβεστικό Σώμα.
Συνηθίζουμε να λέμε όλοι για τέτοιες υπηρεσίες (που η δουλειά τους είναι οι καταστροφές φυσικές και μη) «ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ».
Μόνο που το «αχρείαστες», οι εκαστοτε κυβερνήσεις το άλλαξαν, και το έκαναν «ΑΧΡΗΣΤΕΣ».
Βλέπετε, ΔΕΝ αποτελεί ανάγκη ο εκσυγχρονισμός της πυροσβεστικής.
ΔΕΝ χρειάζεται η πυροσβεστική καινούργια οχήματα, μπορεί να δουλεύει με τα οχήματα της τελευταίας εικοσαετίας (για να μην πω παραπάνω).
Ποιον νοιάζει αν θα κινδυνέψουν οι ζωές των πληρωμάτων;
ΔΕΝ χρειάζονται οι πυροσβέστες ατομικό εξοπλισμό, και σύγχρονα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Τι να τα κάνουν;
Σιγά να μην τους τα χορηγήσει το «κράτος».
Άμα θέλουν ας τα αγοράσουν οι ίδιοι από τους σφαγμένους μισθούς τους.
Τα «κρατικά κονδύλια» ΔΕΝ είναι για υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Αυτό έχει αποδειχτεί αμέτρητες φορές.
Αυτή η χώρα ΠΟΤΕ δεν ήταν του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ».
Ούτε καν του «ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».
Αυτή η χώρα ήταν, είναι, και θα είναι μια ζωή του…. «Νεκροτομείου».
Η πυροσβεστική εξακολουθεί να υπάρχει και να λειτουργεί μόνο χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού της, το οποίο ακόμα και τη ζωή του έχει δώσει και δίνει στο καθήκον.
Οι καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι αμέτρητες.
Κανένα αυτί όμως δεν «ιδρώνει».
Βλέπετε, το ΦΙΛΟΤΙΜΟ είναι κάτι άγνωστο σε εκείνους που είναι «αρμόδιοι» για την χώρα.
Και έρχεται κάποια καταστροφή, και τότε όλοι τρέχουν να βρουν ΠΟΙΟΣ φταίει..
Ποιος φταίει που καήκαν σπίτια, ποιος φταίει που κλατάρισαν τα φθαρμένα λάστιχα του οχήματος και όχι μόνο δεν έφτασε στο συμβάν, αλλά τρακάρισε με άλλο, ποιος φταίει που με τις απαρχαιωμένες διασωστικές σειρές χάνεται πολύτιμος χρόνος στον απεγκλωβισμό θυμάτων τροχαίων, ποιος φταίει που το προσωπικό της Πυροσβεστικής ΔΕΝ φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ «αρμόδιος» δεν ψάχνει να βρει μέχρι ΠΟΤΕ θα μπορεί να πατά ανενόχλητος και με περίσσιο ΘΡΑΣΟΣ πάνω στο φιλότιμο των πυροσβεστών.
Είναι το μόνο που ΔΕΝ τους συμφέρει να ψάξουν, γιατί είναι χειρότερο και από την πιο καταστροφική πυρκαγιά.
Βασίλης Τσούγκαρης

1 σχόλιο

  1. Τσεκούρι (και ξύλο αν γίνεται) στα «ρετιρέ» των μισθών και των συντάξεων..

    Την μείωση του υπάρχοντος πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσει πόρους και θα πείσει την Τρόικα να μην προβεί σε νέες οριζόντιες μειώσεις, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και το εφάπαξ.

    Ειδικότερα, σε μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προτείνεται εμμέσως η μείωση του πλαφόν στις συντάξεις ώστε οι συνολικές συντάξιμες αποδοχές (κύρια και επικουρική) να μην ξεπερνουν τα 2400 ευρώ από 2773 ευρώ που είναι τώρα για ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

    Η ακριβής φράση που περιλαμβάνεται στην μελέτη του ΚΕΠΕ γράφει: «Η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ' ύψος». Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα καλέσει τους περίπου 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν διπλές συντάξεις να διαλέξουν ποια σύνταξη θα παίρνουν, ενώ θα τους δοθεί η εναλλακτική του παραπάνω πλαφόν.

    Το μέτρο θα πλήξει κυρίως ασφαλισμένους στα λεγόμενα ευγενή ταμεία, δηλαδή γιατρούς του ΕΣΥ που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, μηχανικούς (ΤΣΜΕΔΕ και δημόσιο), δικηγόρους (απο το Ταμείο Νομικών αλλά και από διάφορα άλλα ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), πανεπιστημιακούς αλλά και πολιτικούς που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς.

    Μαχαίρι και σε μισθούς και εφάπαξ

    Παρόμοια για τους μισθούς στο Δημόσιο εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στα 2.200 ευρώ. Αυτό θα πλήξει κυρίως εργαζομένους των ΔΕΚΟ που αμείβονται με σχετικά μεγάλους μισθούς.

    Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα να περικόψει κατά 30% το εφάπαξ σε Ταμεία τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Από τη μεριά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία αντιπροτείνουν την αύξηση των εισφορών ή την αύξηση των ετών που απαιτούνται για το εφάπαξ στα 25 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση