GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ!

Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως collateral μετά τις 25 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η ρευστότητα των ελληνικών τρα...

Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως collateral μετά τις 25 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών καλύπτεται από την ΤτΕ με βάση τις υπάρχουσες συμφωνίες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επανεξετάσει την πιθανότητα αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εγγύησης μετά την αξιολόγηση της τρόικας. Πρόκειται για τυπικό θέμα καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία λήγει η εγγύηση που προσφέρουν οι δανειστές στη χώρα. Το ίδιο συνέβη δύο φορές στο παρελθόν, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή περνά και ένα μήνυμα, σημειώνει στέλεχος στην Αθήνα, εν όψει την έλευσης της τρόικας. Ως γνωστόν, οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα να προσδιορίσει τα 11,5 δισ. ευρώ των μέτρων που απαιτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ:
"Λόγω της λήξης στις 25 Ιουλίου 2012 του σχήματος επαναγοράς τους, οι εμπορεύσιμοι τίτλοι που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμοι για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση