GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Το μνημόνιο θα φέρει γρήγορα στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ»...

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρας καθώς σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρι...

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρας καθώς σε συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε τον κ. Αντώνη Σαμαρά ως «κτηματομεσίτη» που δεν ενημέρωσε προεκλογικά τον λαό για το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
Επιπροσθέτως, έδωσε συνέχεια και στην ποιητική αντιπαράθεση, καθώς στο: «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις» που τού απηύθυνε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, απάντησε ότι «έχει την αξία του να πούμε ότι οι στοίχοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός ανήκουν στο ποίημα «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον». Θα του απαντήσω όμως με ένα ποίημα του Βάρναλη που λέει: «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα! προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!».
Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε προκειμένου να ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει για τις διαδικασίες «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ σε «ενιαίο συλλογικό και πλουραλιστικό φορέα». Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος «σήμερα υπάρχουν 2 πόλοι. Από την μια η δημοκρατική, αντιμνημονιακή παράταξη της Αριστεράς που έχει ορατή προοπτική εξουσίας και από την άλλη η ανιερή συμμαχία του μνημονιακού μπλόκ που χαρακτηρίζεται από λανθάνοντα ευρωπαϊσμό».
Επιπροσθέτως, στις αναφορές του πρωθυπουργού περί απειλών όσων προχωρήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Κανείς δεν απειλεί τον κ. Σαμαρά. Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Βεβαίως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και συμπλήρωσε ότι « θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νόμοι και το Σύνταγμα ισχύουν για όλους. Αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα».
Τόνισε ότι «σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού. Δεν ζητάμε εκλογές δύο ημέρες μετά τις εκλογές. Όμως η λαϊκή εντολή δόθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα. Κανείς δεν γνώριζε για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης για την κυβέρνηση. Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης και πολιτικής νομιμοποίησης καθώς  υπέκλεψαν την ψήφο του λαού υποσχόμενοι επαναδιαπραγμάτευση».
Λάθος το δόγμα της διαπραγμάτευσης
Επιπλέον, είπε ότι δεν περιμένει θετικά αποτελέσματα από την σημερινή κρίσιμη διάσκεψη του Eurogroup ασκώντας κριτική στην τακτική που ακολουθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Όταν κανείς πάει να διαπραγματευτεί με το δόγμα: αν δεν θέλεις να κουβεντιάσουμε, δεν κουβεντιάζουμε, τότε χάνει».
«Δημιουργούμε μια συνιστώσα αυτή του κυρίαρχου λαού»
Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι το κόμμα προχωρά άμεσα σε δημιουργία Οργανωτικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι η κυρία Σοφία Σακοράφα προκειμένου να «στηθούν» τοπικές οργανώσεις, «πυρήνες του ΣΥΡΙΖΑ» σε όλη την Ελλάδα και προχώρησε σε δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες προκειμένου να γίνουν μέλη του κόμματος.
Όραμα του προέδρου της ΚΟ είναι η δημιουργία «μιας μεγάλης δημοκρατκής παράταξης της Αριστεράς όπου θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή των μελών με λαϊκές συνελεύσεις».
protothema.gr

6 σχόλια

  1. Να βάλετε σις συνιστώσες σας εκεί που ξέρετε λαμόγια.
    Εχουμε προδότες δεν θέλουμε άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον ο πατηρ αποσυρεται απο μια επιχειρηση για καποιους λογους.

    Την διευθυνση αναλαμβανει ο υιος.

    Ο οποιος υιος ομως ειναι ενα ηλιθιο σκατοπραμμα που τη μονη δουλεια που (μισο)ξερει να κανει ειναι το ποδηλατο...(τομαθε στα 24 του).

    Θελοντας ομως να εκδικηθει το πατερα του αρχιζει και γαυγιζει δεξια και αριστερα οπου βρεθει και οπου σταθει οτι η επιχειρηση δεν παει καλα ,οτι χρωσταει τοσα δις και οτι ειναι στα προθυρα της χρεωκοπιας ..
    Οτι θα χτυπησει φαλιμεντο..

    Το ακουνε αυτο και οι τραπεζιτες και μας βαζουν στο "τειρεσια"!!!

    Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η επιχειρηση "επι πατρος" ειχε κατι δανεια.. Ομως προσεξτε ΔΑΝΕΙΑ!!!! οχι ΧΡΕΗ!!!!
    Υπαρχει διαφορα.
    Αν εχεις καποιο δανειο και πληρωνεις τη δοση δεν χρωστας σε κανενα πουστη.

    Αμα δηλωσεις ομως οτι εχεις "χρεη" που μαλιστα δεν σκοπευεις να πληρωσεις (αφου λες οτι πας σε χρεωκοπια!!) τοτε το πραγμα αλλαζει!!!!
    ΤΟΤΕ ,Δεν σε δανειζει κανεις!
    ΚΑΝΕΙΣ δεν σε εμπιστευεται..

    Αυτο ειναι το δραμα που περναει τωρα η Ελλαδα.

    Το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ ( και η αλητοσυμμορια πασοκ της οποιας υποτιθεται ηταν προεδρος),διεσυραν τη Ελλαδα στο εξωτερικο,δηλωναν αριστερα δεξια οτι παμε για φουντο ,οτι θα χρεωκοπησουμε,τιτατνικος ελεγε το μαμουνι.. και λοιπα..

    Λοιπον οταν η επιχειρηση χρειαστηκε καποιο δανειο οι τραπεζιτες του λενε "γιοκ"..
    Ποιος θα δανεισει καποιο που γαυγιζει οτι θα χρεωκοπησει??
    Τι να του παρει μετα??
    Μαλακας ειναι να χασει τα ωραια του λεφτα??

    Οποτε η υστατη λυση ειναι η επιχειρηση να καταφυγει στους τοκογλυφους..
    Με οτι αυτο συνεπαγεται..
    Και το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο κατεφυγε στους τοκογλυφους που μας εχουν δεσει χειροποδαρα..

    Θα μας πιουν το αιμα.

    Και το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο ειναι ακομα ζωντανο γαμωτο και μαλιστα δηλωνει και ..περηφανο!!


    Ε! ΟΧΙΙΙΙ γαμωτοοοο
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ αυτο το ηλιθιο και η κλικα του να ειναι ακομα ζωντανοι..


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζων τα χαπια εχουν παρενεργειες,βρισκεις ευθυνη μονο σ εναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΑΡΙΟ.ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑΡΘΕΙ ΚΙ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Το μνημόνιο θα φέρει γρήγορα στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ»...

    ΟΜΠΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση