GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστριακό δημοσίευμα: "Η Ικαρία θέλει να φύγει από την Ελλάδα και να γίνει νησί της Αυστρίας"

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμ...

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.
Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

8 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Όταν ο κουρασμένος της Ραφηνας κανει παρέα στον Ακη στον Κορυδαλλό.

      Διαγραφή
  2. 12.16..
    πιο πιθανο ειναι να ξαναλθει σωτηρας ο παπανδρεου..
    να κυτταμε μπροστα..
    αυτοι απετυχαν και κατεστρεψαν την ελλαδα για 100 χρονια..
    θα ειναι ντροπη μας να ξαναγυρισουμε σε αυτους που μας κατεστρεψαν..
    οπως ντροπη μας ειναι που μας κυβερνουν σαμαρας και κατι αλλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βλέπω όμως κανέναν να ασχολείται με το ουσιαστικό μήνυμα αυτής της είδησης: το εθνικό κράτος, όπως δημιουργήθηκε τεχνητά τον 18ο αιώνα, έτσι και καταρρέει! Ειδικά ένα εθνικό κράτος που κάνει τις μαλακίες της Ελλάδας οδηγείται σε αποσύνθεση τάχιστα στην εποχή μας. Όχι θα κάτσουν οι Ικαριώτες να υφίστανται τις μαλακίες της κυβέρνησης της Αθήνας... Αφού αν θέλουν να ανήκουν σε ένα κράτος μπορούν να πάνε σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Αυστρία και να ζήσουν ανθρώπινα. Ο ήλιος τους θα είναι πάντα ο ίδιος και η θάλασσά τους θα παραμείνει η ίδια. Ακόμα και η ιστορία της κοινότητάς τους θα μείνει η ίδια. Γιατί λοιπόν να μένουν? Για να λένε ότι έχουν πρωθυπουργό τον Σαμαρά>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΥΠΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

    ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.

    ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΓΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

    ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΑΠ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΛΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΝΑΜΕ ΜΑΛΑΚΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΡΕΦΕΙ Η ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗ "ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ" ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ.
    ΚΙ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΧΝΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΥ DREAMER 12.16 ΝΑ ΤΟ ΑΞΗΡΕΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.
    ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση