GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι γένους... θηλυκού!

Γένους θηλυκού είναι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις, σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Γρανάδα οι οπ...

Γένους θηλυκού είναι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις, σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Γρανάδα οι οποίοι μελέτησαν τη σχετική συμπεριφορά 2.250 ετερόφυλων Ισπανών.
Όπως δημοσιεύει το Βήμα, οι εθελοντές ερωτήθηκαν για την συχνότητα και τον χαρακτήρα των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων.Βάσει των αποτελεσμάτων, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο "Anales de Psicologia", σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν πλάσει στο μυαλό τους ευχάριστα σεξουαλικά σενάρια, ενώ το 80% δήλωσε ότι κάποια στιγμή είχε φανταστεί μια όχι και τόσο ευχάριστη σεξουαλική ιστορία.
Οι ερευνητές είδαν ότι κατά μέσο όρο οι "πικάντικες" σκέψεις ανδρών και γυναικών δεν εμφάνιζαν ιδιαίτερες διαφορές, ωστόσο παρατήρησαν λεπτές διαφοροποιήσεις ως προς τη δομή των σεξουαλικών σεναρίων.
Παρά το γεγονός ότι χρονικά οι άνδρες σκέφτονταν το σεξ πολύ περισσότερο, οι γυναίκες δήλωναν ότι απολάμβαναν σεξουαλικές φαντασιώσεις συχνότερα από εκείνους.
Είτε οι γυναίκες έχουν αστείρευτη φαντασία, είτε οι άνδρες δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς ως προς το πόσο συχνά φαντασιώνονται το σεξ.
Οι άνδρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, παραδέχονταν ότι έφτιαχναν ιστορίες με "πειραματικές" περιπτύξεις (πολλαπλοί παρτενέρ, ανταλλαγή συντρόφων, όργια κτλ.), ωστόσο οι περισσότεροι δήλωναν ότι έκαναν τέτοιες σκέψεις μια φορά τον χρόνο ή κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Βάσει των αποτελεσμάτων, στην κατηγορία των λιγότερο ευχάριστων φαντασιώσεων οι γυναίκες κατέταξαν εκείνες που τις τοποθετούσαν σε ρόλο υποταγής, ενώ οι άνδρες κατέταξαν εκείνες που τους ήθελαν να συμμετέχουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες.
Οι επιστήμονες ήθελαν να δουν αν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών βελτιώνεται ή επιβαρύνεται.
Φυσικά, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι όσο πιο πολύ δουλεύει το μυαλό πλάθοντας σενάρια και απολαμβάνοντας τις εκάστοτε φαντασιώσεις τόσο πιο έντονο, συχνό και ποιοτικό είναι το σεξ. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι φαντασιώσεις ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία και εντείνουν τη σεξουαλική διέγερση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση