GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουφ, σωθήκαμε!...

 Γράφει ο Προκόπης Κωφός. Όταν κάποιοι ζουν στον κόσμο τους μέσα στον οποίο η κρίση οφείλεται στη διαφθορά και τις σπατάλες, στην ανικανότητ...

 Γράφει ο Προκόπης Κωφός.
Όταν κάποιοι ζουν στον κόσμο τους μέσα στον οποίο η κρίση οφείλεται στη διαφθορά και τις σπατάλες, στην ανικανότητα, την ανεπάρκεια και τα λάθη των πολιτικών και των κομμάτων, στο χρέος ή στο ότι ζούσαμε από τα δανεικά ή πως για την κρίση φταίει το μνημόνιο ή κάποιο ανόητο σχέδιο, ή πως έφταιξε το μεγάλο κράτος είναι φυσικό να αισθάνονται ανακούφιση και να ελπίζουν πως σωθήκαμε. Όμως αυτή η διάσωση, όπως και οι ερμηνείες τους για την κρίση είναι στο μυαλό τους! Στον πραγματικό κόσμο συμβαίνουν άλλα. Στον πραγματικό κόσμο η κρίση είναι καπιταλιστική, οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, δεν μπορούν δηλαδή να αποφέρουν κέρδη και γι αυτό πρέπει να καταστραφούν. Η διαδικασία της καταστροφής των συσσωρευμένων κεφαλαίων, δανεικών, επιχειρήσεων και αγαθών, δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, είναι σε εξέλιξη μέσω σφοδρών συγκρούσεων και αντιθέσεων για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη. Στα πλαίσια αυτής της συνεχιζόμενης καταστροφής η ανεργία θα αυξάνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να ελαττώνονται, επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να κλείνουν, οι κοινωνικές παροχές θα περικοπούν κι άλλο, η παιδεία θα συνεχίσει την κατηφόρα, οι νέοι θα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, αυτοί που τρέφονται στα συσσίτια ή ψάχνουν στα σκουπίδια θα γίνονται περισσότεροι, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία θα αυξάνουν, η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
         Η κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει κι ακολουθούν κι άλλα μνημόνια μετά από τα δικά μας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ήδη εισήλθε επίσημα και η Ισπανία σε διαδικασίες μνημονίου, ακολουθεί η Ιταλία και η συνέχεια είναι απρόβλεπτη. Σε λίγο μπορεί να μας πουν πως δεν έχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και δεν αποκλείεται και ο πόλεμος. Αυτά έφερνε πάντα η καπιταλιστική κρίση, αυτά φέρνει και τώρα και τώρα είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη από ποτέ! Πολλά τα κεφάλαια και ο πλούτος που συσσωρεύτηκε, μεγάλη και η καταστροφή που θα συντελεστεί! Βρισκόμαστε σε μια πορεία εξαθλίωσης βάθους τριακονταετίας μέσω του μνημονίου και της Ευρωπαϊκής πολιτικής!
         Το γεγονός πως και πολλοί ευρωπαϊκοί κύκλοι δέχονται την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αποκαλύπτει πως η αναδιαπραγμάτευση αυτή στην οποία κατέληξαν και πολλοί από τους σφόδρα αντιμνημονιακούς μας δεν θα είναι παρά μια προσαρμογή του μνημονίου στα νέα δεδομένα, Ισπανία, Ιταλία, «Ευρωπαϊκή στρατηγική 2020» και άλλα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προώθηση της ουσίας της ευρωπαϊκής πολιτικής, αυτής που οδηγεί στην εξαθλίωση. Η επιμήκυνση που πιθανόν θα «προσφέρουν» θα είναι το μέσο για να μας ξεγελάσουν. Με την αναδιαπραγμάτευση θα πάμε για μαλλί και θα γυρίσουμε κουρεμένοι!
         Η ανακούφιση μπορεί να προέλθει μόνο από την αντίσταση στις πολιτικές αυτές που οδηγούν στην εξαθλίωση και όχι από την εφαρμογή τους. Η δε λύτρωση μπορεί να προέλθει μόνο με την ανατροπή αυτών των πολιτικών, κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυριαρχία των μονοπωλίων!
Προκόπης Κωφός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ

2 σχόλια

  1. Η φωτογραφία που περίμενε όλος ο πλανήτης... και απευχόταν ο Τσίπρας!!!!
    [ Η Ρένα στη αγκαλία του Ούγκο υπό το βλέμμα των "καλών" συνταγματαρχών
    ... Πάρτα Αλέξη...]

    Με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ρένα Δούρου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του 18ου «Φόρουμ του Σάο Πάολο», στο οποίο συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς από τη Λατινική Αμερική και όλον τον κόσμο.

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε επίσης με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας στις εκλογές του Μαΐου, τον Βίλι Μέγιερ, ευρωβουλευτή της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας, τον διανοούμενο, Ιγνάθιο Ραμονέ κ.ά. Η Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ησυχο.

    - άντε βάλτε και τους ΚΟΑ με τις κομμουνιστικές σημαίες και το γερο χούφταλο τον αγνωστή του ..κώλου πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.Μ Γλέζο.
    ..το εμφυλιοπολεμικό λείψανο εν έτη 2012 να φωνάζουν..
    "ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η «πασιονάρια» Ρένα Δούρου όταν γνώρισε τον Τσάβες.

    Άσχετο: Το επιμελώς άπλυτο & λιγδιάρικο στυλ , είναι κομμουνιστικό must?

    Το Παρατηρητήριο Βίας της Βενεζουέλας σημείωσε πως τουλάχιστον 19.336 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στο 2011, αριθμός που μεταφράζεται σε 53 θανάτους την ημέρα και 67/100.000 κατοίκους. Όταν ο Ούγκο Τσάβεζ ανέλαβε την προεδρία το 1999, οι ανθρωποκτονίες είχαν....
    ήδη τριπλασιαστεί κατά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά όμως τετραπλασιάστηκαν μέσα στα επόμενα χρόνια, από 4.550 το 1998 αυξήθηκαν σε 17.600 μέσα στο 2010 και 19.336 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στο 2011.

    Στο Καράκας, τη δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο σύμφωνα με στατιστικά που δημοσιεύτηκαν στην El Pais και τον Economist, μετρούνται 92 ανθρωποκτονίες κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ η χώρα στη λίστα της διαβάθμισης των πιο διεφθαρμένων χωρών στον κόσμο, βρέθηκε στις 164η θέση ανάμεσα σε 178 που αξιολογήθηκαν. Μόνο 14 χώρες στον πλανήτη έχουν μεγαλύτερη διαφθορά από τη Βενεζουέλα.

    Οσο για τις εκλογές...Γίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες (θεωρητικά) αλλά με ένα εκλογικό σύστημα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο μη εκλογής του Τσάβες, καθώς είναι έτσι προσαρμοσμένο, ώστε για παράδειγμα, μία μικρή περιφέρεια της επαρχίας να δίνει στο πρώτο κόμμα τριπλάσιο αριθμό εδρών από την πρωτεύουσα, το Καράκας. παράδεισος σκέτος ! για παπατζηλίκια πρώτοι είστε , άντε να την κάνεις αφίσα να την βάλεις στον τοίχο την φώτο και όταν σου παίρνουν συνέντευξη να κάθεσαι μπροστά να δείχνεις τι επαναστάτρια είσαι .... της πλάκας


    Δείτε και μερικά από τα χιλιάδες σχόλια στο internet.


    VSP | 10/07/2012
    Από τις κορυφαίες στιγμές της εξωτερικής μας πολιτικής! Σύσφιξη σχέσεων με μεγάλες προσωπικότητες! Συγχαρητήρια Ρένα και εις ανώτερα!!!!... ααα να το βάλεις και στο βιογραφικό σου...μην το ξεχάσεις!


    Για να βλεπετε τι εστι ΣΥΡΙΖΑ | 10/07/2012
    θελουν να επιβαλουν στρατιωτικο αριστεριστικο δικτατορικο καθεστως! αυτος κυριοι ειναι ο κοσμος του Τσαβες που εχει φτωχια πανω απο το 80% του πληθυσμου


    KΩΣΤΑΣ | 10/07/2012
    Αφού όπου πήγαν στην Ευρώπη και δεν τους έδωσαν καμμία σημασία και κανένας σοβαρός ηγέτης δεν τους δέχθηκε ,βρήκαν καταφύγιο στον ΤΣΑΒΕΣ έτσι όπως θέλουνε να μας κάνουν. Ο Τσάβες εχει τουλαχιστον πετρέλαιο ,εμείς απομονωμένοι στην Ευρώπη με την ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ γιατί αν κατά λάθος βγεί στην εξουσία η μεγάλη κολοτούμπα θα κάνει η θα πάμε στην ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑς ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .Αλήθεια μιας και πήγανε στην Βενεζουέλα τι έγινε το φθηνό πετρέλαιο από τον φίλο και ομοιδεάτη TΣΑΒΕΣ;;Είναι σαν τα ΄δανεια της Ρωσίας και της Κίνας. ΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.


    BLACK | 10/07/2012
    ΕΛΛΑΔΑ(ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ) ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ 27.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ(ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ) ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ 10.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ....


    Eθνηκογ@@μιστης | 10/07/2012
    Οι περιθωριακοί πάσης φύσεως κανανε συν κεντρωσει στην Βενεζουέλα, Στα φρύδια μου τα μαύρα τα μεγαλα!!, που κοκκινες γκομενες με δεκάδες παρεμβάσεις τα ποτισαν με Ασπρο γαλα.


    Theo Dubai | 10/07/2012 15:56
    Προς τους δυο μαθητευόμενους ερασιτέχνες διπλωμάτες , αναρωτιέμαι στη Στρατιωτική Παρέλαση του Τσάβες ο στρατιωτικό βηματισμός της Χήνας σας ενέπλεε δημοκρατία για αυτό τον κάνατε ΓΑΡΓΑΡΑ, αν όμως βλέπατε τον Ελληνικό Στρατό με κανονικό βηματισμό, τότε θα κατεβάζατε όλους τους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας και θα τα κάνατε γυαλιά καρφιά….


    Tsipas | 10/07/2012
    Χαχαχαχα της συνιστώσας το κάγκελο!


    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ | 10/07/2012
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ...ΚΑΜΑΡΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ .. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση