GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία ινστιτούτων...

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Τα χέρια έδωσαν στο δημαρχιακό μέγαρο πέντε Ινστιτούτα γλωσσικών πολιτισμών της πόλης. Το Ελληνοισπανικό ...


Τα χέρια έδωσαν στο δημαρχιακό μέγαρο πέντε Ινστιτούτα γλωσσικών πολιτισμών της πόλης. Το Ελληνοισπανικό Κέντρο Πολιτισμού, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γκαίτε καθώς και το Βρετανικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Συμπόρευση, συνεργασία, σύμπνοια μεταξύ γλωσσών και πολιτισμών. Στόχος τους η αμοιβαία κατανόηση, η στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης και η ενεργή παρουσία τους σε πολυπολιτισμικές δράσεις.
Τη συνένωση αυτή επισφράγισε με τη δυναμική παρουσία του ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης, υπέρμαχος της ετερότητας και αλλοεθνών στοιχείων, άλλωστε η πόλη γι' αυτόν είναι συνονθύλευμα πολιτισμών. Η εκδήλωση πήρε μέρος υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πένγκα.
Ακολούθησαν συγκινητικές δηλώσεις των αντιπροσώπων των Ινστιτούτων, ο καθείς στη γλώσσα του και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο.
Ως τότε δηλ. σ' αυτή τη πόλη να παγώσουμε το αλλόεθνο στοιχείο και να πάψουμε να είμαστε πολιτισμένοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση