GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θέλει αλλαγές στο νόμο της η Διαμαντοπούλου...

Εντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια ε...

Εντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είχε ψηφιστεί από τα 4/5 της Βουλής. Η κ. Διαμαντοπούλου αμφισβητεί ότι υπάρχει συμφωνία επ' αυτού των τριών πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για «προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών».
Σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα της, αναφέρεται σε προσπάθεια αλλαγής ενός νόμου «επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί, που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες», χαρακτηρίζοντας «ύβρι για τη Δημοκρατία» την όλη εξέλιξη.
Αναφερόμενη στις σχετικές κυβερνητικές προτάσεις, η πρώην υπουργός κάνει λόγο για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για τις παθογένειες των ΑΕΙ», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά της ΔΗΜ.ΑΡ.
Τονίζει επίσης ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές «αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».
Η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, στην Ευρώπη και προσθέτει πως από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται από 240 βουλευτές και ύστερα από λίγους μήνες αλλάζει δημιουργεί «συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές» και παράλληλα απαξιώνει και την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Η ίδια εκτιμά ότι «η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας».
Αντίθεση και από τον Ι. ΠανάρετοΑντίθετος με τις αλλαγές που προωθούνται στον νόμο για τα ΑΕΙ είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος εκτιμά ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία είχε καταψηφίσει τον νόμο, επέβαλε τις απόψεις της, οι οποίες ταυτίζονται με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι, αναλαμβάνοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ικανοποιεί το κομματικό της ακροατήριο, καθώς στην ουσία, επαναφέρει τον νόμο Γιαννάκου.
Και για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι αποδέχεται την κατεδάφιση ενός νομοθετήματος το οποίο πέρασε χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος, για λόγους που είναι εύκολα εξηγήσιμοι, υπονοώντας την ακαδημαϊκή ιδιότητα του προέδρου του κινήματος.
Κ. Αρβανιτόπουλος: Πλήρης εφαρμογή του νόμουΓια πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.
Οσον αφορά στην ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου «Αθηνά», ο υπουργός ανέφερε:
«Ανασυγκροτούμε την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας), με στόχο την αξιολόγηση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων μέσα από τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων και έπειτα από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ολοκληρώνουμε τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

2 σχόλια

  1. να της δωσουνε την παιδεια να την κουβαλαει σπιτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η κυβέρνηση πληρώνει τα γραμμάτια της συνεργασίας με τον Κουβέλη και την Ρεπούση. Τα μαρξιστικά αποβράσματα θα συνεχίσουν να κυβερνούν τα πανεπιστήμια για λίγο ακόμα. Οι μέρες τους όμως είναι μετρημένες...Και η Διαμαντοπούλου ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση