GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβολή πήρε η προσφυγή της Τιμοσένκο...

Το Εφετείο της Ουκρανίας ανέβαλε  για τρίτη φορά, για τις 16 Αυγούστου, την εξέταση της προσφυγής της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο ε...

Το Εφετείο της Ουκρανίας ανέβαλε  για τρίτη φορά, για τις 16 Αυγούστου, την εξέταση της προσφυγής της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο εναντίον της καταδίκης της σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας, μια υπόθεση που έγινε αντικείμενο διεθνών επικρίσεων.
«Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 16 Αυγούστου στις 10:00», δήλωσε ο πρόεδρος του Εφετείου Στάνισλαβ Μιστσένκο.
Το δικαστήριο ικανοποίησε έτσι το αίτημα της εισαγγελίας που είχε ήδη ζητήσει να αναβληθεί η διαδικασία άλλες δύο φορές προηγουμένως, στα μέσα Μαΐου και στο τέλος Ιουνίου.
Ένας από τους δικηγόρους της Γιούλια Τιμοσένκο, ο βουλευτής Σέργκι Βλασένκο, δήλωσε πως αυτή η απόφαση να αναβληθεί και πάλι η ακροαματική διαδικασία έχει στόχο να εμποδίσει την εξέταση της υπόθεσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
«Η εξουσία (στην Ουκρανία) φοβάται πολύ και κάνει τα πάντα για να το εμποδίσει», δήλωσε ο δικηγόρος Βλασένκο.
Για να μπορεί να εξετάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υπόθεση Τιμοσένκο, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα στην Ουκρανία, πράγμα που δεν συμβαίνει μέχρι να αποφανθεί το ουκρανικό εφετείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση