GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Χείρα βοηθείας» για τη συγκράτηση της φαρμακευτής δαπάνης

Το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και η ενδεχόμενη τεχνική βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει το υπουργείο Υγείας συζητήθηκε στη διάρκεια συνά...

Το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και η ενδεχόμενη τεχνική βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει το υπουργείο Υγείας συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς με τον Ευρωπαίο επίτροπο Καταναλωτών κ. Τζον Ντάλι, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου Υγείας στη Λευκωσία.
Ο κ. Σαλμάς συναντήθηκε επίσης με την περιφερειακή διευθύντρια για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κυρία Σουζάνα Τζάκαμπ, με την οποία συζήτησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, με ιδιαίτερη αναφορά στο πεδίο των φαρμάκων.
Σε παρέμβασή του στο θέμα των μεταμοσχεύσεων ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα και στα συγκριτικά χαμηλά ποσοστά μεταμοσχεύσεων σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των μεταμοσχευτικών προγραμμάτων. Ο Ελληνας υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τις μεταμοσχεύσεις, δεδομένου ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία για πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των ανθρωπίνων οργάνων δίνει πολλές δυνατότητες στα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας.

4 σχόλια

  1. Ο κ Σαλμάς αφού παράτησε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Ιατρικό κόσμο απλήρωτο, πήγε "να λύσει" τα προβλήματα της φαρμακευτικής δαπάνης.Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά γιατροί δεν πληρώνονται για υπηρεσίες που προσφέρουν. Αφού εξευτέλισε τον ιατρικό θεσμό και τους ασθενείς, κόβοντας τα ρεύματα σε αναπήρους, άρχισε τα ταξιδάκια. Όνειδος και ντροπή σε τέτοιους υπουργούς και ανθρώπους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia na doyme.., o neos Ypoyrgos Ygeias k/os Lykourentzos -kai o neos Ypoyrgos Oikonomikwn k/os Stournaras- 8a anoi3ei… epiteloys to 8eokleisto… epaggelma twn farmakopoiwn gia oloys toys farmakopoioys ‘h 8a arxisoyme pali ta karagkiozhlikia … typoy Loverdou-Voridi me e3aireseis pelateiakes… gia kapoies kathgories pronomioyxwn kleistoepaggelmatiwn.., opws einai oi farmakopoioi, oi tarifes kai ta ntalikeria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O k/os Stournaras ws episthmonikos d/nths toy I.O.B.E. htan yper toy anoigmatos… twn kleistwn… epaggelmatwn. Gia na doyme.., 8a pra3ei osa elege ‘h 8a ton baloyn kai ayton -opws ton Loverdo- sto braki toys oi kleistoepaggelmaties… farmakopoioi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ , ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.


    ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ !

    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ .

    ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση