GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος έχουν δίκιο

Κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση για να λήξει η απεργία των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος απηύθυνε η...

Κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση για να λήξει η απεργία των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηρίξουν την απόφαση της τελευταία γενικής συνέλευσης των απεργών.
«Κατά τη γνώμη μας είναι μία απόφαση που περιέχει προτάσεις που οπωσδήποτε μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν για μια απεργία που έχει κρατήσει τόσους μήνες», είπε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών πρότεινε την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων, συζήτηση και συμφωνία για την επάνοδο των υπολοίπων σε εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς μέχρι τότε να έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη.
Επιπλέον, αποφασίστηκε όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, εφόσον τα προαναφερθέντα γίνουν δεκτά, να γίνει εισήγηση για τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης και την άμεση λειτουργία του εργοστασίου.
«Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και οφείλει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση, στην οποία πρέπει να επιβάλει να πάρει μέρος η εργοδοσία, ούτως ώστε σε αυτή την τριμερή συνάντηση να δοθεί μία διέξοδος, μία λύση», είπε η κ. Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων.

2 σχόλια

  1. Δίκιο είναι τι φαντασιώσεις έχουν οι άσχετοι, αρκεί να έχουν τον τίτλο του κατατρεγμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φαίνεται παράλογο και άδικο να υποχρεώνεται μία επιχείρηση να επαναπροσλάβει κάποιον που η ίδια απόλυσε για συγκεκριμένους λόγους, όποιοι και να είναι αυτοί οι λόγοι. Πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση και δεν ζούμε σε σοβιετία, ζούμε σε αστική δημοκρατία!
    Αλλά ας σκεφτούν επιτέλους οσοι ζητούν τέτοια πράγματα, ποια είναι η εικόνα που δίνουμε ως κράτος. Θα ερχόταν κανείς λογικός άνθρωπος να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα, όταν μαθαίνει ότι δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενους όταν δεν τους χρειάζεται? ΤΙ προσέλαβε δηλαδή? Δημοσίους υπαλλήλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση