GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: «Λουκέτο» στη μοναδική κλινική αμβλώσεων στο Μισισίπι

Σοβαρό εμπόδιο για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν διακοπή κύησης «Ασε να σε βοηθήσουμε να ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ το μωρό σου» λέει, απευ...

Σοβαρό εμπόδιο για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν διακοπή κύησης
«Ασε να σε βοηθήσουμε να ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ το μωρό σου» λέει, απευθυνόμενος προφανώς σε μια νεαρή έγκυο, ο ακτιβιστής κατά των εκτρώσεων έξω από την Κλινική «Οργάνωση για την Υγεία των Γυναικών» στο Τζάκσον. 
Η Πολιτεία του Μισισίπι η οποία έχει ήδη αρκετά αυστηρό νομικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις, χάνει ακόμη κι αυτή τη μοναδική λειτουργούσα κλινική αμβλώσεων.
Οι νέες προϋποθέσεις για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος αναγκάζουν την κλινική «Οργάνωση για την Υγεία των Γυναικών στο Τζάκσον» (JWHO) να απορρίπτει τις γυναίκες που επιθυμούν να προβούν σε άμβλωση, σε μία κίνηση που, σύμφωνα με τους επικριτές, αποσκοπεί στην εξολοκλήρου κατάργηση των αμβλώσεων στο Μισισίπι. Σύμφωνα με μια νέα νομοθετική ρύθμιση που ετέθη σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, προβλέπεται ότι πλέον οι γιατροί στην εν λόγω Πολιτεία θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως παθολόγοι με ειδικότητα κι όχι ως απλοί γιατροί, ώστε να τους επιτρέπεται να προβαίνουν σε διακοπή της κύησης στις ενδιαφερόμενες.
Ωστόσο, κανένας από τους συνεργαζόμενους ιατρούς της κλινικής JWHO, δεν πληροί προς το παρόν την παραπάνω προϋπόθεση.

«Εχουμε υποβάλει σχετική αίτηση, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ακόμα αναμένουμε την απόφαση»,
δήλωσε η Νταϊάν Ντέρζις, επικεφαλής της κλινικής που λειτουργεί στη πόλη επί 17 συναπτά έτη.
Οι υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση χαρακτηρίζουν «ιατρικά αδικαιολόγητο» τον νέο νόμο ενώ, σε κάθε περίπτωση, η κλινική συνεργάζεται με τοπικό ιατρό, ο οποίος μπορεί να ζητήσει την εισαγωγή της ασθενούς στο νοσοκομείο, εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη. «Είναι κάτι παραπάνω από πασίδηλη η επιθυμία να διακοπούν εντελώς οι αμβλώσεις στο Μισισίπι», λέει η Ντέρζις και πράγματι, ακόμη κι επίσημοι εκπρόσωποι της Πολιτείας έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αναστολής της λειτουργίας της κλινικής, ενώ ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Φιλ Μπράιαντ έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του για τις εκτρώσεις που πραγματοποιούνται στο Μισισίπι.
Να σημειωθεί ότι το Μισισίπι, μία από τις φτωχότερες πολιτείες των ΗΠΑ, βρίσκεται πολύ ψηλά στα ποσοστά εγκυμοσύνης εφήβων, 60% πάνω από τον μέσο όρο στις ΗΠΑ. Τα επίσημα στοιχεία του πολιτειακού υπουργείου Υγείας αποκαλύπτουν ότι το 2010 πραγματοποιήθηκαν 2.297 αμβλώσεις, οι περισσότερες ε των οποίων έγιναν στην κλινική του Τζάκσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση