GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι θα πάρουν (;) πίσω το χαράτσι για τα ακίνητα...

Πρόκειται για απαλλασσόμενους φορολογούμενους (βιοτεχνίες, ανάπηρους, ανέργους και ιδιοκτήτες) οι οποίοι πλήρωσαν το τέλος -υπό την απειλή ...


Πρόκειται για απαλλασσόμενους φορολογούμενους (βιοτεχνίες, ανάπηρους, ανέργους και ιδιοκτήτες) οι οποίοι πλήρωσαν το τέλος -υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα
Συνολικά το Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει 200 εκ. ευρώ σε χιλιάδες φορολογούμενους που δικαιούνται να απαλλαγούν από το «χαράτσι» για τα ακίνητα
Ποσό 200 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέφει το Δημόσιο σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι δικαιούντο να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά αναγκάστηκαν τελικά να το πληρώσουν.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, αφού ο προϋπολογισμός αναμένεται να επιβαρυνθεί με ένα ποσό που δεν είχε προβλεφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, ο κατάλογος με τα στοιχεία των δικαιούχων επιστροφής του ειδικού τέλους -οι οποίοι είναι κυρίως βιοτεχνίες, ανάπηροι, άνεργοι και ιδιοκτήτες που επιβαρύνθηκαν με το ειδικό τέλος και για κοινόχρηστους χώρους- έχει οριστικοποιηθεί. Πρόκειται για απαλλασσόμενους φορολογούμενους, οι οποίοι πλήρωσαν το τέλος -υπό την απειλή και της διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα.
Ωστόσο, επειδή το ποσό είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους, λόγω των προβλημάτων που έχουν τα κρατικά ταμεία, έχει αποφασιστεί σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι των επιστροφών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να γίνεται συμψηφισμός των προς επιστροφή ποσών με τις οφειλές αυτές, έτσι ώστε να περιοριστεί κάπως η «ζημιά» στον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πορεία εκτροχιασμού.
Απ’ την άλλη μεριά, βεβαίως, εκκρεμεί η είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011, ποσό όμως το οποίο στο σύνολό του έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο (μετά την πάροδο 120 ημερών από τη λήξη του λογαριασμού της ΔΕΗ) και για να μπει στα ταμεία του Δημοσίου θα πρέπει να «επιστρατευθούν» αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να αυξήσει από 5 σε 6 τον αριθμό των διμηνιαίων δόσεων για την εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων του έτους 2012, με σκοπό να μειωθούν τα ποσά κάθε δόσης που θα κληθούν να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων και ταυτόχρονα να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του φόρου.
Η ΔΕΗ πριν από τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους μέχρι το το τέλος του έτους και τώρα το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πληρωθεί για το 2012, πριν αυτό αντικατασταθεί από έναν ενιαίο φόρο το 2013.
Οι δόσεις
Με την αύξηση του αριθμού των δόσεων, τα έσοδα από τις πρώτες τέσσερις δόσεις, τα οποία εκτιμάται ότι θα υπερβούν το 1,5 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα έχουν εισπραχθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, οπότε θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2012, ενώ τα έσοδα από την 5η και την 6η δόση, εκτιμώμενου ύψους 600-700 εκατ. ευρώ, θα εισπραχθούν μετά τον Φεβρουάριο του 2013 και θα ενταχθούν αναγκαστικά στον προϋπολογισμό του έτους αυτού.
Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος για το έτος 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησής του δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.
Κώστας Τσαχάκης

8 σχόλια

  1. Να πάρει πίσω το χαράτσι για τα ακίνητά της η Παναγιωταρέα-Πατσαβουρέα που είναι άνεργη χαχαχου...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί καταργήσατε τα σχόλια στη δήλωση της Παναγιωταρέα για να μη της τα σούρουνε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.
    Διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:59
    ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.

    emailεκτύπωση


    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, οργανώνει την Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας να αντιταχθούν στην υπερφορολόγηση «των πενιχρών εισοδημάτων τους, στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στην πολιτική της ανεργίας και των απολύσεων».

    Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά, επίσης, «να καταργηθούν τα χαράτσια, να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και να γίνει ρύθμιση για τα υπόλοιπα», καθώς και «να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ. ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δωστε και τιποτα στην φτωχομπινεδιαρα αλλα βολεμενη καυλη ρε παιδια γιατι κλαιγοντας θα ψηφιζει μνημονια στην βουλη για το καλο του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυντανίδου Ελενα
    Για «χαράτσι» 600€ η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Ασυλο Ανιάτων
    Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στο Ασυλο 3.000.000 ευρώ. Υποσιτίζονται 235 υπερήλικες
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:27
    Για «χαράτσι» 600€ η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Ασυλο Ανιάτων
    2
    emailεκτύπωση



    Για έναν λογαριασμό 866 ευρώ, η ΔΕΗ άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς ρεύμα τους υπερήλικες που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

    Το περίεργο είναι ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΗ προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια τη στιγμή που ο λογαριασμός λήγει στις 3 Αυγούστου. Από το ποσόν αυτό, μόνο 98,77 ευρώ είναι η αξία του ρεύματος. Το μεγαλύτερο μέρος (600,29 ευρώ) είναι το «χαράτσι» και 166,94 ευρώ για τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΡΤ.

    Δεν έχει σημασία αν ο λογαριασμός είναι εμπρόθεσμος. Σημασία έχει ότι οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δεν δίστασαν να αφήσουν ανθρώπους κατάκοιτους, άνω των 80 και 90 ετών, χωρίς ρεύμα και κλιματισμό, εν μέσω θέρους. Όταν μάλιστα, το ίδιο το κράτος, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οφείλει στο Άσυλο Ανιάτων τρία εκατομμύρια ευρώ.

    Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του Ασύλου, η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού» (600 ευρώ), παρά το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

    Τα δε χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το Άσυλο Ανιάτων, για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του -κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ – προσεγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβριο του 2008 έως το τέλος του 2011.
    Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς - ακόμα και για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας - καθυστέρησης στην εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι:

    - Να μην έχουν συτίζονται με κρέας εδώ και ενάμισι μήνα οι 235 ασθενείς, γιατί οι προμηθευτές έχουν διακόψει την πίστωση προς το Άσυλο. Ήδη, ο υποσιτισμός των ασθενών έχει αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, ειδικά στους κατάκοιτους ασθενείς που έχουν ανάγκη από βιταμίνες, σίδηρο και λευκώματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές από την καθήλωσή τους στο κρεβάτι. Αρκετοί ασθενείς εμφανίζουν επίμονες κατακλίσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, σοβαρή αναιμία, κλπ.

    - Να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα καθημερινής χρήσης για κατάκοιτους και ανάπηρους ασθενείς, όπως αλοιφές, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, κολλύρια, αντιμικροβιακά, γάζες, πάνες, κλπ.

    - Να είναι απλήρωτοι οι 170 εργαζόμενοι και γιατροί του Ασύλου Ανιάτων από τον περασμένο Μάρτιο.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, «… εδώ και σχεδόν δύο μήνες προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, αλλά βρίσκουμε τις πόρτες κλειστές».

    Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης έκαναν στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, έστειλαν επιστολές προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας. «Το επόμενο βήμα μας», προειδοποίησαν, «είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

    Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για εισαγωγή νέων περιστατικών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΡΟΙΔΙΑ

    ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ 4 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΚΕΘΕΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΊΣΤΕ; ΆΚΟΥ ΠΕΊΣΩ ΛΕΦΤΆ ΑΠΟ ΧΑΡΆΤΣΙΑ.... ΤΌΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΊΣΤΕ ΑΚΌΜΑ!!!!

    Γαμώ εσένα Σαμαρά, τον πατσοΒενιζέλο τον καργιολη Κουνελάκι και όσους σας ψηφίσαν και όσους σας στηρίζουν... ΈΧΟΥΝ ΣΧΈΔΙΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ..ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!! ΑΡΧΊΔΙΑ ΕΕΕΕΕ!!! ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΚΆ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΟΎΝ 6.000 ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΜΗΝΆ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥΣ !!!ΕΕΕΕ

    Αυτά είναι ρε τα ισοδύναμα σας;!!! και ο μαλάκας ο ΛΑΟΣ τι κάνει; περιμένει να έλθει η σειρά του!!! ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά διάβασε κράτησε ο Μαρινακης ΤΟΝ Μιραλας; προκρίθηκε ο Αστέρας Τρίπολης;
    ===================================
    Άσυλο Ανιάτων: Συμπτώματα υποσιτισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ιδρύματος, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, απλήρωτοι οι 170 εργαζόμενοι από το Μάρτιο Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα οι 235 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων.

    Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού» (600 ευρώ), παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

    Η διακοπή του ρεύματος έγινε το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Άσυλο Ανιάτων, στην οποία καταγγέλθηκε η αναλγησία του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

    Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο «έλεος» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά την εξώδικη δήλωση του Ιδρύματος με την οποία ο Οργανισμός καθίσταται υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασής τους.

    Τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς το Άσυλο Ανιάτων για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του - κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ - προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβριο του 2008 έως το τέλος του 2011.

    Το Άσυλο Ανιάτων παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι.

    Η Ο.Π.Λ.Α σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τα ξεκαθαρίσει αυτά ΑΚΟΥΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ..

    ΓΑΜΗΜΈΝΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΌ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ...ΞΕΥΤΗΛΕΣ ΕΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΟΙ ΠΡΏΤΟΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΆΛΑ ΕΊΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση