GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι τρελός ο υπουργός;

Γράφει η Λώρη Κέζα Eίναι βλακεία να παρακολουθεί κανείς τα τουρκικά σίριαλ. Καλύτερα να διαβάζει εφημερίδα. Τις πολιτικές σελίδες. Εκ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Eίναι βλακεία να παρακολουθεί κανείς τα τουρκικά σίριαλ. Καλύτερα να διαβάζει εφημερίδα. Τις πολιτικές σελίδες. Εκεί όπου γίνεται αναλυτική περιγραφή της περιβολής του Ακη Τσοχατζόπουλου πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Κυκλοφορεί, γράφουν, με το σώβρακο, σαν να μην έχει συναίσθηση τού ποιος είναι και πού βρίσκεται. Αυτή είναι άριστη ερμηνεία ρόλου: να μην καταλαβαίνει κανείς αν παριστάνει τον τρελό ή αν αποτρελάθηκε στ’ αλήθεια. Να μην μπορεί κανείς να προβλέψει αν θα καταλήξει σε ίδρυμα ή αν με κάποιον τρόπο τη γλιτώσει και βγει έξω να γλεντήσει τη ζωή του με τα κρυφά ακίνητα, αυτά που επίμονα αναζητεί ο ανακριτής σε διάφορα υποθηκοφυλακεία.
Το σενάριο του εγχώριου «Dirty Sexy Money» έχει ασφαλώς ορισμένες ατέλειες. Ο πρωταγωνιστής πέφτει σε αντιφάσεις. Δεν έλεγε ο κ. Τσοχατζόπουλος ότι είναι θύμα σκευωρίας; Δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι ο ατυχής των περιστάσεων και υπονοώντας ότι θα ανοίξει τον στόμα του για να τους κάψει όλους; Τώρα, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του, λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα της καταλογίζουν. Ζητεί να σταματήσει η προφυλάκισή της, την οποία χαρακτηρίζει «εγκληματική». Αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε ως ομολογία αμαρτίας ή ως ένδειξη χρήσιμης, στοχευμένης ασυναρτησίας;
Ο πρώην υπουργός και η αποκαλούμενη «βλαχάρα» του έχουν κάνει τα πάντα για να γίνουν αντιπαθείς. Δεν είναι μόνο οι σπατάλες, να ξοδεύουν σε μια ώρα το ετήσιο εισόδημα ενός υπαλλήλου. Δεν είναι η αμετροέπεια και η αχόρταγη διάθεση για μπλουζάκια, για ρολόγια και κοσμήματα. Δεν είναι τα 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο. Στο τηλεοπτικό προφίλ της κυρίας Σταμάτη προστίθεται η αλλόκοτη συμπεριφορά. Πώς να το βάλει σεναριογράφος στην ιστορία και να μη γελάει ο κόσμος; Ζητούσε να αποστειρώνονται με οινόπνευμα όσοι αγγίζουν την υψηλότητά της, ζητούσε από καταστηματάρχες να ψωνίζει μεταμεσονύκτιες ώρες, απευθυνόταν σε όλους σαν να μιλούσε σε πατημένες κουράδες.
Tο φιλοθέαμον κοινό χαίρεται επειδή η κυρία Βίκη Σταμάτη βρίσκεται στη φυλακή. Χαίρεται επειδή υπήρξε δύστροπη και κακομαθημένη. Οι θεατές του αφηγήματος της πτώσης του κ. Τσοχατζόπουλου νιώθουν ρίγη χαράς από τον εγκλεισμό του επειδή κάποτε υπήρξε πανίσχυρος και αλαζόνας. Ολα δείχνουν ότι το σίριαλ θα εξελιχθεί με ενδιαφέροντα τρόπο τα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε να ασχολούμαστε το λιγότερο ως το 2015. Αντε να τελειώσει το ποινικό σκέλος, να υπάρξει απόφαση και μετά να ξεκινήσει το κράτος τις διαδικασίες στο αστικό κομμάτι της υπόθεσης και να επιστραφούν τα ξεπλυμένα.
Υπάρχει ένας ηδονισμός των θεατών από την τιμωρία του ζεύγους. Οι φωτογραφίες από τα κελιά έρχονται να συμπληρώσουν τις εικόνες από το μπάνιο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δράμα του πεντάχρονου γιου δημιουργεί χαιρεκακία η οποία συμπληρώνει τα αισθήματα που δημιουργήθηκαν από τις αποκαλύψεις για την πανάκριβη επίπλωση του παιδικού δωματίου. Θα πρέπει όμως εγκαίρως να διαχωρίσουμε το συνήθειο του πολιτικού σίριαλ από την αίσθηση του δικαίου. Το ζεύγος δεν δικάζεται για την έπαρση ούτε για την κακογουστιά. Θα έπρεπε να έχουν την ίδια τύχη ακόμη και αν είχαν διαθέσει τα χρήματα σε αγαθοεργίες. Αν είχαν χτίσει ορφανοτροφεία με χρήματα από μίζες εξοπλιστικών, το αδίκημα της δωροληψίας παραμένει το ίδιο. Θα έπρεπε να έχουν την ίδια τύχη ακόμη και αν είχαν γεννηθεί σε σπίτια με οικόσημα. Το αδίκημα της χωριάτικης καταγωγής χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένο πλαίσιο: αφηγηματικό.
Στο διά ταύτα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει, σύμφωνα με μαρτυρίες, συμπεριφορά σαλού. Και θέλει να μας σαλέψει όλους. Ισως θα ήταν καλύτερο να σωπάσει. Γιατί, ενόσω υποστηρίζει την αθωότητα της συζύγου, δεν διαψεύδει ότι η ίδια υπέγραψε για το άνοιγμα λογαριασμών στο όνομά της. Ο ίδιος μπορεί να διασωθεί αν παίξει μέχρι τέλους τον ρόλο του τρελού, όμως στον αντίποδα δεν προβλέπεται η απαλλαγή από κατηγορίες λόγω βλακείας. Δεν θα σωθεί η κοπέλα αν συνεχίσουν να διαδίδουν τις εντυπώσεις της, ότι δηλαδή αγόρασε το περιλάλητο σπίτι με τον μισθό της, με δάνειο και με τα πνευματικά δικαιώματα από το παραμύθι που έγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση