GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: "Επαναδιαπραγμάτευση" λέμε την καταπολέμηση της ύφεσης...

Ξεχνώντας τα όσα εντυπωσιακά υποσχόταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, ο πρωθυπουργός -πια- Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διαδικασία των προγραμ...

Ξεχνώντας τα όσα εντυπωσιακά υποσχόταν από το προεκλογικό μπαλκόνι, ο πρωθυπουργός -πια- Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, ήταν σαφής:
Ενώ ως τώρα, με την ανεξέλεγκτη ύφεση οι ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος αυξάνονται, όπως δυστυχώς, τόσες φορές προειδοποίησα… Εμείς πρώτοι θέλουμε να σταματήσει αυτό... Εμείς πρώτοι θέλουμε να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το τέλμα. Αυτό είναι το αντικείμενο της «επαναδιαπραγμάτευσης».
Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους! Πρέπει να αλλάξουν όσα εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας: Θέλουμε την καταπολέμηση της ύφεσης! Το λέμε «επαναδιαπραγμάτευση», για να υπογραμμίσουμε ότι θέλουμε να έλθουμε σε συνεννόηση, σε συμφωνία, με τους εταίρους μας. Απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες! Ζητάμε «τροποποιήσεις» του προγράμματος, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που επιτείνουν την ύφεση, ακριβώς για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους του.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη του καιρού μας. Ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει...

12 σχόλια

  1. Αφιερωμένο στους ΑΕροψεκαμένους:
    Από τον Οκτώβριο η πρώτη δόση για την Κύπρο.

    [Το σίγουρο μέχρι τώρα είναι πως η τροικα είναι στην Κύπρο και η ΕΕ θα τη δανείσει 10 δις... για την Κίνα που μας τα είχαν ζαλίσει ούτε λόγος για δάνειο... η Ρωσία το παζαρεύει και το σκέφτεται να τους δανείσει 5 δις φανταστείτε να είχαν ζητήσει και όλο το ποσό, δηλ. 15 δις ή φανταστείτε πόσο εύκολα θα δάνειζαν εμάς με 100-50 δις...]

    Η Κύπρος δεν θα λάβει την πρώτη δόση του δανείου μέχρι τον Οκτώβριο κάτι που θα αναγκάσει τη χώρα να δανειστεί από τις κρατικές εταιρείες για να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές του ανάγκες έως τότε.


    Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο Κύπριους αξιωματούχους, η χώρα θα χρειαστεί δάνειο 10 έως 12 δισ. ευρώ από το ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης αλλά χρήματα δεν αναμένονται τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες καθώς η τρόικα εξετάζει τον τραπεζικό κλάδο.

    Το κλιμάκιο της τρόικας βρέθηκε στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα και αναμένεται να επιστρέψει περίπου σε 10 ημέρες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

    Η πλήρης έκθεση για τον τραπεζικό κλάδο δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί «για τους επόμενους μερικούς μήνες» ενώ οι εκτιμήσεις για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών εξαρτώνται από τα «βασικά σενάρια για την Ελλάδα», συμπλήρωσε ένας εκ των αξιωματούχων.

    Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στο ΡΙΚ πως «η Κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τη Ρωσία σε ό,τι αφορά το αίτημά της για δανειοδότηση».

    Επεσήμανε μάλιστα, πως, όταν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί με διαφάνεια και θα χειριστεί το ζήτημα.

    Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος είπε ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε δανειοδότηση της Κύπρου από τη Ρωσία γράφονταν πολλά, «αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι αποτελούσαν απλώς φαντασιώσεις».

    Αναφορικά με την Κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι, αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος, «η Κύπρος θα έχει αναβαθμισμένη θέση και κύρος στην ευρωπαϊκή οικογένεια και όχι μόνο».

    «Όπως φάνηκε από τις πρώτες ημέρες», πρόσθεσε, «οι Ευρωπαίοι προσεγγίζουν με μεγάλες προσδοκίες την Κυπριακή προεδρία, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την άριστη δουλειά που έχει κάνει η Κύπρος με την συμβολή όλων».

    Ο εκπρόσωπος εξήρε τέλος, την στάση που τήρησαν όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς "ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" λέμε "ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ", όπως λέμε "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" μουνόπανο προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μάτι σου το αλλήθωρο!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η επανεκινηση της σαχλαμαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Αντώνη! Οι άντρες τιμούν την υπογραφή τους. Οι τράπεζες (και οι φίλοι τους) πρέπει να σωθούν πάση θυσία.
    Είτε εδώ, είτε στη Κύπρο, είτε στην Ισπανία κ.λ.π.

    Καπετάν Μακρύς. Κάποιοι κατηγορούν κάποιους για αεροψεκασμένους, αλλά τους διαφεύγει ότι αυτοί είναι οι φθοριομένοι . Κάνει κακό στον εγκέφαλο (το φθόριο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοκληρη χωρα-μελος της ΟΝΕ(εδω γελανε) φαλιρισε ο βγενοπουλος της MARFIN..
    θυμαται κανενας τωρα οτι τον προβαλαν τα βοθροκαναλα και τα βοθροκομματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προτυπο,ως μελλοντικο σωτηρα του παναθα και της ελλαδας?

    In 2010, Marfin Investment Group (MIG), the firm Vgenopoulos managed lost 1.8 billion euros...the loss was the biggest ever for a Greek company to that point.
    Last November, regulators in Cyprus pressured Vgenopoulos to give up his chairmanship of Marfin bank. Now renamed Cyprus Popular Bank, it was placed under state management in May.

    http://www.reuters.com/article/2012/06/13/us-greece-marfin-idUSBRE85C0M920120613

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και υποτιθεται οτι εμεις πρεπει να υπακουμε σε τσουτσεκια σαν τον βγενοπουλο 11.59,γιατι ταχα θα φερουν επενδυσεις να μας σωσουν,ενω μεχρι τωρα τα λαμογια τα σωνει το κρατος με δανεικα που τα χρωσταμε εμεις..

    μαλλον μας κλεινουν ραντεβου στα γουναραδικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαγγελάκη πότε θα κατέβεις ατό την θωρακισμένη μπέμπα;

    ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ στο ακροατήριο που μιλούσες εχθές στο μπουρεδελο του ΠΑΣΟΚ ήταν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι , κοινοτάρχες, περιφερειάρχες, αθλητικοί λειτουργοί κ.τ.λ .. Τους είδα ένα ένα τα πρόσωπα και είπα μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτούς το ξεμπαζωμα; ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΆ ΠΙΑ


    Τα χρυσά αυγά δεν αλλάζουν βιολί
    ( για όλα φταίνε η λαθρομετανάστες) χωρίς να ξέρουν οι ΜΑΛΑΚΕΣ ότι έφυγαν ΣΗΜΕΡΑ σε δυο χρόνια από την Ελλαδα 120.000 Νέοι άνθρωποι μετανάστες...ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑΝ; μήπως περνούσαν καλά και έφυγαν!!


    Αλλα είπαμε τι θέλει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;

    Ανεργία..

    Ανασφάλεια..

    Ανθρώπους χωρίς υγεία, φάρμακα..

    Αβέβαιο σήμερα και αύριο...

    Συσσίτια ...


    ΔΙΚΆ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΒΕΛΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΜΑΡΑ, ΚΟΥΒΈΛΙ ΑΥΤΑ ...που δεν πάνε να αρπαξουν τον ΡΑΧΙΧΕΜΠΑΧ ΟΎΤΕ ΤΟΝ ΤΟΜΝΣΕΝ , αλλά πάνε δέκα δέκα και δέρνουν κανένα φουκαρά μαυρουκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΤΟ 29% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Πρεπει να είστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον αλλα λεω άλλα εννοω και αλλα κανω.

    Ο λόγος; πρωτα από ολα μαθατε ότι η ετυμηγορία της λέξης επαναδιαπραγματευση σημαίνει "καταπολεμηση της υφεσης"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;; εδω ο Μπαμπινιώτης σηκώνει χέρια ποδια, και γαμω τα την λεξική μεταφραση!!!!

    Το παλληκάρι έχει λόγο και υπογραφή! που την σέβεται...γιατι λοιπόν διαμαρτύρεστε; δεν το ξερατε οτι αυτα θα εκανε και θα ελεγε; είναι μαγκας από την Καλαματα και το καβλι και την υπογραφή του ξέρει που την βαζει... Τι θελατε να αναιρέσει την υπογραφή του; για να μην πηδατε από τα μπαλκονια και τις ταρατσες; οχι ρε ο μαγκας έχει λόγο και υπογραφή και οτι δεν ταιριάζει με αυτό το κανουμε να είναι ίδιο.

    Λοιπόν μετα την απομακρυνση εκ του ταμείου ουδεν λαθος αναγνωρίζεται.

    Τωρα με όλη σας την ησυχια μπορείτε να βγάλετε τον σκασμό και να ακούτε τον μεγα Σταικου-γα να σας λεει το πρόγραμμα του πηδηματος και της στάσης που θα παρετε για να σας τον μπάσει καλα και βαθειά έτσι όπως σας αρέσει είναι η συνεχεια των Γαποβενιζελοπαπακωσταντινου ναι των γνωστων τσογλαναραδων που δεν σας αρεσαν; και θελατε να αλλαξετε γαμιά; ναι αυτών με την διαφορά ότι τωρα για να ειναι και ειδυλλιακή η κατασταση πηραν και τον Κουβελη να κραταει φαναρι.
    Το πράγμα θελει ξκαι την απαραίτητη διαφημιση έτσι γίνεται χωρις διαφήμιση που πας; Ετσι λοιπόν εχει αμολύσει και τον μαλακοπίτουρα τον Αδωνι αυτή την λίγδα στα καναλια να σας εξηγεί να μην δινετε σημασία στο γαμησι που τρωτε αλλα να το απολαμβανετε γιατί είναι από τα "δεξια" ο γαμιας και όχι μίασμα αριστερός εχει και αυτό την σημασία του αλλο να σε γαμαει καποιος από τα βορεια προαστεια αρωματισμενος και με ρουχαλακια με υπογραφή και αλλο να σε γαμαει καποιος από συνοικίες που μονο σε καρτ ποσταλ της παλιας Αθήνας γνωρίζουν εχει την διαφορά του πως να το κανουμε. Αλλωστε οι πορνες οι βιζιτες οι ξεκωλιαρες οι περισσότερες σε ιν προάστεια μενουν και όχι σε περιοχές όπου ακούγεται κλάμα μεροκαματου που δεν υπάρχει.

    Το κακό με ολα εσας τα πουσταριά είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς που δεν συμφωνουσαμε με τον μαγκα με το στριγκ.
    1000000 καραμπινες αγοραστηκαν και βλεπω να αυξανεται ο αριθμός και μαλλον θα ξανακουστεί η φράση "αχός βαρύς ακούγεται πολλα ντουφεκια πέφτουν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΑΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΜΟΛΙΣ 'ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ' ΓΥΡΝΑΣ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία Σαμαρά: Αποπληρωμή δανείων μέχρι 60 χρόνια.

    Στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

    Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το εν λόγω σχέδιο μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται.
    Απεναντίας, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο «ΘΕΜΑ», η ρύθμιση των δανείων αναμένεται να αποτελέσει μία από τις βασικές (πρώτες) δράσεις της κυβέρνησης. Το ευκταίο για τον κ. Σαμαρά είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες και να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση. Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων. Πιο αναλυτικά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το ακόλουθο πρόγραμμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Βάσει αυτού, λοιπόν, οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει ο δανειολήπτης. Ετσι η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 χρόνια. Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα δάνεια που έχουν αναχρηματοδοτηθεί.

    Αυτή είναι η μία παράμετρος. Υπάρχει και μια δεύτερη, που αφορά τους ανέργους που έχουν συνάψει δάνεια. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παγώσει η αποπληρωμή των δανείων για ένα χρονικό διάστημα, όπως και οι πλειστηριασμοί. «Η λύση των κατασχέσεων επιτείνει την ύφεση και γιγαντώνει το κοινωνικό πρόβλημα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
    Για τους άνεργους δανειολήπτες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μοντέλο «αποπληρωμής στο μέλλον».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση