GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έτοιμο» για… Αίγυπτο το ΔΝΤ

Έτοιμο να υποστηρίξει την Αίγυπτο ανακοίνωσε πως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετά την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προ...

Έτοιμο να υποστηρίξει την Αίγυπτο ανακοίνωσε πως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετά την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία της χώρας.
«Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει σημαντικές άμεσες οικονομικές προκλήσεις, ιδιαίτερα την ανάγκη να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να διορθώσει την ανισορροπία του προϋπολογισμού και των εξωτερικών της λογαριασμών. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να στηρίξει την Αίγυπτο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών και προσβλέπει στη στενή συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου.
Το ΔΝΤ συζητά από την αρχή του χρόνου με την Αίγυπτο για ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στις οποίες η χώρα θα μπορούσε να δεσμευτεί με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο περίπου 3,2 δισ. δολαρίων.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών, δύσκολες για πολλούς μήνες, είχαν μπλοκαριστεί από την εκλογική διαδικασία και την απουσία εθνικής συναίνεσης σχετικά με τις δεσμεύσεις που η χώρα θα μπορούσε να αναλάβει.
Στα μέσα Μαΐου, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές, το Ταμείο έχει ζητήσει από την Αίγυπτο να «βλέπει πέρα από το βραχυπρόθεσμο».
Χωρίς να αρνείται τη σημασία που έχει για τη χώρα μια γρήγορη αντιμετώπιση ενός ορισμένου αριθμού δυσκολιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ για τη Βόρεια Αφρική, την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, Μασούντ Άχμεντ, έκρινε ότι «ο πραγματικός στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν την επανάσταση, η οποία ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011».
Τον Απρίλιο, το Ταμείο ανέφερε ότι ήταν έτοιμο να συνάψει συμφωνία με τις αιγυπτιακές αρχές, αλλά ότι γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο η πολιτική τάξη να καταλήξει σε συμφωνία εκ των προτέρων για ορισμένα σημεία και κυρίως για την υιοθέτηση ενός νόμου για τα οικονομικά της χώρας.

1 σχόλιο

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση